Afdrukken

Havermout plaatkoek

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediënten

Scale
  • 300 gram havermout
  • 130 gram speltbloem
  • 1/2 teaspoon kaneel
  • 1/2 teaspoon zout
  • 1 teaspoon bakpoeder
  • 75 gram agavesiroop of maple syrup
  • 130 gram zonnebloemolie
  • 90 gram aardbeienjam

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng de havermout, bloem, kaneel, zout en bakpoeder in een grote kom. Voeg dan de siroop en olie toe en meng goed door.
  • Bekleed een bakblik van 23 cm. x 30 cm.met bakpapier en verdeel de helft van het mengsel over het bakblik en druk goed aan.
  • Verdeel de jam erover en dan als laatste de rest van het havermout mengsel en bak in de oven voor 20 minuten.
  • Leg de plaatkoek voorzichtig op een rooster om af te koelen.
  • Snij in stukken.
  • Ongeveer een week houdbaar in een goed afgesloten vershouddoos.