Havermout plaatkoek

Dit is een heel geslaagd recept hier in huis: ik maak in één keer een grote plaatkoek, snij ‘m in kleine vierkantjes en zo hebben we een hele doos vol snacks/ontbijtjes-to-go/lekkers bij de koffie in de koelkast! Het fijne aan dit recept is dat je kunt variëren met andere smaken jam én je wat extra’s kunt meebakken zoals rozijnen en wat noten. 

Ingrediënten voor ongeveer 20 stuks
300 gram havermout
130 gram speltbloem
1/2 teaspoon kaneel
1/2 teaspoon zout
1 teaspoon bakpoeder
75 gram agavesiroop of maple syrup
130 gram zonnebloemolie
90 gram aardbeienjam

Benodigdheden
bakblik van 23 cm. x 30 cm.
bakpapier

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de havermout, bloem, kaneel, zout en bakpoeder in een grote kom. Voeg dan de siroop en olie toe en meng goed door. Bekleed het bakblik met bakpapier en verdeel de helft van het mengsel over het bakblik en druk goed aan. Verdeel dan de jam erover en dan als laatste de rest van het havermout mengsel en bak in de oven voor 20 minuten. Leg de plaatkoek voorzichtig op een rooster om af te koelen. Snij dan in stukken. Ongeveer een week houdbaar in een goed afgesloten vershouddoos.

Print Friendly, PDF & Email

Kijk ook eens naar

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

13 reacties

  • Reply Mevrouw Marloes

    Dit ziet er zo lekker uit ?

    1 december 2017 at 17:51
  • Reply Eva

    Erg lekker! Ik had geen zonnebloemolie in huis, dus heb hem gemaakt met combi van kokosolie en lijnzaadolie. Wat cashewnoten en rozijnen erdoor, super lekker!!

    3 december 2017 at 08:30
    • Reply Suzanne

      Wat leuk om te horen, dank je voor je berichtje!

      7 december 2017 at 14:01
  • Reply Jon Meijer

    Hij was super lekker, zo lekker dat hij op was voor ik een foto kon maken. Vanavond maak ik een nieuwe en ik dacht nu eens appel te gebruiken ipv jam, heel benieuwd! Bedankt!

    7 december 2017 at 20:07
  • Reply stefanie

    Even een vraagje is dit een gezond recept? Ik ben aan het afvallen dus wil alleen maar gezonde dingen eten

    9 december 2017 at 14:03
  • Reply Maryse

    Ik heb ‘m net gemaakt, ben benieuwd hoe die smaakt! Volgens mij ben je in de bereidingswijze wel het bakpoeder vergeten te vermelden. Die heb ik tegelijk met de havermout etc. in een beslagkom gedaan.

    20 januari 2018 at 13:32
    • Reply Suzanne

      Dank je wel voor je oplettendheid, ik heb de tekst aangepast! Hopelijk heeft het je gesmaakt! 🙂

      22 januari 2018 at 12:49
  • Reply Salma

    Kun je ook ipv aardbeienjam ook verse of diepvries aardbeien gebruiken?

    4 maart 2018 at 06:57
    • Reply Suzanne

      Dat weet ik niet, het lijkt me dat het wat minder stevig wordt dan met jam.

      4 maart 2018 at 10:19
  • Reply Meta

    Ik heb de plaattaart gemaakt en de smaak is heerlijk. Ik heb abrikozenjammer genomen en nog wat rozijnen toegevoegd. Alleen valt de taart uit elkaar tijdens het snijden. Volgende keer neem ik kokosolie en misschien iets minder meel. Verder is het een heerlijk recept om mee te variëren!

    13 maart 2018 at 14:07
  • Reply Hanneke

    Dit recept ziet er super uit, ga ik gauw eens maken. Wel even een vraagje, heb je grove of fijne havermout gebruikt. Lijkt me dat dit wel uitmaakt mbt textuur van de plaatkoek.

    3 augustus 2018 at 22:10
    • Reply Suzanne

      Hi Hanneke, ik heb de havermout van het huismerk Basic van Albert Heijn gebruikt.

      3 augustus 2018 at 23:28
  • Reply Alida

    Zonder de jam en met gedroogde vruchten is het ook superlekker. De eerste was wat kruimelig en als je dat in de yoghurt doet….oh,zo lekker!

    4 augustus 2018 at 20:57
  • reageer