Weber Original Kettler barbecue + 2 vegan BBQ dessert recepten

Bij barbecue denk je misschien aan vlees, maar ook als vega(n) kun je er prima van genieten! Sinds een aantal weken staat hier de Original Kettler barbecue van Weber op het balkon. We hebben ‘m met dat mooie weer al meerdere malen uitgeprobeerd natuurlijk! Nieuwsgierig hoe ‘ie bevalt? Lees dan snel verder!

Regelmatig barbecueën

Sinds ik samenwoon, wordt er hier met mooi weer regelmatig gebarbecued. De afgelopen jaren deden we dat op tafelmodellen. Je weet wel, van die kleine emmer-uitvoeringen die je bij de meeste winkels kunt kopen. Fabien één voor zijn vlees, ik één voor mijn vegan spiesjes en ander lekkers. Prima om mee te beginnen, maar toch stond een grotere uitvoering wel op ons verlanglijstje.

Weber Original Kettler barbecue

Deze houtskoolbarbecue is wel even wat anders dan onze twee emmertjes! Enkele bijzonderheden en tevens pluspunten:

  • Deze barbecue heeft een doorsnede van 47 cm. en je kunt er mee barbecueën voor maar liefst 10 personen tegelijk.
  • Op het deksel is een temperatuurmeter bevestigd zodat je de temperatuur in de gaten kunt houden. Ook kun je de temperatuur zelf bepalen door de luchttoevoer te regelen aan de hand van de ventilatieroosters in het deksel.
  • De barbecue heeft het One-Touch systeem. Dankzij dit systeem valt de as in één beweging in de asopvangbak, daardoor kun je het makkelijker en sneller opruimen.
  • Dankzij de twee wielen hoef je de barbecue niet te sjouwen en is het makkelijk te verplaatsen.
  • Er zijn speciale accessoires voor verkrijgbaar zoals een speciale hoes voor wanneer je de barbecue langere tijd niet gebruikt. Ook kun je er een pizzasteen bij kopen: hiermee bak je pizza’s, gewoon op de barbecue!
  • De prijs: ik dacht altijd dat barbecues van de betere kwaliteit superduur waren, maar dat valt ontzettend mee. Deze barbecue kost nu (in prijs verlaagd!) € 99,00 en dat vind ik gezien de uitvoering en kwaliteit echt niet duur!

Enthousiast

Al meteen bleek dat het bereiden van eten op deze barbecue, zeker met het deksel er op vele malen sneller gaat dan we gewend waren. Er zijn onder andere spiesen met tofu en groenten en maïskolven er op klaargemaakt, en dat ging vlug. Ik kijk naar uit om nog veel meer lekkers te gaan bereiden er op: dat is zoveel leuker als het ook een beetje opschiet!

Schoonmaken

De barbecue is makkelijk schoon te maken. Maak het rooster wel na iedere sessie schoon, anders koekt het vet zo aan. Dat geldt natuurlijk voor alle barbecues. Het enige nadeel vind ik is dat de barbecue met zijn glimmend zwarte buitenkant snel stof aantrekt en je er alles op ziet. Maar goed, een doekje er oven en je ziet er niets meer van. Verder niets dan lof over deze fijne barbecue!

Vegan BBQ Desserts

Wat ik allemaal voor vegan lekkers heb gemaakt kun je zien in een volgend artikel, waarbij ik ook de bijbehorende recepten zal plaatsen. Voor nu laat ik je twee vegan toetjes zien die op de barbecue hebben bereid. Allebei superlekker!

 

Pakketjes met peer, chocola en walnoten

Ingrediënten voor 1 pakketje

  • 1 peer
  • stuk pure chocolade (hoe hoger het cacao percentage, hoe beter het voor je is)
  • paar walnoten, grof gehakt

Bereidingswijze

  • Schil de peer en verwijder het klokhuis.
  • Snij de peer door de lengte doormidden in kwarten en leg deze op het midden van een stuk aluminiumfolie.
  • Breek de chocolade in kleine stukjes en verdeel samen met de gehakte walnoten over de peer.
  • Vouw het pakketje losjes dicht en zet een minuut of 5 op aan de zijkant van het rooster van de barbecue. Lekker met een bolletje ijs!

Gekarameliseerde ananas met kokosyoghurt en verkruimelde speculoos

Ingrediënten voor 1 portie

  • 2 stukken verse ananas
  • 1 eetlepel rietsuiker
  • kokosyoghurt
  • 1 speculoos koekje, verkruimeld

Bereidingswijze

  • Grill de ananas tot er grillstreepjes ontstaan. Verdeel voorzichtig de suiker over de ananas en laat een minuutje op de barbecue tot de suiker is gekarameliseerd.
  • Leg de ananas op een bord, schep de kokosyoghurt ernaast en met het verkruimelde speculoos koekje.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Coolblue.

Advertisement

Kijk ook eens naar

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer