Vegan schoonmaakmiddelen: welke ik gebruik (mei 2019)

Toen ik de stap maakte van vegetariër naar veganist, ging dat op het gebied van voeding en drank in één keer. Ik stopte van de een op de andere dag met dingen als melk en eieren. Op het gebied van verzorgingsproducten en schoonmaakmiddelen ging dat een heel stuk geleidelijker. Ik maakte eerst op wat ik nog had staan en zocht er daarna een alternatief voor. Inmiddels is dat voor de schoonmaakproducten die ik gebruik zo goed als gelukt. Ik laat je hieronder zien wat ik momenteel gebruik!

Wasmiddelen

AH kleur waspoeder

Voor de was gebruik ik het waspoeder voor gekleurde was van het huismerk van Albert Heijn. Deze is vegan, proefdiervrij, voordelig en ruikt lekker fris. Een zak met waspoeder waarvan de inhoud ongeveer 30 wasbeurten mee gaat kost € 3,49.

Ecover wasverzachter en witte natuurazijn

Als wasverzachter wissel ik die van Ecover sinds kort af met witte natuurazijn. Ecover meestal voor kleding en een scheut azijn om de handdoeken zachter te maken. Je ruikt na het wassen daar trouwens niets meer van! De Ecover is in de meeste supermarken te koop voor € 3,49 en gaat 33 wasbeurten mee. De witte natuurazijn kost bij AH € 0,36.

Schoonmaakmiddelen

Vaatwasmachinetabletten

Voor de vaatwasmachine gebruik ik vaatwastabletten waarvan ik een enorme hoeveelheid nog had staan. Wanneer deze op zijn ga ik waarschijnlijk over op de tabletten van Zuiver die te koop zijn bij Jumbo.

AH Eco afwasmiddel

Voor de afwasbeurten met de hand gebruik ik het Eco afwasmiddel van het huismerk van AH. Deze kost voor een fles met 500 ml. € 1,19.

Balea en AH Care handzeep

In de keuken gebruik ik afwisselend vloeibare handzeep van Balea wat verkrijgbaar is bij DM in Duitsland en de Care hand soap van het huismerk van AH. Een pompflacon met 500 ml. kost € 0,75 en er is ook een navulfles verkrijgbaar die € 0,65 kost.

Marcel’s Green Soap allesreiniger

Van Marcel’s Green Soap gebruik ik de allesreiniger met de geur sinaasappel & jasmijn. Prijzig maar je hebt maar een klein beetje nodig, gaat dus lang mee! Onder andere te koop bij Ekoplaza voor € 3,49.

A Good Clean vloerreiniger

Deze vloerreiniger is verkrijgbaar bij Action. Het ruikt heerlijk naar mandarijn en pepermunt. Voor een fles met inhoud van 750 ml. betaalde ik bij de Action € 1,27.

A Good Clean kitchen cleaner

Van hetzelfde merk kocht ik bij de Action een allesreiniger spray. Deze vind ik vooral handig om tussendoor het aanrecht en gasfornuis mee schoon te maken. Een spuitflacon met inhoud van 750 ml. kost € 1,27. Het ruikt lekker fris naar limoen en zwarte peper.

Spoelglansmiddel en onthardingszout

Momenteel gebruik ik het spoelglansmiddel en onthardingszout van het huismerk van AH. Ik moet nog checken of deze vegan zijn. Wordt vervolgd!

Toilet

WC-reiniger van Ecover

Om het toilet schoon te maken gebruik ik de WC-reiniger van Ecover in de geur den & munt. Deze is onder andere verkrijgbaar bij AH waar het per flacon met 750 ml. € 3,79 kost. Ik koop het meestal wanneer het in de aanbieding is.

Herb & Bløm handzeep

Deze pompflacon met handzeep kocht ik bij de Action. Deze handzeep is vegan en proefdiervrij. Een fles met inhoud van 300 ml. kost  1,69.

En jij?

Let jij er ook op dat de was- en schoonmaakmiddelen die jij gebruikt veganistisch en proefdiervrij zijn? Zo ja, wat gebruik jij en kun je aanraden? Laat je reactie hieronder achter!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

10 reacties

 • Reply Belinda

  Bedankt weer!
  Ben hard op zoek naar een vegan en eco wasmiddel. Liefst vloeibaar. AH puur heeft geen geur. Waarschijnlijk een kwestie van wennnen. ?

  20 mei 2019 at 19:47
 • Reply Kelly

  Zelf ben ik ook heel tevreden over Frosch! Een deel is in Nederland te koop bij onder andere de Jumbo en online, maar in Duitsland kun je alles krijgen en nog een stuk goedkoper ook. 🙂 Sodasan is ook een aanrader!

  20 mei 2019 at 20:05
 • Reply Gaby

  Ik wist niet dat A Good Clean van de action ook vegan was! Geldt dit voor alle producten van dat merk?

  21 mei 2019 at 18:01
 • Reply Mar

  Dus balea is ook vegan ?

  29 mei 2019 at 23:05
  • Reply Suzanne

   Niet alles van het merk Balea is vegan. Dit staat per product vermeld op de verpakking.

   3 juni 2019 at 09:57
 • Reply Hennie

  Baking soda en groene zeep

  18 januari 2020 at 21:18
 • Reply Ingrid

  Ook ik heb de good clean producten ontdekt. Werken goed, maar mijn schoonmaakproducten en was-en vaatwasmiddelen komen al 28 jaar van Ha-Ra.NL Daar weet ik van, dat ze veilig zijn en vegan.

  15 maart 2021 at 11:17
 • Reply Sofie

  Hi! Zijn deze producten ook proefdiervrij? In het bijzonder ben ik benieuwd naar A good cleanser van de Action. Die wil ik morgen even halen.

  21 mei 2021 at 00:19
  • Reply Suzanne

   Voor zover ik weet wel!

   21 mei 2021 at 09:40

  reageer