Glutenvrije en vegan pannenkoeken en wafels

Zo af en toe vind ik het heerlijk om pannenkoeken te bakken. Traditioneel met stroop of poedersuiker of met vegan geraspte kaas, zalig! Deze keer bakte ik glutenvrije pannenkoeken met gebakken appel en ik laat je in dit artikel zien hoe. En ik probeerde uit of je er ook wafels mee kunt bakken!

Glutenvrije pannenkoekenmix

Ik gebruikte deze glutenvrije pannenkoekenmix van het huismerk van Holland & Barrett. Het bestaat uit maiszetmeel, aardappelzetmeel, rijstzetmeel en boekweitmeel. Ik heb de eieren vervangen door appelmoes en dat ging prima. Met een zak met inhoud van 400 gram bak je ongeveer 12 – 13 pannenkoeken en deze kost € 2,09.

Afdrukken

Glutenvrije en vegan pannenkoeken

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne

Ingrediënten

Scale
  • 400 gram Holland & Barrett glutenvrij pannenkoekenmix
  • 5 x 1/4 cup appelmoes, dat staat gelijk aan ongeveer 250 gram
  • 800 ml. plantaardige melk zoals ongezoete sojamelk
  • snufje zout
  • plantaardige margarine of olie om in te bakken

Bereidingswijze

  • Meng de pannenkoekenmix met de appelmoes, plantaardige melk en snufje zout tot een glad beslag.
  • Verhit een koekenpan en smelt hierin een klontje vegan margarine of wat olie.
  • Bak de pannenkoeken op middelhoog vuur goudbruin.
  • Lekker met gebakken stukjes appel, rozijnen, rietsuiker en kaneel:
  • Snij hiervoor een geschilde appel in kleine stukjes, bak het een paar minuten in wat (kokos)olie tot de stukjes zacht worden en beginnen te kleuren
  • Voeg wat rozijnen, een schepje rietsuiker en wat kaneel toe en roer door tot de suiker is gekarameliseerd.

Wafels

Nadat ik wat pannenkoeken had gemaakt met de mix bedacht ik me dat dit ook wel eens goed in het wafelijzer zou kunnen werken. Ik probeerde het uit en ja hoor: heerlijke wafels! Lekker met wat plantaardige boter en maple syrup.

Met mijn wafelwijzer bak ik met onderstaande hoeveelheden 4 wafels.

Afdrukken

Glutenvrije en vegan wafels

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne

Ingrediënten

Scale
  • 100 gram Holland & Barrett glutenvrij pannenkoekenmix
  • 1/4 cup (50 gram) appelmoes
  • 200 ml. plantaardige melk zoals ongezoete sojamelk
  • snufje zout
  • plantaardige margarine of olie in in te bakken

Bereidingswijze

  • Verwarm het wafelijzer.
  • Meng de pannenkoekenmix met de appelmoes, plantaardige melk en snufje zout tot een glad beslag.
  • Vet de platen van het wafelijzer in en bak van de helft van het beslag 2 wafels.
  • Herhaal tot het beslag op is.

Nog meer vegan en glutenvrij? Kijk dan eens hieronder!

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Anne Joke

    geweldige recepten, ik ga de pannekoeken met appelmoes uitproberen, en de vegan kaas! bedankt!

    8 januari 2020 at 16:00
  • reageer