Afdrukken

Courgette-kerriesoep

veganistische soep met courgette en kerrie vegan plantaardig plantbased plant-based recept

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediƫnten

Scale
  • scheutje olie, om te bakken
  • 2 uien, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 courgettes
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • peper
  • plantaardige room, optioneel
  • zonnebloem- en pompoenpitten, optioneel

Bereidingswijze

  • Snipper de uien, hak de knoflook fijn en snij de courgettes in kleine blokjes.
  • Verhit wat olie in een soeppan en bak de ui, knoflook en courgette voor een minuut of 5 tot de courgette zacht wordt.
  • Voeg de tijm en kerriepoeder toe en bak even mee.
  • Schenk de groentebouillon erbij en breng op smaak met peper.
  • Laat de soep 10 – 15 minuten zachtjes koken.
  • Pureer de soep met een staafmixer en voeg eventueel plantaardige room toe.
  • Garneer naar smaak met zonnebloem- en pompoenpitten.
  • Lekker met stokbrood, plantaardige roomkaas en everything but the bagel seasoning of knoflookbrood!