Vegan ijs: een overzicht

Het is je vast niet ontgaan: er zijn de afgelopen tijd een heleboel plantaardige ijsjes verschenen in de schappen. Ik zet de lekkerste opties uit de supermarkt voor je op een rij én een aantal lekkere makkelijke ijsjes om zelf te maken! Wat is jouw favoriete vegan ijs?

Alpro

Bij PLUS kun je terecht voor 3 soorten plantaardig ijs van Alpro: hazelnoot-chocolade, kokosnoot en vanille. Een beker met 500 ml. kost € 4,99.

Professor Grunschnabel

Bij onder andere Albert Heijn kun je het ijs van Professor Grunschnabel kopen. Het is verkrijgbaar in diverse smaken, mijn persoonlijke favoriet is de Maromakotro snow white met verse bourbonvanille en geraspte kokos. Een beker met 500 ml. kost € 5,25.

Ben & Jerry’s

Ben & Jerry’s heeft 3 vegan soorten ijs die verkrijgbaar zijn bij Albert Heijn: Chunky Monkey, Peanut Butter & Cookies en Chocolate Fudge Brownie. Een beker met 500 ml. kost € 5,99.

Cornetto’s

Bij diverse supermarkten zijn de vegan Cornetto’s te koop. Bij sommige supermarkten staan deze niet bij het gewone ijs maar bij de glutenvrije producten. Een doos met 4 stuks kost € 2,89, in tegenstelling wat je hieronder op het foutieve schapkaartje ziet.

Perfect World ijs

Dit ijs is verkrijgbaar bij Jumbo in drie smaken: Double Choc Chip, Pistachio en Raspberry Riple. Het is glutenvrij en laag in calorieën. De pistache is zonder toegevoegde suiker en hartstikke lekker! Een pot met 500 ml. kost € 4,99.

Solero’s

Deze nieuwe Solero ijsjes zijn helemaal vegan en hartstikke lekker: ze hebben een zachte kern met pezik vulling. Voor een doos met 5 stuks betaal je € 3,59 en je kunt ze kopen in verschillende supermarkten waaronder Albert Heijn.

Valsoia vegan magnums

Deze plantaardige magnums zijn alleen verkrijgbaar bij AH XL.

Zelf maken?

Vegan ijs kun je heel eenvoudig zelf maken, ook zonder ijsmachine. Kijk maar eens naar de ijsjes hieronder bijvoorbeeld!

Vegan chocolade taco’s met ijs – recept

Vegan chocolade taco's met ijs

Ananas ijs (2 ingrediënten!) – recept

Mango sorbet ijs (3 ingrediënten!) – recept

Vegan wafelijsjes met chocolade – recept

Chocolade avocado ijs – recept

Banana cheezecake soft serve met frambozensaus – recept

Vegan chocolade kokosijs – recept

Kokos fruit ijsjes – recept

Cookie dough caramel banana soft serve – recept

 

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer