Eetdagboek #17

Ik vind het altijd interessant om te zien wat mensen eten. Eetdagboeken op blogs zijn dan ook een favoriet item! Op Wat eet je dan wel laat ik dan ook regelmatig zien wat ik zoal eet. Hierbij een greep uit mijn maaltijden en tussendoortjes van de afgelopen tijd! 

Woensdag 9 mei 2018

Vandaag proberen Fabien en ik voor het eerst de barbecue uit. Ik heb deze gekregen van Coolblue, lees de review hier. Wat een verschil met het kleine tafelmodel barbecue’tje dat ik hiervoor gebruikte. Ik maak een heleboel lekkers voor op de barbecue, recepten volgen nog!

Vrijdag 11 mei 2018

Ik maak een tonijnsalade op basis van jackfruit. Deze vrucht heeft een vergelijkbare textuur als tonijn en het resultaat is echt heerlijk! Het recept kunt je hier vinden.

Woensdag 16 mei 2018

Vandaag maak ik weer iets met jackfruit. Ik ontdek steeds meer dat dit echt een uitkomst is in de vegan keuken! Ik maak een patatje vegan stoofvlees ermee. Het is zo lekker! En inmiddels hebben al veel mensen het ook gemaakt. Zo leuk om daar, veelal via Instagram de foto’s van te zien! Heb je ook iets gemaakt van wateetjedanwel.nl? Vermeld dan op Instagram de hashtag #vanwateetjedanwel bij je foto.

Als toetje eet ik ananas ijs, dat je maakt met slechts twee ingrediënten. Kijk maar naar het recept!

Vrijdag 18 mei 2018

Ik eet ‘m zo af en toe: het vegan bapao broodje van de Vegetarische Slager. Zo lekker!

Zaterdag 19 mei 2018

Vandaag eet ik gevulde koolrolletjes met tofu en tomaat uit de oven met rijst er bij. Smullen! Kijk hier voor het recept.

Zondag 20 mei 2018

‘s Middags lunch ik met Fabien bij de onlangs geopende nieuwe vestiging van Bertmans aan het Schouwburgplein in de stad. We komen al graag bij Bertmans aan de Zaagmolenkade, fijn dat we er nu ook in het centrum terecht kunnen! Ik kies voor de spelttoast met groenten. Waanzinnig lekker!

‘s Avonds eten we buiten op het balkon: een gepofte aardappel met witte bonen in tomatensaus en vegan Parmezaanse kaas, een groenteburger en sla.

Maandag 21 mei 2018

Lunch bestaat vandaag uit nostalgische boterhammen met gebakken champignons met ui. Dit maakte mijn vroeger vaak voor tussen de middag. Zo lekker!

‘s Avonds eet ik deze superlekkere, snelle en eenvoudige curry met rijst. Kijk hier voor het recept! Dit gerecht is trouwens ook verschenen op de website van Wakker Dier. Zo tof!

Vrijdag 25 mei 2018

‘s Avonds eet ik de kant en klare pasta maaltijd van Albert Heijn met schelpjespasta en geroosterde groenten. Ik vind die toch zo lekker! Ik maak er een eenvoudige salade bij met tomaat en geroosterde pijnboompitjes.

Zaterdag 26 mei 2018

‘s Middags ontdek ik heel lekkere vegan reepjes bij AH to Go: gedroogde banaan omhuld met chocolade. Die is er ook met een variant met amandel aan de buitenkant. Ik probeer ze allebei. Echt heel erg lekker!

Vanavond eet ik gebakken aardappelpartjes, sla, doperwtjes, krokant gebakken basilicum tofu (te koop bij onder andere Ekoplaza) en een pindasaus erbij.

Zondag 27 mei 2018

Vandaag eet ik het recept dat ik heb gemaakt voor de 5 x LKKRDR Challenge van Ekoplaza: tofu saté met cashewsaus. Een paar dagen later kreeg ik het leuke nieuws te horen dat dit recept het winnende recept van de week was geworden! Ik ben daar zo trots op!

Als toetje eet ik mijn favoriete smaak van het ijs van Professor Grunschnabel. Met kokos en vanille. Zo lekker! Ik schreef trouwens van de week een artikel over het lekkerste vegan ijs dat momenteel te koop is in de supermarkt.

Maandag 28 mei 2018

Het is warm! Dat vraagt om een verkoelend drankje. Ik maak agua fresca. Dat is een Mexicaans drankje dat bestaat uit water en fruit. Voor deze heb ik een mini watermeloen gebruikt en het water vervangen door kokoswater. Zo lekker! En heel eenvoudig te maken. Neem een mini watermeloen, snij in parten en snij het vruchtvlees er uit. Doe de watermeloen, 1 liter kokoswater en het sap van 1 limoen in de blender en meng. Serveer in een glas met ijsblokjes.

‘s Avonds maak ik een heerlijke maaltijdsalade met de balletjes van Vegafit. Ik vind deze balletjes qua structuur en smaak een beetje op frikandel lijken. Zo lekker! De maaltijdsalade bestaat uit een berg ijsbergsla getopt met gebakken aardappelpartjes, Vegafit balletjes, rode ui, tomaat, komkommer, kalamata olijven, zelfgemaakte vegan feta en een sausje van vegan yoghurt, knoflook, peterselie en peper en zout.

Dinsdag 29 mei 2018

Vandaag gaan we weer eens een dagje naar Antwerpen. Ik hou zo van die stad! We eten bij één van mijn favoriete hotspots in het centrum: Greenway. Daar kun je zo waanzinnig lekker vegan eten. Ik kies vandaag voor een vegan kokoscake met een limonade.

Woensdag 30 mei 2018

Normaal vond ik deze tofu rijstbollen alleen bij de Ekoplaza in Den Haag. En nu zag ik ze ook liggen in de Ekoplaza bij mij in de buurt! Deze tofu rijstbollen zijn zo lekker. Zo goed gekruid. Echt een favoriet van mij!

Donderdag 31 mei 2018

‘s Ochtends rij ik met Fabien mee richting zijn werk. Dat doe ik heel af en toe: hij werkt vlakbij het centrum in den Haag. Dat vind ik dan zo fijn om in alle vroegte al daar te zijn, dan is het nog zo heerlijk rustig in de stad. Ik begin de dag met een drankje bij Starbucks op het station. Geen koffie dit keer, ik ben er al een week mee gestopt. Cold turkey. Ik wilde niet langer verslaafd zijn aan koffie. Na sigaretten en cola light vond ik het nu tijd om met koffie af te rekenen. Ik had twee dagen flinke hoofdpijn maar dat was het wel zo’n beetje. Ik heb allerlei koffie alternatieven geprobeerd, van granen tot spelt, maar het is het allemaal net niet. Inmiddels heb ik me neergelegd bij caffeine vrije koffie. Beter voor mijn nachtrust! Bij Starbucks koos ik trouwens een matcha latte met plantaardige melk.

Na het winkelen koop ik bij Ekoplaza een andere favoriet van mij daar: een vegan samosa broodje. Die zijn toch ook zo lekker! Echt, probeer er eens een wanneer je ze tegenkomt. Geen Ekoplaza in de buurt en zelf maken? Kijk hier voor het recept.

Zaterdag 2 juni 2018

Ik blijf maar aan die met chocolade omhulde bananenreepjes denken die ik laatst kocht bij AH to Go. Hmm…wat als ik ze nou eens zelf probeer te maken? Dat blijkt heel eenvoudig: bij Ekoplaza kun je een zak met gedroogde banaan kopen.

Deze bananen hebben een goeie structuur: niet te hard en niet te zacht. Dan wat chocolade smelten, de bananen er in dopen en dan even in de koelkast om de chocolade hard te laten worden. Wat lekker!

Verder probeer ik een zakje venkelchips dat ik ook bij Ekopaza kocht. Ik vond het zo apart klinken, dat moest ik proberen! Ik vond de chips erg lekker. Niet zo lekker als favorieten paprika en bolognese, maar toch zeker de moeite waard eens te proberen!

‘s Avonds gaan we even naar IKEA. Op weg naar huis komen we langs het vegetarische Indiase restaurant Ahithi, waar ik eerder over schreef. Ik at er een heel lekkere biryani. Er zijn meer vegan opties verkrijgbaar, gewoon even naar vragen!

Zondag 3 juni 2018

‘s Middags brunch ik met croissantjes met kaas. Maar dat is toch niet vegan? Nou, deze wel: afbakcroissants van het basic huismerk van Albert Heijn (die zijn sinds kort vegan) en plantaardige geraspte kaas van Veggi Filata (verkrijgbaar bij biosupermarkten) erover!

‘s Middags maak ik mijn creatie voor de Ekoplaza 5 x LKKRDR Challenge voor de aankomende week: chocoladekoekjes met aardbei en kokos.

Woensdag 6 juni 2018

‘s Middags lunch ik met een ciabatta uit de oven met pesto (deze die bij AH verkrijgbaar is), gegrilde courgette, tomaat, geroosterde pijnboompitjes en vegan mozzarella die ik bij Ekoplaza kocht. Ik vind de mozzarella zo uit de verpakking niet lekker, maar gesmolten prima te doen op een broodje. Al vind ik mijn zelfgemaakte mozzarella nog altijd veel lekkerder en vooral beter van structuur.

‘s Middags ga ik mijn nieuwe blender uitproberen. Niet zo maar een blender: ik heb van Coolblue de Blendtec blender gekregen voor een samenwerking. Daar ben ik zo onwijs blij mee. Deze blender is zeer krachtig en heeft geen moeite met lastige ingrediënten als dadels en bevoren banaan. Hij heeft speciale functies zoals het maken van ijs, het mixen van deeg en het maken en zelfs verwarmen van soep! Kijk hier voor mijn review van deze blender.

Ik maakte er als eerste zelfgemaakte amandelmelk mee. Wat een verschil met amandelmelk uit de winkel!

‘s Avonds eet ik gebakken aardappelpartjes, doperwtjes, appelmoes en een burger die ontzettend tegenvalt: een cashew-zwarte bonenburger uit de biosuper. Kurkdroog en het smaakt gewoon niet. Misschien zijn deze wel lekker op de barbecue, maar van zo uit de pan ben ik geen fan.

Tussendoor eet ik een heel lekker chocoladereepje. Als veganist ben je doorgaans aangewezen op heel pure chocolade. Ik ben daar niet dol op. Gesmolten of in kleine stukjes in ijs bijvoorbeeld prima, maar zo’n stuk plain superpure chocolade? Neh. Veel liever heb ik witte of melkchocolade, maar ja dat wordt lastig nu ik geen dierlijke producten meer eet. Heel af en toe eet ik VEGO chocolade, dat is zeg maar de vegan chocolade onder de chocolade. Een reep met hele hazelnoten die qua smaak onwijs dicht in de buurt komt van melkchocolade. Ik probeerde dit reepje, dat ik met heel veel andere boodschappen bij Ekoplaza kocht, shoplog daarvan volgt! Rijstmelk met pistache. Woah. Zo lekker! Een heel milde smaak, lekker zoet en komt dichtbij melk in de buurt.

Donderdag 7 juni 2018

Vandaag ga ik aan de slag voor de aankomende Ekoplaza 5 x LKKRDR Challenge. Ik heb weer een aantal producten gekregen waarvan het de bedoeling is dat ik er een recept mee maak, waarbij je maximaal 5 ingrediënten nodig hebt waarvan minimaal 2 van de verstrekte ingrediënten. Ik wil ananasjam maken!

Hartstikke makkelijk: neem een doosje bevroren ananas van 250 gram uit de winkel, doe dit samen met 3 eetlepels maple syrup (ahorn siroop) in een pannetje. Laat het fruit al roerende zacht worden, dit duurt een minuut of 5. Laat iets afkoelen en maal fijn in een keukenmachine of blender. Roer er 2 1/2 eetlepel chiazaad en een theelepel vanille siroop aan toe en laat een kwartiertje staan zodat de chiazaadjes kunnen wellen. En zie daar: heerlijke zelfgemaakte ananasjam! En het lukte, het smaakte heerlijk. Maar het zag er niet uit.

Qua kleur dan. Het werd niet fris ananasgeel maar freaky groen. Dus begon ik opnieuw en werden deze superfood wafels met chocolade mijn inzending voor de challenge. Ook heel lekker, maar een stuk mooier!

‘s Avonds ging ik met Fabien naar Zino Urban Bistro in de stad. Ik was uitgenodigd om te proeven van de nieuwe kaart, lees hier het artikel daarover!

Vrijdag 8 juni 2018

‘s Middags lunch ik met een tosti met plantaardige cheddar van Vegan Deli. Deze kaas vind ik gesmolten prima te eten! Hij is verkrijgbaar bij biosupermarkten.

Zondag 10 juni 2018

Vanavond eet ik een gepofte aardappel met witte bonen in tomatensaus en plantaardige geraspte kaas, sla en een krokante schnitzel van Vegafit.

Maandag 11 juni 2018

Vandaag wordt de langverwachte plantaardige biefstuk van Vivera gelanceerd! De steak is te koop bij Albert Heijn en ik ben er toch zo benieuwd naar. Ik ga natuurlijk ‘s ochtends meteen naar AH om een pakje te kopen maar helaas: het is er nog niet. Tussendoor probeer ik voor het eerst een Clif bar. Deze repen zijn onder andere te koop bij Albert Heijn. Wat waanzinnig lekker!

Een paar uur later: nog steeds geen biefstuk gevonden bij AH. Andere AH’s: uitverkocht. Ik baal en troost mezelf met mijn favoriete take away bij Spirit. Het is nu donderdag en ik heb de steaks nog steeds nergens kunnen krijgen. Wel mooi om te zien dat de vraag groter is dan het aanbod, dat zegt wel iets!

Dinsdag 12 juni 2018

Vanavond eten we pasta. Lekker makkelijk: ik bak wat knoflook en ui in een pan, doe er blokjes courgette, groene paprika, champignons en een bakje rul gehakt van de Vegetarische Slager bij en bak deze een paar minuten mee. Dan een paar lepeltjes vegan pesto erdoor en een fles tomatensaus. Gekookte penne er bij, goed mengen en klaar!

Woensdag 13 juni 2018

Tussen de middag maak ik een heerlijke maissoep. Het recept hiervan volgt!

Gisteren kocht ik bij Jumbo filiaal Vijf Werelddelen hier in Rotterdam een aantal vegan producten van het merk Fry’s die daar verkrijgbaar zijn. Ze zijn niet bij alle Jumbo’s verkrijgbaar, ik weet alleen dat ze het bij deze verkopen.

Als eerste probeer ik vanmiddag de hotdogs. Vegetarische worstjes zijn meestal niet vegan maar deze dus wel! Wat een heerlijke hotdogs. Ze worden tijdens het bereiden niet zacht en papperig en ze hebben een lekker rooksmaakje. Aanrader! Ik eet de hotdog op een pistolet (witte zachte broodjes zijn vrijwel nooit vegan) met mosterd, ketchup en gebakken uitjes.

Eerdere eetdagboeken bekijken? Kijk hieronder!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

  • Reply Nicolet

    Wat een lekkere dingen allemaal!! En weer voldoende inspiratie voor mij als ‘steeds vaker vegan eter’!

    14 juni 2018 at 06:33
  • Reply Daphne

    Wat een leuk Eetdagboek! Ik ben heel benieuwd naar de gedroogde bananen met chocolade.

    14 juni 2018 at 09:26
  • reageer