Courgette-kerriesoep

veganistische soep met courgette en kerrie vegan plantaardig plantbased plant-based recept

Deze soep is heerlijk en vol smaak en staat in weinig tijd op tafel. Ik maakte eerder een vergelijkbare versie maar voegde nu tijm en kerrie toe. Lekker met stokbrood, plantaardige roomkaas en everything but the bagel seasoning of knoflookbrood!

veganistische soep met courgette en kerrie vegan plantaardig plantbased plant-based recept

veganistische soep met courgette en kerrie vegan plantaardig plantbased plant-based recept

veganistische soep met courgette en kerrie vegan plantaardig plantbased plant-based recept

Afdrukken

Courgette-kerriesoep

veganistische soep met courgette en kerrie vegan plantaardig plantbased plant-based recept

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 4 personen 1x

Ingrediënten

Scale
  • scheutje olie, om te bakken
  • 2 uien, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 courgettes
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • peper
  • plantaardige room, optioneel
  • zonnebloem- en pompoenpitten, optioneel

Bereidingswijze

  • Snipper de uien, hak de knoflook fijn en snij de courgettes in kleine blokjes.
  • Verhit wat olie in een soeppan en bak de ui, knoflook en courgette voor een minuut of 5 tot de courgette zacht wordt.
  • Voeg de tijm en kerriepoeder toe en bak even mee.
  • Schenk de groentebouillon erbij en breng op smaak met peper.
  • Laat de soep 10 – 15 minuten zachtjes koken.
  • Pureer de soep met een staafmixer en voeg eventueel plantaardige room toe.
  • Garneer naar smaak met zonnebloem- en pompoenpitten.
  • Lekker met stokbrood, plantaardige roomkaas en everything but the bagel seasoning of knoflookbrood!

Croutons

Ik heb deze keer een mix van zonnebloem- en pompoenpitten gebruikt als topping. Maar kijk ook eens naar onderstaande suggesties, geroosterde kikkererwten bijvoorbeeld zorgen voor een heel lekkere bite in de soep! Bekijk hier het artikel met de recepten.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star