Eetdagboek #15

Ik vind het altijd interessant om te zien wat mensen eten. Eetdagboeken op blogs zijn dan ook een favoriet item! Op Wat eet je dan wel laat ik dan ook regelmatig zien wat ik zoal eet. Hierbij een greep uit mijn maaltijden en tussendoortjes van de afgelopen tijd! 

Dinsdag 3 april 2018

Vandaag heb ik in de ochtend wat onderzoeken in het ziekenhuis die niet prettig zijn. Als beloning wandel ik erna naar Ekoplaza op de Nieuwe Binnenweg en haal wat lekkers voor mezelf. Een kokoskoek, dropstenen en chocolade kokosblokjes. De dropstenen kon ik al, oh die zijn zo ontzettend lekker! De kokoskoek eet ik onderweg naar huis op en deze was nieuw voor me, ik had verwacht dat het een harde koek zou zijn maar dit is een zachtere koek. Ik vond ‘m heerlijk en voor herhaling vatbaar. De blokjes met chocolade en kokos vond ik ook lekker, maar zou ik niet per se opnieuw kopen.

Woensdag 4 april 2018

’s Ochtends ontbijt ik met iets bijzonders. Meestal eet ik havermout, maar vandaag maak ik heerlijke Kaiserschmarrn! Kijk hier voor het recept.

’s Middags maak ik nuggets uit de oven op basis van kikkererwten met een krokant panko jasje. Ze zijn mwah. Niet heel bijzonder, dus ik vind ze niet goed genoeg om hier te plaatsen. Ik eet ze wel op als lunch!

Donderdag 5 april 2018

’s Ochtends eet ik een bordje havermout met amandelen, dadels en kaneel en een lepel van een heel lekkere nieuwe pindakaas: amandel speculaas van Mister Kitchen. Deze liet ik hier al eerder zien in dit deel van de serie Vegan in de supermarkt.

Zondag 8 april 2018

’s Avonds maak ik een eenvoudige wokmaaltijd: een beker wokgroenten van AH met versgehakte knoflook, een scheut ketjap asin (zoute sojasaus) en noodles.

Dinsdag 10 april 2018

Tussen de middag haal ik een heerlijke lunch bij het onlangs geopende Veggie in mijn wijk. Wat een lekkers allemaal. Lees hier de review en zie wat ik allemaal heb gekocht.

’s Avonds eet ik van alles wat ik overdag heb gemaakt: een heerlijke salade die fattoush heet. Dat is een salade met romaine sla, tomaatjes en geroosterde pitachips. Daarbij een slawrap gevuld met pittig vega gehakt en caponata. Het recept voor de fattoush salade volgt!

Woensdag 11 april 2018

Vandaag maak ik zoiets bijzonders dat me weer versteld doet staan van de mogelijkheden in de veganistische keuken. Ik maak eigeel! En ik kan je vertellen: het is net echt! Heerlijk om reepjes getoast brood in te dopen.

Ook maak ik er een spiegelei mee, waarvan het eiwit vervangen wordt door tofu. Echt een aanrader, kijk hier voor het recept!

Donderdag 12 april 2018

Vandaag ruikt het heerlijk in huis: ik bak weer eens een bananenbrood. Zo lekker! Dit keer maak ik ‘m iets anders dan normaal en voeg er pindakaas en pinda’s aan toe. Zo onwijs lekker! Deze was snel op kan ik je vertellen. Kijk hier voor het recept!

Ook maak ik vegan pudding, koffie pudding om precies te zijn. Ook al zo lekker en ik proef geen verschil met gewone pudding! Kijk hier voor het recept.

’s Avonds eten we bij Happy Italy. Daar doe ik vooral mijn vriend een plezier mee, ik ben inmiddels een beetje uitgekeken op de enige vegan pizza op de kaart waarover je deze review kan lezen. Ik weet het, ik kan vragen of ze een aparte pizza maken met toppings die ik kies maar nadat ik daar een belachelijk hoog bedrag voor moest afrekenen weet ik wel beter.

Vrijdag 13 april 2018

Een fancy lunch vandaag: ik maak geroosterd brood en beleg het met vegan wortelzalm en vegan eiersalade. Wat een geweldige combinatie!

’s Avonds gaan Fabien ik de stad in, het is koopavond. We eten bij eazie. Ik vind de noodles daar zo lekker: ik kies dan meestal de ramen noodles met garlicious sauce, die vegan is. Daarbij kun je dan zelf je groenten kiezen. Echt smullen!

Zaterdag 14 april 2018

’s Middags bak ik deze lekkere tofu bladerdeegrolletjes. Zo lekker!

’s Avonds eet ik alleen en hou het simpel: ik maak weer een eenvoudige wokmaaltijd. Simpel, maar zo lekker!

Zondag 15 april 2018

In de middag gaan we naar Jumbo om boodschappen te doen. Helaas hebben we geen Jumbo in de wijk, dus is het altijd even lekker neuzen als ik er eens ben om te kijken of er nieuwe vegan producten zijn. Ik neem sowieso een pot Mayolijn van Remia mee. Deze is zo heerlijk én goedkoop. Ik had er al over gelezen en gelukkig, deze Jumbo heeft ze: de nieuwe vegan ijssoorten van Perfect World! Wel een beetje prijzig voor € 4,99. Het liefst koop ik ze alle drie, maar maak de zware beslissing om er één te kiezen. Lees hier welke het geworden is en wat ik ervan vond in de rubriek Vegan in de supermarkt!

Maandag 16 april 2018

Vandaag is de dag die je wist dat zou komen is eindelijk hier: de twee nieuwe vegan pizza’s van New York Pizza zijn verkrijgbaar! Ik bestel de shoarma pizza, die lijkt me toch het lekkerst. Helaas ging het niet meteen goed, de pizza werd bezorgd en toen ik de doos opende zag ik dat er geen rode ui en knoflooksaus op zat. Behoorlijk essentieel voor deze pizza! Na een telefoontje krijg ik gelukkig een nieuwe waar wel knoflooksaus en rode ui op is belegd. Ik vind hem lekker! Ik probeer een stuk en bewaar de rest tot Fabien thuis is zodat we samen kunnen eten. Het gekke is, nadat ik de pizza had opgewarmd in de oven vond ik hem helemaal niet zo lekker meer. Ik weet niet waar het aan lag, ik denk de knoflooksaus: die zal niet tegen warmte kunnen. Helemaal niet bij stilgestaan. Opwarmen is dus bij deze pizza af te raden!

Eerdere eetdagboeken bekijken? Kijk hieronder!

Print Friendly, PDF & Email

Kijk ook eens naar

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer