Eetdagboek #20

Ik vind het altijd interessant om te zien wat mensen eten. Eetdagboeken op blogs zijn dan ook een favoriet item! Op Wat eet je dan wel laat ik dan ook regelmatig zien wat ik zoal eet. Hierbij een greep uit mijn maaltijden en tussendoortjes van de afgelopen tijd! 

Woensdag 1 augustus 2018

Vandaag stond ik ondanks het hete weer het grootste gedeelte van de dag in de keuken. Ik maakte heel lekkere saté van seitan waarvan het recept nog volgt. Zo zagen ze er uit voor ze de pan in gingen om gebakken te worden:

Ook maakte ik deze tiramisu met een frambozen twist. Ik kan wel zeggen dat dit experiment een succes was! Het recept kun je hier vinden.

Vrijdag 3 augustus 2018

’s Avonds aten we een hapje in de stad. Fabien haalde op de Korte Lijnbaan in een nieuwe burgertent een burger en ik er tegenover mijn favoriete noodles bij Eazie: ramen met tofu en groenten en garlicious saus. Die is helemaal vegan! Buiten aten we aan een tafeltje onze maaltijd op.

Daarna wandelden we over het Schouwburgplein richting Sweethouse by Gracy’s 010. Dat was ik al een poosje van plan en nu kwam het er eindelijk van: daar kun je namelijk terecht voor vegan softijs! En milkshakes en sundaes die ik ook nog wil proeven, maar het meest benieuwd was ik wel naar het softijs. Dat is iets dat ik wel mis sinds ik vegan ben. Zo’n lekker romig ijsje na de kassa’s bij IKEA, die trouwens volgend jaar ook met een plantaardige versie ervan komt, yes!

Het hoorntje van het softijs bij Sweethouse is ook vegan trouwens! Ik vond het ijsje erg lekker. Het smaakt niet precies als softijs helaas vond ik. Iets minder romig en iets minder gelijk qua structuur, maar zeker erg lekker en absoluut voor herhaling vatbaar.

Zaterdag 4 augustus 2018

Vandaag gingen we naar Wijnegem, het grootste winkelcentrum van de Benelux. Het is gelegen in België vlakbij Antwerpen. We komen er wel vaker, het is iets meer dan een uurtje rijden en zo leuk daar! We kochten een lunch bij Exki en aten dat buiten op. Ik koos een broodje genaamd Erika en wow: boven verwachting zo lekker. Het was een soort vegan brioche brood met amandel tofu spread en radijs. Heerlijk!

Zondag 5 augustus 2018

Vanavond aten we een pita met plantaardige shoarma van het huismerk van Albert Heijn en sla. Ik vind niet snel iets niet lekker, maar deze shoarma… nee. De bite vond ik niet fijn en het smaakte me totaal niet. Jammer!

Maandag 6 augustus 2018

’s Middags kocht ik deze spring roll bij het karretje van Mama Hong hier in Rotterdam in de stad. Ze staan op twee plekken: bij de HEMA bovenaan de Koopgoot en op de Lijnbaan ter hoogte van Hollister. Zo lekker!

’s Avonds maakte ik een favoriete maaltijd wanneer het aankomt op weinig zin of tijd om te koken. Het was bloedheet vandaag en deze supersnelle gnocchi met witlof smaakte weer zo lekker! Echt een aanrader. Het recept komt van Albert Heijn vandaan.

Dinsdag 7 augustus 2018

Tussendoor at ik op deze wederom heel hete dag bevroren druiven. Zo lekker, even een paar uur in de vriezer en smullen maar.

Woensdag 8 augustus 2018

Tussen de middag at ik de falafel wrap van AH to Go, deze is vegan en voor af en toe heel lekker!

Aan het eind van de middag checkten Fabien en ik in het mooie Hilton in het stad. Hilton Rotterdam bestaat dit jaar 55 jaar en door een leuke actie konden we er voor maar € 55 euro een nachtje overnachten! Het voelt een beetje als vakantie in eigen stad, zo leuk!

Hilton is perfect gelegen: alles in het centrum is op loopafstand. Nadat we hadden ingecheckt wandelden we naar het Schouwburgplein waar sinds een tijdje de tweede vestiging van Bertmans zit. Daar kun je zo heerlijk eten. Zo ook vanavond. Fabien koos een burger met vlees en ik koos een burger met bloemkool.

En erbij bestelden we polenta frietjes. Zalig!

En fijn dat je hier zowel als vegan als vleeseter terecht kunt: samen uit eten en voor ieder wat wils. Ik nam nog een toetje met heerlijk ijs met gezouten caramel en pecans er over en een cappuccino.

Donderdag 9 augustus

Vandaag was Fabien een dag vrij. Eindelijk koelde het vandaag af en begon het te regenen na weken lang hitte en droogte. We reden naar Ypenburg om daar naar de kringloop en Amazing Oriental te gaan. Er zit daar een restaurant bij, we hebben er eigenlijk nog nooit wat gegeten. Vanmiddag voor het eerst gedaan en wat onwijs lekker. Ik nam een curry met rijst en vegan kip. Aanrader!

Daarna reden we nog even langs de Ekoplaza op de Nieuwe Binnenweg. Ik zag vegan bitterballen op de diepvriesafdeling. Twee soorten! Ik koos die met pompoen, wortel en rode bieten. Mwa. Wel lekker maar uit de oven zijn ze niet krokant. Wel lekker uit de frituur vermoed ik!

Vrijdag 10 augustus 2018

’s Avonds at ik balletjes van Vegafit in zelfgemaakte pindasaus met stokbrood en sla.

Zondag 12 augustus 2018

’s Avonds maakte ik deze lekkere romige spaghetti met erwten en spinazie.

Maandag 13 augustus 2018

’s Middags maakte ik een heel lekkere groentesoep. In plaats van vermicelli probeerde ik eens een handje zilvervliesrijst en dat is ontzettend voor herhaling vatbaar!

En ’s avonds maakte ik deze tikka massala burrito’s. Smullen!

Eerdere eetdagboeken bekijken? Kijk hieronder!

Kijk ook eens naar

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer