7 Ingrediënten vegan

Dit boek trok meteen mijn aandacht: plantaardige recepten met maximaal 7 ingrediënten, dat klinkt goed! Ik maak zelf regelmatig gerechten waarbij ik het liefst zo min mogelijk ingrediënten gebruik zoals je op deze pagina kunt zien. Ik was dan ook heel benieuwd naar dit boek en vertel je in dit artikel wat ik er van vind! 

7 ingrediënten vegan

Om een lekker plantaardig gerecht op tafel te zetten heb je niet per se heel veel nodig. Dat bewijst dit kookboek genaamd 7 ingrediënten vegan vol lekkere recepten waarbij je maximaal 7 ingrediënten nodig hebt. Het boek is geschreven door de Nederlandse receptontwikkelaar, foodblogger en fotograaf Rita Serano. Ze houdt van koken met natuurlijk ingrediënten en haar stijl is kleurrijk en smaakvol. Alle recepten in het boek zijn veganistisch, laag in vet en vrij van geraffineerde suikers. Rita woont in Nederland en Frankrijk met haar man en dochter. Ze haalt haar inspiratie uit zowel het drukke stadsleven als het rustige platteland.

Mooi vormgegeven

Wat me als eerste opvalt, is de mooie vormgeving. De foto’s zijn erg mooi en de gebruikte lettertypen en kleuren maken het prettig om door te bladeren. Ook is het boek opgedeeld in 7 rubrieken:

  • start – met recepten voor het begin van de dag
  • snel
  • voedzaam
  • delen
  • zoet
  • basis

Ik vind het als enige kritische noot wel jammer dat het boek een aantal lastig verkrijgbare ingrediënten bevat. Je hebt dan maar maximaal 7 ingrediënten nodig, daar zitten dan wel een aantal knap lastig te vinden bij, niet in de doorsnee supermarkt althans. Bijooneeld courgettebloemen, mirin (Japanse kookwijn), geraspte mierikswortel en kastanjemeel.

Ondanks dat staan er gelukkig meer dan genoeg recepten in met ingrediënten die je wel gewoon in de supermarkt kunt kopen. Zo lijkt de curry in Surinaamse stijl me erg lekker en loopt ook het water me in de mond van de amandeltaart met amandeldeeg!

7 Ingrediënten vegan is verkrijgbaar in boekhandels en online zoals hier bij Bol.com.

Voor dit artikel heb ik een recensie exemplaar ontvangen van de uitgever. En dit artikel bevat enkele affiliate links. Dat betekent dat wanneer jij via de links iets koopt (of iets anders op de website van Bol.com) ik daar een klein percentage over krijg. Dat gebruik ik vervolgens weer om wateetjedanwel.nl zo goed mogelijk te laten werken. Dank voor je begrip!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer