Havermout plaatkoek

Dit is een heel geslaagd recept hier in huis: ik maak in één keer een grote plaatkoek, snij ‘m in kleine vierkantjes en zo hebben we een hele doos vol snacks/ontbijtjes-to-go/lekkers bij de koffie in de koelkast! Het fijne aan dit recept is dat je kunt variëren met andere smaken jam én je wat extra’s kunt meebakken zoals rozijnen en wat noten. 

Afdrukken

Havermout plaatkoek

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 20 stuks 1x

Ingrediënten

Scale
  • 300 gram havermout
  • 130 gram speltbloem
  • 1/2 teaspoon kaneel
  • 1/2 teaspoon zout
  • 1 teaspoon bakpoeder
  • 75 gram agavesiroop of maple syrup
  • 130 gram zonnebloemolie
  • 90 gram aardbeienjam

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng de havermout, bloem, kaneel, zout en bakpoeder in een grote kom. Voeg dan de siroop en olie toe en meng goed door.
  • Bekleed een bakblik van 23 cm. x 30 cm.met bakpapier en verdeel de helft van het mengsel over het bakblik en druk goed aan.
  • Verdeel de jam erover en dan als laatste de rest van het havermout mengsel en bak in de oven voor 20 minuten.
  • Leg de plaatkoek voorzichtig op een rooster om af te koelen.
  • Snij in stukken.
  • Ongeveer een week houdbaar in een goed afgesloten vershouddoos.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

30 reacties

  • Reply Mevrouw Marloes

    Dit ziet er zo lekker uit ?

    1 december 2017 at 17:51
  • Reply Eva

    Erg lekker! Ik had geen zonnebloemolie in huis, dus heb hem gemaakt met combi van kokosolie en lijnzaadolie. Wat cashewnoten en rozijnen erdoor, super lekker!!

    3 december 2017 at 08:30
    • Reply Suzanne

      Wat leuk om te horen, dank je voor je berichtje!

      7 december 2017 at 14:01
  • Reply Jon Meijer

    Hij was super lekker, zo lekker dat hij op was voor ik een foto kon maken. Vanavond maak ik een nieuwe en ik dacht nu eens appel te gebruiken ipv jam, heel benieuwd! Bedankt!

    7 december 2017 at 20:07
  • Reply stefanie

    Even een vraagje is dit een gezond recept? Ik ben aan het afvallen dus wil alleen maar gezonde dingen eten

    9 december 2017 at 14:03
  • Reply Maryse

    Ik heb ‘m net gemaakt, ben benieuwd hoe die smaakt! Volgens mij ben je in de bereidingswijze wel het bakpoeder vergeten te vermelden. Die heb ik tegelijk met de havermout etc. in een beslagkom gedaan.

    20 januari 2018 at 13:32
    • Reply Suzanne

      Dank je wel voor je oplettendheid, ik heb de tekst aangepast! Hopelijk heeft het je gesmaakt! 🙂

      22 januari 2018 at 12:49
  • Reply Salma

    Kun je ook ipv aardbeienjam ook verse of diepvries aardbeien gebruiken?

    4 maart 2018 at 06:57
    • Reply Suzanne

      Dat weet ik niet, het lijkt me dat het wat minder stevig wordt dan met jam.

      4 maart 2018 at 10:19
      • Reply Coby

        Heb deze havermout plaatkoek vanmorgsn gemaakt, heb er Zelfgemaakte pruimenjam tussen…en zonnebloempitjes en geraspte kokos bovenop…heb nog niet geproefd…t ziet er erg lekker uit!

        17 mei 2021 at 11:38
  • Reply Meta

    Ik heb de plaattaart gemaakt en de smaak is heerlijk. Ik heb abrikozenjammer genomen en nog wat rozijnen toegevoegd. Alleen valt de taart uit elkaar tijdens het snijden. Volgende keer neem ik kokosolie en misschien iets minder meel. Verder is het een heerlijk recept om mee te variëren!

    13 maart 2018 at 14:07
  • Reply Hanneke

    Dit recept ziet er super uit, ga ik gauw eens maken. Wel even een vraagje, heb je grove of fijne havermout gebruikt. Lijkt me dat dit wel uitmaakt mbt textuur van de plaatkoek.

    3 augustus 2018 at 22:10
    • Reply Suzanne

      Hi Hanneke, ik heb de havermout van het huismerk Basic van Albert Heijn gebruikt.

      3 augustus 2018 at 23:28
  • Reply Alida

    Zonder de jam en met gedroogde vruchten is het ook superlekker. De eerste was wat kruimelig en als je dat in de yoghurt doet….oh,zo lekker!

    4 augustus 2018 at 20:57
  • Reply Monica

    net gemaakt, roomboter ipv olie gebruikt, suikervrije jam gebruikt en belegd met een doosje diepvries aardbeien. ongelooflijk lekker geworden.

    17 oktober 2018 at 21:20
    • Reply Suzanne

      Wat goed om te horen! 🙂

      18 oktober 2018 at 10:19
      • Reply Tineke

        Hall
        vraagje ik gebruik alles glutenvrij dus wat voor bloem kan ik dan gebruiken ipv spelt zou amandelmeel kunnen of gewoon bakmeel of havermeel

        30 april 2020 at 15:41
  • Reply Ingrid

    Hee, al jaren vegan en ontdek nu pas jouw recepten … super! En vooral super dankjewel voor het delen 🙂 Welke jam gebruik jij hiervoor? Maak je die zelf?

    3 maart 2019 at 09:37
    • Reply Suzanne

      Leuk om te horen! 🙂 Heel soms maak ik het zelf, daarvoor staat ook een recept op de website met chiazaad. Maar meestal koop ik het in de winkel, vrijwel alle jams zijn vegan!

      3 maart 2019 at 15:04
  • Reply Wilran

    Hij werd wat kruimelig en aan de droge kant. Jammer

    4 maart 2019 at 21:57
  • Reply J.

    Kan speltmeel ook ipv bloem? Of bloem meer de voorkeur?

    8 juli 2019 at 20:01
  • Reply Carola

    Helaas had ik geen agave- of maple syrup in huis. Daarom hebben we wat frambozensiroop gebruikt (zonder suikers). Net als de vorige keer valt hij bij mij uit elkaar. Wat kan ik hier nog meer aan doen?

    20 augustus 2019 at 15:22
    • Reply Suzanne

      Wat jammer om te horen! Ik zou zo niet weten wat er verkeerd gaat. Bij mij werd ‘ie naar dit recept zoals op de foto, hij viel niet uit elkaar.

      21 augustus 2019 at 12:38
  • Reply ingrid

    hoi wat een leuk recept, kan ik het ook met olijfolie maken iov zonnebloemolie?
    groetjes !

    13 maart 2020 at 20:09
    • Reply Suzanne

      Qua smaak zou ik zelf echt voor een neutrale olie gaan zoals zonnebloemolie.

      13 maart 2020 at 20:41
  • Reply Roos

    Bij mij moest hij wel een stuk langer in de oven en viel hij best wel uit elkaar. Misschien moet ik de volgende keer meer olie gebruiken? Smaak was echt heeeerlijk!

    29 september 2020 at 16:43
  • Reply Marchelle

    Heerlijk! Heb zelf appelmoes gebruikt ipv jam.

    20 februari 2021 at 12:13
  • Reply I. van de Wetering

    Briljant recept, helemaal blij mee!!!

    22 juni 2021 at 18:35
  • Reply martine baetens

    ik heb dit recept gevolgd maar het resultaat viel tegen, de plaatkoek plakte helemaal niet aan elkaar. ik had nochtans alles goed aangeduwd. Kan er me iemand zeggen wat ik verkeerd gedaan heb?

    24 augustus 2023 at 19:43
    • Reply Suzanne

      Jammer dat het niet gelukt is! Het is lastig om te zeggen wat er mis is gegaan, heb je het recept exact opgevolgd?

      25 augustus 2023 at 12:08

    reageer

    Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star