Chocoladekoekjes met aardbei en kokos

Dit is alweer de derde week van de LKKRDR Challenge waar ik met wateetjedanwel.nl aan mee doe! Had je gezien dat mijn recept van vorige week het winnende recept is geworden? Daar ben ik zo trots op! Check it out! Ook deze week kreeg ik weer een tas met ingrediënten waar ik mee aan de slag ging. Een recept bedenken dus met maximaal 5 ingrediënten waarvan er minimaal 2 uit de tas. Wat het is geworden? Lees snel verder!

Inhoud van de tas

De tas van deze week bevatte de volgende 5 producten:

  • Ekoplaza quinoa
  • Ekoplaza gedroogde abrikozen
  • Vivani 92% cacao chocolade met kokosbloesemsuiker
  • verse aardbeien
  • kant-en-klaar maaltijd met chili sin carne van KOOC

Drie maal scheepsrecht

Het ging niet heel gemakkelijk  deze week. Ik weet niet waar het aan lag, maar de eerste twee pogingen mislukten. Gelukkig was het drie maal scheepsrecht want het derde experiment heeft goed uitgepakt. Het zijn heerlijke koekjes geworden met een laag chocolade en kokos en daaronder een mengsel van kokos en aardbeien. Een soort aardbeien bounty koekjes dus! Ga jij ze proberen? Laat het me weten! Upload je foto naar Instagram en vermeld de hashtag #vanwateetjedanwel erbij. Dan verschijnt jouw foto in het overzicht. Bij iedere 100 uploads verloot ik momenteel een pakketje met lekkers, dus doe zeker mee!

Chocoladekoekjes met aardbei en kokos

Ingrediënten voor 9 stuks

  • 9 haverkoekjes (de meeste haverkoekjes zijn vegan, check voor de zekerheid de verpakking!)
  • 9 aardbeien
  • ongeveer 100 gram geraspte kokos, en extra om te garneren
  • tablet Vivani 92% cacao chocolade met kokosbloesemsuiker
  • kokosolie

Benodigdheden

  • keukenmachine of blender
  • smeltpannetje om de chocolade te smelten

Bereidingswijze

  • Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Meng de aardbeien in de keukenmachine of blender met de kokos.
  • Beleg ieder koekje een laagje van het aardbeien kokos mengsel.
  • Smelt de chocolade in een smeltpannetje boven een pan met een laag kokend water. Voeg wat kokosolie toe aan de chocolade en meng goed tot het helemaal vloeibaar is.
  • Doop de koekjes met de aardbeien-kokos kant naar beneden in de chocolade en bestrooi met geraspte kokos.
  • Leg ze op een bakplaat of bord en zet een kwartiertje in de vriezer zodat de chocolade hard kan worden.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Ekoplaza.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer