Plant & eter

Plant & eter is een onlangs verschenen boek dat in het teken staat van plantaardige voeding. Auteur Evelien Rozema studeerde biofarmaceutische wetenschappen en specialiseerde zich later in plantenstoffen. Evelien heeft een passie voor koken met plantaardig voedsel en in dit boek komt samen.

Plantaardig is hot

Er is geen ontkomen aan: plantaardige voeding wordt met de dag populairder. Maar wat is het precies? Evelien legt in het boek uit hoe natuurlijke stoffen uit plantaardig voedsel werken in het lichaam en bijdragen aan een gezonde levensstijl. Zo is er een uitgebreid hoofdstuk waarin duidelijk wordt uitgelegd welke voedingsstoffen er zijn en wat de werking ervan is.

Zelf kweken

Daarnaast is er een gedeelte dat gaat over het zelf kweken van groente en fruit, ook wanneer je niet beschikt over een grote tuin maar het moet doen met een balkon of dakterras helpt het je goed op weg. Verschillende medewerkers van botanische tuinen komen aan het woord met praktische tips.

Recepten

En er staan 21 plantaardige recepten in, die hartstikke lekker zijn! Ik ben er nog niet aan toegekomen, maar de plantaardige macarons staan zeker op mijn te maken lijstje!

Plant & eter is een aanrader voor iedereen die meer wil weten over plantaardige voeding en de werking van voedingstoffen in ons lichaam. Het boek is uitgegeven door KNN Uitgeverij en is onder andere hier te koop.

Auteur: Evelien Rozema
Uitgever: knnvuitgeverij.nl
ISBN: 9789050116466
Prijs: € 19,95

Voor dit artikel heb ik een recensie exemplaar ontvangen van de uitgever. En dit artikel bevat enkele affiliate links. Dat betekent dat wanneer jij via de links iets koopt (of iets anders op de website van Bol.com) ik daar een klein percentage over krijg. Dat gebruik ik vervolgens weer om wateetjedanwel.nl zo goed mogelijk te laten werken. Dank voor je begrip!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer