Wat eet je dan wel #53

In deze serie laat ik je zien wat ik zoal eet aan tussendoortjes, dranken en maaltijden. Om je te inspireren en om te laten zien dat veganistisch eten echt uit zoveel meer bestaat dan alleen sla: hierbij een aantal maaltijden en snacks die ik de afgelopen tijd at!

Joe & the Juice VAVO

Je hebt het vast voorbij zien komen op social media de afgelopen tijd: de iconische sandwiches van Joe & the Juice en dan de Tunacado in het bijzonder. Veel (h)eerlijker en wat mij betreft een 10/10: de vegan VAVO oftwel vegan avocado sandwich. Het brood is crispy (en ook in glutenvrije variant verkrijgbaar!) en het is belegd met smaakvolle vegan pesto, spinazie, avocado en tomaat. Hoe mooi is de verpakking?

Witlofblaadjes met kikkererwtensalade

Een heel lekker tussendoortje: witlofblaadjes gevuld met fijngeprakte kikkererwten, rode ui, bleekselderij, vegan mayonaise, ketchup, peper en zout.

Rijstreepjes met pure chocolade en sinaasappelsmaak

Deze rijstreepjes met pure chocolade en sinaasappel kon je voorheen bij Action kopen, maar daar heb ik ze helaas al heel lang niet gezien. Gelukkig kwam ik ze tegen bij Jumbo!

Vegan ham-kaas croissant wafels

Deze wafel maakte ik van croissantdeeg uit blik. Ik maakte er een vegan ham-kaas wafel van. Kijk hier voor het artikel hierover met een lijstje met vegan soorten croissantdeeg!

Ontbijt

Een ontbijtje met thee, een smoothie en ontbijtkoek met plantaardige boter.

Spitskool met rijst en vegan balletjes in satésaus

Gewokte spitskool en wortel met zilvervliesrijst en vegan balletjes in satésaus van Albert Heijn met gebakken uitjes.

Detox salade

Dit is al jaren één van mijn favoriet salades, op de foto is het nog zonder dressing maar zo krijg je een idee wat er in zit: kikkererwten, ijsbergsla, avocado, venkel en dan komt er nog een dressing bij met onder andere sojasaus en tahin. Zo superlekker! Hier staat het recept voor deze salade genaamd detox salade.

Vegan omelet wrap

TikTok made me try it: de viral omelet wrap maar dan maakte ik ‘m natuurlijk vegan. Het recept zie je binnenkort de website! Volg je me al op TikTok trouwens?

Eerdere delen van deze serie bekijken? Kijk hieronder!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer