Blendtec blender + zelfgemaakte amandelmelk

Wanneer je mijn stories volgt op Instagram had je het vast al gezien: sinds ongeveer een week staat deze beauty in onze keuken! Deze Blendtec blender is wel de blender der blenders te noemen met zijn krachtige vermogen van 2200 watt en de verschillende bijzondere mogelijkheden. In dit artikel vertel ik je er meer over en laat ik zien wat ik er als eerste mee heb gemaakt! 

Blendtec

Deze Blentec blender is een zeer krachtige blender die geen moeite heeft met lastige etenswaren zoals noten, dadels en bevroren fruit. Ideaal voor in de veganistische keuken waar dit soort ingrediënten veel worden gebruikt! Bananen omtoveren tot bananenijs? Geen enkel probleem voor deze krachtpatser! Deze blender heeft een aantal bijzondere opties. Hij kan zo hard draaien, dat je er niet alleen soep mee kunt maken maar deze ook kunt laten verwarmen. Ook kun je met een instelbaar programma er deeg mee kneden en ijs mee maken.

Instelbare snelheid

Je kunt zelf de snelheid instellen van de blender. Wil je bijvoorbeeld een gladde saus als resultaat, dan kies je voor een middelmatige snelheid. Maak je een appelmoes die je grof van structuur wil hebben, kies je voor een lage snelheid, zodat er nog wat stukjes in zitten.

Compact

De blender neemt niet veel ruimte in op het aanrecht, het motorblok en de kan hebben een hoekig slim design waardoor je geen onnodige aanrechtruimte hoeft in te leveren. Wat ik zelf prettig vind zijn de duidelijke iconen op de knoppen op het apparaat: hoe de blender werkt had ik dan ook snel door, zonder een uitgebreide handleiding door te hoeven spitten.

Display

De blender heeft onder de bedieningsknoppen een verlicht display waarop je kunt zien hoeveel seconden de blender nog draait in een programma. Ook kun je zien hoeveel je de blender hebt gebruikt.

Makkelijk schoon te maken

Deze uitvoering van de blender heeft geen speciale reinigingsstand, maar je kunt ‘m heel makkelijk schoon maken door er na gebruik een druppeltje afwasmiddel en wat warm water in de doen. Doe de deksel op de kan, druk een aantal keer op pulse en vervolgens hoef je de kan alleen even na de spoelen met water.

Veilig in gebruik

De Blendtec heeft veilige stompe messen waar je je niet aan kunt verwonden. De inhoud wordt niet gesneden maar verpulverd.

Oordeel

Wát een apparaat. Hij heeft mijn hoge verwachtingen meer dan waar gemaakt en ik ben dan ook heel enthousiast. Natuurlijk, het is een behoorlijke uitgave. Maar ik vind het bedrag het dubbel en dwars waard. In een handomdraai maak ik nu een bananenijsje, een smoothie, romige amandelmelk en zelfs warme soep en chocolademelk. De blenderkan is ontzettend makkelijk schoon te maken en ik vind het zo fijn dat de messen bot zijn. Geen angst om me te bezeren met het schoonmaken ervan. Ja, ik zou ‘m écht iedereen aanraden, vooral in de veganistische keuken is dit een waardevolle toevoeging!

Amandelmelk

Het eerste dat ik met deze blender heb gemaakt, is amandelmelk. Dat had ik nog nooit eerder zelf gemaakt. Ik kan je nu al meteen vertellen: wat een verschil met amandelmelk uit een pak! Zoveel romiger en smaakvoller! Deze blender is zo krachtig, dat het voorweken van de amandelen niet nodig is.

Ingrediënten amandelmelk

 • 950 ml. water
 • 1 cup/150 gram ongebrande amandelen
 • 2 eetlepels agavesiroop (optioneel)
 • 1 theelepel vanille extract (optioneel)
 • snufje zeezout

Bereidingswijze

 • Doe het water in de blenderkan. Voeg de overige ingrediënten toe. Selecteer de ‘whole juice’ knop en blend.
 • Giet de amandelmelk over kaasdoek in een schaal en laat uitlekken. Gebruik de amandelpulp dat in het kaasdoek achterblijft voor andere recepten, maak er bijvoorbeeld amandelkoekjes mee.
 • Spoel de blenderkan om en schenk de amandelmelk er weer in. Pulse een aantal keer en de amandelmelk is klaar!
 • Bewaar in een goed afgesloten pot of fles in de koelkast en schud om voor gebruik.

Met deze amandelmelk maakte ik vervolgens een heerlijke matcha iced latte!

Ingrediënten matcha iced latte

 • 250 ml. plantaardige melk
 • 1 theelepel vanille extract
 • 20 gram poedersuiker (of zoetmiddel naar keuze)
 • 1 1/2 tablespoon/8 gram matcha poeder
 • ijsblokjes

Bereidingswijze

 • Doe de plantaardige melk, vanille extract, poedersuiker en matcha poeder in de blender. Selecteer de smoothie stand en blend.
 • Vul een glas met ijsblokjes en schenk de matcha latte er bij.

Wil je meer informatie over de Blendtec blender? Kijk dan op deze productpagina van Coolblue.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met CoolblueAdvertisement

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

 • Reply Patricia

  Hoi Suzanne, zou je met deze blender ook zelf pindakaas kunnen maken?

  2 november 2019 at 21:19
 • reageer