Eetdagboek #28

Ik vind het altijd interessant om te zien wat mensen eten. Eetdagboeken op blogs zijn dan ook een favoriet item! Op Wat eet je dan wel laat ik dan ook regelmatig zien wat ik zoal eet. Hierbij een greep uit mijn maaltijden en tussendoortjes van de afgelopen weken!

Maandag 22 juli 2019

’s Avonds maakte ik mini wraps gevuld met refried beans, ijsbergsla, tomaat, dit zelfgemaakte vegan gehakt met zwarte bonen en walnoten en salsa. Erg lekker!

Woensdag 24 juli 2019

’s Middags lunchte ik met farinata oftewel kikkererwtenbrood met 2 dips. Kijk hier voor de recepten.

Donderdag 25 juli 2019

Het was zo warm! Afkoelen maar met een vegan aardbeien frappuccino. Het recept hiervoor volgt nog.

Ondanks de warmte stond ik toch in de keuken en maakte ik gevulde courgettes met bolognese saus. Het recept hiervoor volgt ook nog!

Vrijdag 26 juli 2019

’s Middags probeerde ik voor het eerst iets uit de Health Food Wall op Schiphol: een gezonde variant van de automatiek! Wat een lekkers allemaal.

Kijk trouwens hier voor meer vegan opties op Schiphol. Ik koos de vegan Poké Bowl. Erg lekker!

’s Avonds at ik een heerlijk vegan softijsje en vegan bitterballen bij snackbar de Eekhoorn in het Kralingse Bos hier in Rotterdam. Echt een aanrader!

Zondag 28 juli 2019

Tussen de middag kwam ik langs Amazing Oriental in Ypenburg. Bij de winkel is een restaurant waar ze een heel lekkere vegan curry verkopen: de rode curry met vegetarische kip. Smullen!

Maandag 29 juli 2019

Een bezoekje aan IKEA in de avond. Ik verheugde me op het vegan aardbeienijsje (want softijs is het niet te noemen, toch?) maar helaas, wegens leveringsproblemen was die niet verkrijgbaar. Dan maar een smoothie. Deze haversmoothie is in meerdere smaken verkrijgbaar en heel lekker. Deze roze lijkt een beetje op Fristi!

Woensdag 7 augustus 2019

’s Avonds at ik bij mijn favoriete restaurant in Rotterdam: Spirit. Zo heerlijk daar. Het was nog behoorlijk warm ’s avonds, dus zaten we buiten op het terras.

Vrijdag 9 augustus 2019

Ik ben dol op de rijst met groenten en tofu in satésaus van keten Eazie. Ik probeerde het zelf thuis na te maken en dat is heel goed gelukt! Het smaakt niet precies hetzelfde, maar het komt in de buurt en stilt mijn Eazie maaltijd cravings. Je kunt het recept hier zien.

Zondag 11 augustus 2019

’s Avonds maakte ik een lekkere snelle pasta met hummus, spinazie en erwten. Kijk hier voor het recept.

Woensdag 14 augustus 2019

In de Markthal hier in Rotterdam kwam ik bij Avocado Lounge vegan muffins tegen met banaan en avocado. Daar wilde ik er wel eentje van proeven natuurlijk! Ik was niet heel erg onder de indruk ervan, de muffin had weinig smaak.

Tussen de middag maakte ik een gepofte zoete aardappel uit de oven met daarover een halve zak Mexicaanse mix van Lazy Vegan, die ik hier al eerder liet zien. Prijzig, maar wel lekker!

Vrijdag 16 augustus 2019

’s Avonds maakte ik heel lekkere gevulde pitabroodjes met wat ik op dat moment in huis had. Met fijngeprakte avocado, kort gebakken kikkererwten gekruid met chili, paprika, kerrie en zwarte peper, stukjes rode paprika en tahin (sesampasta). Superlekker!

Zaterdag 24 augustus 2019

Een dagje Den Haag vandaag! Voor de lunch ging ik naar één van mijn favorieten in Den Haag: Baladi Manouche in de Torenstraat. Daar verkopen ze onder andere platbroden met Za’atar (een kruidenmelange met sesamzaadjes) en groenten. Dat is zo waanzinnig lekker. Echt een bezoekje waard!

Zondag 18 augustus 2019

Tussen de middag maakte ik deze heerlijke goedgevulde tomaten groentensoep. Daar gaan zoals je ziet een heleboel groenten in!

’s Avonds at ik Turkse pizza met ijsbergsla, tomaat, komkommer en een zelfgemaakte knoflooksaus die bestaat uit Remia Mayolijn, een klein beetje water, knoflook, zwarte peper en peterselie. Superlekker! Ik nam de Turkse pizza’s uit de diepvries van Lekker & Anders, deze zijn in grotere filialen van Albert Heijn verkrijgbaar. Kun je ze niet vinden, dan kun je ook de vegetarische Turkse pizza’s nemen van de diepvriesafdeling van de Aldi. Die zijn ook vegan en heel lekker!

Maandag 26 augustus 2019

Bij Albert Heijn kwam ik deze nieuwe sojastukjes tegen. Deze zijn gedroogd en waren jaren geleden zo’n beetje het enige waar vegetariërs en veganisten konden kiezen in de supermarkt als vleesvervanger.

Gelukkig is er nu veel meer keus, maar wel leuk om te zien dat deze stukjes nu weer worden verkocht. Ik koop ze zelf altijd in de Aziatische supermarkt, waar het bekend is als TVP. Ik schreef er eerder dit artikel over. Met de sojastukjes wilde ik wat recepten maken. Het is een heel goedkope vleesvervanger, een zak kost € 1,29 en daar haal je heel wat porties uit. Als eerste gerecht heb ik een vegan pasta Alfredo gemaakt. Het resultaat is heel lekker! Het recept volgt binnenkort.

Dinsdag 20 augustus 2019

Vandaag bestaat Wat eet je dan wel 6 jaar! Hoera! Op 20 augustus 2013 plaatste ik het allereerste artikel op wateetjedanwel.nl. Ik had toen nooit durven dromen dat ik nu hier zou zijn: vele trouwe bezoekers en volgers via social media, mooie samenwerkingen met bedrijven en merken en natuurlijk de Vegan Award die ik vorig jaar won in de categorie beste vegan blog of vlog. Nog elke dag werk ik met zoveel liefde en plezier aan Wat eet je dan wel en ben ik dankbaar voor iedere toffe reactie, goeie tip over vegan producten en mail die ik ontvang. Om het zesjarig bestaan te vieren verloot ik een verrassingspakket met zes van mijn persoonlijke favorieten, allemaal vegan uiteraard. Als ik dit kersentaartje van Spirit Restaurants erbij in de doos kon doen deed ik het: wat is deze zalig. Ik haalde ‘m vanmiddag om mezelf te trakteren op dit jubileum. Anyway, de winactie. Heel simpel: laat hieronder een berichtje achter. Wat je schrijft laat ik aan jou, kan een lekker recept van de website zijn dat je hebt uitgeprobeerd of een rubriek waar je iets aan hebt (gehad) zoals vegan in de supermarkt of ingrediënten onder de loep. Uit alle reacties kies ik op 31 augustus een gelukkige winnaar uit. Hij of zij krijgt persoonlijk bericht. 

Eerdere eetdagboeken bekijken? Kijk hieronder!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

7 reacties

  • Reply Julia

    Hoi Suzanne,

    Gefeliciteerd met je jubileum! Ik volg je al een hele tijd (nog voor je de 2e keer de vegan challenge deed en uiteindelijk vegan ging) en ik wilde je even laten weten dat je er zeker aan bij hebt gedragen dat ik 2 jaar geleden vegetarier werd, en dat ik nu ook steeds vaker vegan eet. Je recepten zijn top omdat ze toegankelijk zijn maar op smaak totaal niet achteruit gaan. Mijn vleesetende vriend en ik vonden jouw recept voor nasi met zelfgemaakte satesaus bijvoorbeeld top! Veel succes verder! 🙂

    22 augustus 2019 at 13:38
    • Reply Soraya

      Gefeliciteerd met de verjaardag van Wat eet je dan wel!

      Ik weet nog dat ik je website voor de eerste keer bezocht en de naam zo goed gevonden vond. Het is ook wat ik dacht toen ik een keer vegan moest koken toen ik daar nog niet mee bezig was. Ik ben zelf vegetariër maar haal veel inspiratie uit je website en probeer nu meer vegan producten. Ook probeer ik nu veel vaker maaltijden te veganizen. Door jou heb ik ook eindelijk edelgistvlokken geprobeerd en ik vind je stories op Instagram ook heel leuk, je komt sympathiek over en hebt een fijne stem om naar te luisteren.

      Please do keep up the good work.
      Op naar nog veel meer mooie jaren!

      27 augustus 2019 at 10:04
  • Reply Jana

    Gefeliciteerd met je 6jarige bestaan! Ik volg je nog geen 6 jaar, maar toch wel al 2-3 jaar denkik via Bloglovin zodat ik geen updates mis. De eetdagboeken sla ik nooit over omdat ik ze heel interessant vind en je laat zien dat vegan niet eentonig en saai hoeft te zijn. Ik heb al enkele recepten geprobeerd omdat ik een groot aantal intoleranties heb waardoor ik erg beperkt ben in mijn keuze. Vele vegan recepten zijn ok voor mij, dus deze check ik bijna altijd! De leukste vind ik als je een bestaand niet vegan recept transformeert naar een diervrij alternatief :D.

    22 augustus 2019 at 13:56
  • Reply Manon Jansen

    Gefeliciteerd! Ik weet niet meer hoe ik bij je site ben gekomen, maar hoogstwaarschijnlijk door een van je recepten. Ze zijn makkelijk, met goede beschrijving van wat je waar kan kopen en vooral ook heel lekker! De gerechten met jackfruit vind ik top en ik gebruik nog vaak je pannenkoekenrecepten om met mijn niet-vegan vriend wel veel lekkere dingen te eten (hij lust niet zo heel veel helaas, maar ik wel dus die recepten zijn een heel goede oplossing). Leuk dat je altijd de standaard gerechten probeert te veganizen en de eetdagboekjes geven weer leuke inspiratie. Bedankt voor al je moeite die je steekt in je site, ik kijk er met veel plezier op!

    22 augustus 2019 at 15:48
  • Reply Vivian

    Hoi, gefelicteerd! Ondanks dat ik geen vegan ben, vind ik het wel heel interessant om je te volgen! Eetdagboeken zijn leuk om te lezen, en nieuwe producten. Ik probeer ook wel eens recepten uit, zo had ik eerder nog nooit van jackfruit gehoord maar heb er het stoofvlees van deze site mee gemaakt. Lekker hoor!

    Groetjes, Vivian

    22 augustus 2019 at 16:56
  • Reply Lisanne

    Hoi Suzanne!

    Super dat je alweer 6 jaar bezig bent, gefeliciteerd met je jubileum! Ik was al langer geïnteresseerd in veganisme en keek jaren geleden vaak filmpjes van vegan youtubers. Wat ik miste was toch wel een relaxte houding naar alle voedselgroepen (zeker omdat ik een eetstoornisachtergrond heb), makkelijke recepten en een dosis lekkere Hollandse nuchterheid. Dat vond ik hier bij jouw blog! Zo noem ik bijvoorbeeld je heerlijke vegan mozzarella, simpel te maken maar echt een voltreffer. Met wateetjedanwel op mijn telefoon heb je me inmiddels al op veel plekken gebracht waarvan ik nooit dacht dat ik zou komen: de biowinkel, de Aldi om naar vegan vissticks te speuren en de toko (waar ik laatst Bac’n bits tegenkwam voor 5 euro! Die wilde ik je nog tippen). Als ik op je site kijk overvalt het me wel eens hoe onnodig dierlijke producten eigenlijk zijn, en hoe jouw recepten nooit draaien om wat je wèl eet, in plaats van niet. Misschien geeft de naam van je site dat al wel weg. Maar dat is precies de manier waarop ik met eten om zou willen gaan, en ik vind dat je daarin een goed voorbeeld geeft van eten in een goede relatie met de planeet, maar ook met jezelf. Lekker en zorgeloos vegan zonder restricties of dogma’s. Van knoflooksaus tot aquafaba! Ga alsjeblieft zo door als je doet! Veel liefs, Lisanne

    24 augustus 2019 at 13:10
  • Reply Carlijn

    Hoi Suzanne!

    Eigenlijk lees ik al jouw artikelen. Ik ontdek vaak nieuwe producten (tijdens het lezen vult mijn AH-mandje in de app zich :)) en hou van de diversiteit van de recepten die je post. Wat me aanspreekt is dat ze toegankelijk zijn, ook voor de rest van het gezin. Favoriet hier thuis is de spaghetti met hummus!

    Hopelijk schrijf je nog lang verder!

    Liefs, Carlijn

    5 september 2019 at 05:15
  • reageer