Vegan is the future: alle nieuwtjes op een rij #9

vegan broodje bij HEMA met pindakaas, sambal, ijsbergsla, komkommer en gebakken uitjes

In deze rubriek lees je de laatste nieuwtjes en ontwikkelingen op het gebied van veganisme. In dit deel onder andere een gloednieuw broodje bij de HEMA, een pop-up restaurant van De Vegetarische Slager en een filiaal van Burger King in Londen waarbij alles op het menu vegan is!

Nieuw vegan broodje bij de HEMA

Een fijne optie voor een snelle hap tussendoor bij de kiosk of wanneer je het restaurant van HEMA bezoekt: er staat een nieuw broodje op het menu! Ik heb ‘m geproefd en vind het heel lekker. Het is een pistolet met een combinatie die ik zelf ook graag thuis maak: pindakaas, sambal, komkommer, sla en gebakken uitjes. Je kunt kiezen uit verschillende pistolets en de prijs is € 2,75.

vegan veganistisch to go plantaardig plantbased broodje bij de HEMA onderweg lunch

Vegan kaasbroodjes nu ook bij Albert Heijn – helaas inmiddels niet meer!

Edit: dit bleek een eenmalige actie te zijn vanwege de Nationale Week Zonder Vlees en Zuivel. Tijdens deze week waren de broodjes ook in prijs verlaagd. Inmiddels zijn ze zoals eerder alleen nog verkrijgbaar bij AH to Go voor € 2,00 per stuk. Jammer, want het was een welkome optie op de bakkerij afdeling van Albert Heijn wat mij betreft!

Al langer kon je bij AH to go terecht voor vegan kaasbroodjes van Violife, nu liggen ze ook bij Albert Heijn in de winkels! Ze kosten € 1,50 per stuk en bij het filiaal waar ik was waren ze verpakt per 2 voor € 3,00. Ik vind deze broodjes zo zalig.

Het is een beetje een mysterie: ze zijn er net bij Albert Heijn maar nu al staat er bij het schap vermeld dat het artikel binnenkort niet meer verkrijgbaar is. Ik probeerde opheldering te krijgen bij Albert Heijn via social media, maar helaas werd het er niet duidelijker op. De medewerker die me te woord stond kon het product niet terugvinden in het systeem en gaf aan dat het niet bestaat. Ik heb het toch echt gekocht, zoals je kunt zien. Laten we duimen dat dit een foutje is!

Violife kaasbroodje vegan veganistisch bij Albert Heijn AH to Go onderweg tussendoor broodje plantaardig plantbased

Opgelet: deze producten zijn niet langer vegan

Helaas zijn er enkele producten niet langer vegan. Heel teleurstellend en zo onnodig. Het gaat om:

 • alle Pringles behalve de naturel variant
 • AH donuts zebra en speculoos, dit is al een tijdje zo maar ik blijf dit getipt krijgen van mensen. Mocht je dit nog niet weten: wees gewaarschuwd!

deze producten zijn niet langer vegan lactosevrij veganistisch vegetarisch

Pop-up restaurant De Vleesch Lobby van De Vegetarische Slager in Rotterdam

Momenteel kun je in de pop-up restaurant van De Vegetarische Slager in Rotterdam genieten van een heerlijke plantaardige lunch. Acht weken van 7 maart t/m 30 april lang openen ze de deuren met op het menu alleen maar vegan lekkers. Bekijk deze website voor meer informatie en reserveer een tafel!

Een 100% vegan filiaal van Burger King in Londen

Mocht je de komende maand in Londen zijn, dan is er een filiaal in London aan Leicester Square dat 14 maart is geopend voor 1 maand: daar staan alleen maar vegan opties op het menu!

Maar liefst 25 waaronder:

 • Vegan Cheeeze & Bakon Royale
 • Plant-based bakon Double Cheese XL
 • Vegan Chili Cheeeze bites
 • Plant-based Cheeeze & Bakon Whopper
 • Een kindermenu!

Hier zie je alle menu items en meer informatie.

Bekijk hieronder alle delen uit deze serie:

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

3 reacties

 • Reply hobs

  Tip voor mensen in Eindhoven: er is een Vegan Junkfood bar geopend in het centrum. nom nom nom.

  17 maart 2022 at 01:22
  • Reply Suzanne

   Dat is waar ook, goeie tip!

   17 maart 2022 at 13:13
 • Reply Rosa

  Helaas was het kaasbroodje alleen tijdens de week zonder vlees in de reguliere AH winkels te verkrijgen..

  17 maart 2022 at 19:15
 • reageer