Pita nachos

Bij nachos worden meestal tortillachips gebruikt, maar het kan ook prima met in driehoekjes gesneden pitabroodjes! Ideaal om broodjes mee op te maken die je over hebt. 

Ingrediënten pita nachos

  • olie, om te bakken
  • schaal vega gehakt
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 teaspoons gemalen komijn
  • 1/2 teaspoon zout
  • 1/4 cup/60 ml. plantaardige variant op kwark, zoals Alpro GoOn
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1/4 teaspoon zwarte peper
  • fijngesneden peterselie, hoeveelheid naar smaak
  • 4 pitabroodjes, getoast
  • zakje romaine sla
  • half bakje cherrytomaatjes, gehalveerd
  • stukje vegan feta kaas, kijk hier voor het recept
  • rode ui, in ringen

Bereidingswijze

  • Verhit wat olie in een wok of hapjespan en bak het gehakt met de helft van de knoflook voor een paar minuten. Voeg de komijn en 1/4 teaspoon zout toe en meng er door heen.
  • Meng de rest van de knoflook in een schaaltje met 1/4 teaspoon zout met de plantaardige kwark, citroensap, zwarte peper en peterselie.
  • Snij de pitabroodjes in driehoekjes en leg ze op een schaal. Verdeel de sla, het gehaktmengsel, cherrytomaatjes, rode ui en verkruimelde feta er over. Giet de dressing er over en serveer.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer