Afdrukken
Havermout plaatkoek
Print recept
Auteur:
Suzanne
Genoeg voor:
20 stuks
Ingrediënten
Cook Mode
Prevent your screen from going dark
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng de havermout, bloem, kaneel, zout en bakpoeder in een grote kom. Voeg dan de siroop en olie toe en meng goed door.
Bekleed een bakblik van 23 cm. x 30 cm.met bakpapier en verdeel de helft van het mengsel over het bakblik en druk goed aan.
Verdeel de jam erover en dan als laatste de rest van het havermout mengsel en bak in de oven voor 20 minuten.
Leg de plaatkoek voorzichtig op een rooster om af te koelen.
Snij in stukken.
Ongeveer een week houdbaar in een goed afgesloten vershouddoos.
Notities
300 gram havermout
130 gram speltbloem
1/2 teaspoon kaneel
1/2 teaspoon zout
1 teaspoon bakpoeder
75 gram agavesiroop of maple syrup
130 gram zonnebloemolie
90 gram aardbeienjam
Vind het online
:
https://wateetjedanwel.nl/havermout-plaatkoek/