Deze soep is heerlijk en vol smaak en staat in weinig tijd op tafel. Ik maakte eerder een vergelijkbare versie maar voegde nu tijm en kerrie toe. Lekker met stokbrood, plantaardige roomkaas en everything but the bagel seasoning of knoflookbrood!
Courgette-kerriesoep
- Genoeg voor: 4 personen 1x
Ingrediënten
Scale
- scheutje olie, om te bakken
- 2 uien, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook
- 2 courgettes
- 1 liter groentebouillon
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1 theelepel kerriepoeder
- peper
- plantaardige room, optioneel
- zonnebloem- en pompoenpitten, optioneel
Bereidingswijze
- Snipper de uien, hak de knoflook fijn en snij de courgettes in kleine blokjes.
- Verhit wat olie in een soeppan en bak de ui, knoflook en courgette voor een minuut of 5 tot de courgette zacht wordt.
- Voeg de tijm en kerriepoeder toe en bak even mee.
- Schenk de groentebouillon erbij en breng op smaak met peper.
- Laat de soep 10 – 15 minuten zachtjes koken.
- Pureer de soep met een staafmixer en voeg eventueel plantaardige room toe.
- Garneer naar smaak met zonnebloem- en pompoenpitten.
- Lekker met stokbrood, plantaardige roomkaas en everything but the bagel seasoning of knoflookbrood!
Croutons
Ik heb deze keer een mix van zonnebloem- en pompoenpitten gebruikt als topping. Maar kijk ook eens naar onderstaande suggesties, geroosterde kikkererwten bijvoorbeeld zorgen voor een heel lekkere bite in de soep! Bekijk hier het artikel met de recepten.
geen reacties