Wat eet je dan wel #43

In deze serie laat ik je zien wat ik zoal eet aan tussendoortjes, dranken en maaltijden. Om je te inspireren en om te laten zien dat veganistisch eten echt uit zoveel meer bestaat dan alleen sla: hierbij 10 maaltijden en snacks die ik de afgelopen weken at!

Gewokte spitskool

Met onder andere knoflook en rode chilipeper, witte rijst, gebakken uitjes en komkommer.

Vegan pizza

Afgelopen zaterdag ging ik samen met Fabien een dagje kringlopen en naar Utrecht. Ik vroeg via Instagram stories om tips voor waar je daar lekker vegan kunt eten. Bekijk de highlight Utrecht voor de tips die het meest genoemd werden. Vegitalian kwam het vaakste voorbij, dus schoven we daar aan voor een pizza. Wat zalig! En wat een hoop keuze, alles is vegetarisch en een heleboel vegan! Ik koos deze pizza met artisjok en groenten.

Bowl met sla en geroosterde groenten

Een bowl met eikenblad slamelange, geroosterde bloemkool en kikkererwten uit de oven en een vegan krokante kipschnitzel in reepjes gesneden.

Pittige pinda noodles

Kijk hier voor het recept!

Patat met pindasaus

In de categorie waar kun je mij ’s nachts voor wakker maken: een puntzak patat met pindasaus van Smullers. En ja: die is vegan!

Spaghetti aglia e olio

Spaghetti met olijfolie, knoflook en rode peper bestrooid met Parmezaanse Baas.

Banaan met toppings

Dit pakte erg goed uit: plakjes banaan getopt met amandelpasta, hennepzaadjes en krokante granola.

Garlic bread van de Action

Deze is vegan, kreeg ik al heel vaak getipt en nu eindelijk eens geprobeerd. Heel lekker! Niet zo droog en hard als ik had verwacht, integendeel! Een zak kost € 0,93.

Bevroren druiven

Heel lekker en zeker met de oplopende temperaturen deze week: bevroren witte pitloze druiven.

Chiapudding met havermout

Met een laag gepureerde frambozen. Heel lekker, kijk hier om te zien hoe je dat maakt!

Eerdere delen van deze serie bekijken? Kijk hieronder!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Simone

    Heerlijke inspiratie weer Suzanne!!

    14 juni 2022 at 12:06
  • reageer