Afdrukken

Glutenvrije en vegan pannenkoeken

Ingrediënten

Scale
  • 400 gram Holland & Barrett glutenvrij pannenkoekenmix
  • 5 x 1/4 cup appelmoes, dat staat gelijk aan ongeveer 250 gram
  • 800 ml. plantaardige melk zoals ongezoete sojamelk
  • snufje zout
  • plantaardige margarine of olie om in te bakken

Bereidingswijze

  • Meng de pannenkoekenmix met de appelmoes, plantaardige melk en snufje zout tot een glad beslag.
  • Verhit een koekenpan en smelt hierin een klontje vegan margarine of wat olie.
  • Bak de pannenkoeken op middelhoog vuur goudbruin.
  • Lekker met gebakken stukjes appel, rozijnen, rietsuiker en kaneel:
  • Snij hiervoor een geschilde appel in kleine stukjes, bak het een paar minuten in wat (kokos)olie tot de stukjes zacht worden en beginnen te kleuren
  • Voeg wat rozijnen, een schepje rietsuiker en wat kaneel toe en roer door tot de suiker is gekarameliseerd.