Een heerlijke lekkernij voor Pasen! Deze krokante chocoladenestjes zijn niet alleen vegan maar ook glutenvrij. En je kunt volop variëren, lees mijn suggesties in dit artikel!
Variatietips
- kies vegan witte chocolade in plaats van pure chocolade voor de nestjes.
- gebruik notenpasta of bijvoorbeeld amandelpasta in plaats van pindakaas voor een iets andere smaak.
- op de foto zie je vegan marsepein paaseitjes van het huismerk van AH. Maar je kunt ook chocolade paaseitjes gebruiken of Skittles, wist je dat die vegan zijn? Heel kleurrijk ook! Kijk hier voor een overzicht met vega paaseitjes en ander lekkers.
Chocoladenestjes met marsepein paaseitjes – vegan en glutenvrij
Benodigdheden
- muffinblik
- 12 muffinvormpjes (papier of siliconen)
- Genoeg voor: 12 stuks 1x
Ingrediënten
Scale
- 100 gram vegan pure chocolade
- 50 gram pindakaas
- 2 eetlepels kokosolie
- 3 eetlepels maple syrup of ander vloeibaar zoetmiddel naar keuze
- 150 gram cornflakes
- AH marsepein paaseitjes
Bereidingswijze
- Zet de muffinvormpjes in het muffinblik
- Smelt de chocolade met de pindakaas, kokosolie en maple syrup in een smeltkom of in de magnetron.
- Meng het gesmolten mengsel met de cornflakes.
- Verdeel het mengsel over de muffinvormpjes en leg op ieder nestje een marsepein paaseitje.
- Zet de nestjes een half uurtje in de koelkast.
geen reacties