Tofu saté met cashewsaus

Tofu leent zich heel goed om te bereiden als saté in de grillpan. Ik maakte daarbij een pittige saus met cashewnoten. Zo lekker! 

Ekoplaza LKKDR

Dit is het tweede recept dat ik maak in samenwerking met Ekoplaza. Daar zijn momenteel de LKKRDR weken in volle gang: scherpe aanbiedingen en een leuke spaaractie voor hoge kortingen op Food Savers. Hier lees je daar meer over. Ekoplaza daagde mij uit om 5 weken lang wekelijks een gerecht te bedenken minimaal 2 ingrediënten uit de LKKRDR tas die samengesteld is met aanbiedingen van die week.

Deze week bevatte de tas de volgende ingrediënten:

  • Provamel amandeldrink: deze ongezoete amandeldrink wordt helelmaal CO2-neutraal geproduceerd. Harstikke goed dus!
  • Karma Kombucha gember: deze kombucha met gember smaak is hartstikke goed voor je. Kombucha is gefermenteerde thee met suiker. Eeuwenoud en waarschijnlijk uit China afkomstig. Het bevat veel probiotica wat heel gunstig is voor de spijsvertering!
  • Proef Wilde Tomaten: kleurrijke tomaatjes!
  • Landgarten organic cashews Japanese Tamari: geroosterde biologische cashewnoten met een tamari saus. Zonder gluten en GMO vrij.
  • Biologisch brood: in de winkel mocht ik een biologisch brood uitkiezen. Dat werd de Spaanse bol donker meergranen.

Ik heb gekozen om een gerecht te maken met de amandelmelk en cashewnoten: tofu saté met cashewsaus! Ik at er een salade van de kleurrijke tomaatjes bij. Een heerlijke combinatie!

Recept tofu saté met cashewsaus

Ingrediënten voor 4 satéstokjes

  • 125 gram tofu (deze verpakking bevat 2 x 125 gram tofu, handig!)
  • scheut sojasaus
  • zakje Landgarten organic cashews Japanese Tamari
  • flinke scheut Provamel amandeldrink
  • 2 boterhammen

Benodigdheden

  • keukenmachine of blender
  • steelpan
  • satéprikkers
  • bakkwastje
  • grillpan

Bereidingswijze

  • Laat de tofu uitlekken, wikkel het in keukenpapier en leg het blok tussen twee borden met daar boven op iets zwaars. Zo komt er zoveel mogelijk vocht uit. Laat dit een kwartiertje staan.
  • Maak intussen de cashewsaus: maal de cashewnoten fijn in een keukenmachine of blender, hou een paar apart voor garnering. Voeg een scheut sojasaus en amandelmelk toe en meng. Schenk dit mengsel in een steelpan en verwarm, blijf goed roeren. De saus zal wat dikker worden, voeg naar smaak wat meer amandelmelk toe om een dunnere saus te krijgen.
  • Snij de tofu in blokjes. Rijg de tofu aan de satérprikkers. Meng wat olie met een scheutje sojasaus en bestrijk de spiezen met dit mengsel aan beide kanten.
  • Verhit de grillpan. Heb je geen grillpan, dan kun je ook een koekenpan gebruiken alleen krijg je dan geen grillstreepjes op de tofu.
  • Leg de spiezen in de grillpan en bak aan beide kanten tot er grillstreepjes ontstaan.
  • Beleg de boterhammen met de tofu saté en schep er wat cashewsaus over. Garneer met de grof gehakte apart gehouden cashewnoten.

Lekker met een tomatensalade. Die maak je zo:

  • Was de tomaatjes. Snij ze doormidden of bij grotere tomaatjes in kwarten.
  • Doe de tomaatjes in een vergiet en bestrooi met wat zeezout. Laat een kwartiertje staan. Het zeezout trekt het vocht uit de tomaten, dit zorgt voor een nog intensere smaak.
  • Meng de tomaatjes met een mengsel van 2/3 olie en 1/3 azijn en breng op smaak met chilivlokken of chilipeper.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Ekoplaza.

Print Friendly, PDF & Email

Kijk ook eens naar

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer