Vegan ijs: een overzicht

Het is je vast niet ontgaan: er zijn de afgelopen tijd een heleboel plantaardige ijsjes verschenen in de schappen. Ik zet de lekkerste opties uit de winkels voor je op een rij én een aantal lekkere makkelijke ijsjes om zelf te maken! Wat is jouw favoriete vegan ijs?

Chocolade- en ‘room’ ijs

Magnum

Bij Albert Heijn zijn er twee vegan Magnum ijsjes verkrijgbaar in de smaken classic en amandel. Een doos met 3 stuks kost € 3,29.

Breyers delights

Bij Albert Heijn en PLUS kun je dit vegan ijs kopen in de smaak peanut butter van het merk Breyers Delights. Dit ijs bevat minder calorieën, minder suiker en meer proteïne dan gewoon ijs. De prijs voor een pot van 500 ml. is ongeveer  5,50.

Alpro

Bij PLUS, Jumbo en Albert Heijn kun je terecht voor 5 soorten plantaardig ijs van Alpro: hazelnoot-chocolade, kokosnoot, vanille, almond salted caramel en aardbei. De prijzen voor een beker met inhoud van 500 ml. variëren rond € 5,00.

Professor Grunschnabel

Bij onder andere Albert Heijn kun je het ijs van Professor Grunschnabel kopen. Het is verkrijgbaar in diverse smaken, mijn persoonlijke favoriet is de Maromakotro snow white met verse bourbonvanille en geraspte kokos. Een beker met 500 ml. kost € 5,40.

Ben & Jerry’s

Ben & Jerry’s heeft 4 vegan soorten ijs die verkrijgbaar zijn bij Albert Heijn, PLUS, Jumbo en Picnic. De maken zijn Chunky Monkey, Peanut Butter & Cookies, Chocolate Fudge Brownie en Coconutterly Caramel’d. De prijzen voor een beker met inhoud van 500 ml. variëren van € 5,65 tot € 6,16.

Cornetto’s

Bij diverse supermarkten zijn de vegan Cornetto’s te koop. Bij sommige supermarkten staan deze niet bij het gewone ijs maar bij de glutenvrije producten. Een doos met 4 stuks kost ongeveer € 3,07, in tegenstelling wat je hieronder op het foutieve schapkaartje ziet.

Perfect World ijs

Dit ijs is verkrijgbaar bij Jumbo in drie smaken: Double Choc Chip, Pistachio en Caramel pecan. Het is glutenvrij en laag in calorieën. De pistache is zonder toegevoegde suiker en hartstikke lekker! De prijzen voor een pot met inhoud van 500 ml. variëren tussen € 4,99 en € 5,24. De smaak raspberry ripple op de foto hieronder is vervangen door de smaak caramel pecan.

Valsoia vegan magnums

Deze plantaardige magnums zijn verkrijgbaar bij AH XL en sommige filialen van Jumbo.

Abbot Kinney’s Almond Frostick

Deze plantaardige roomijs in de smaken chocolade en amandel zijn verkrijgbaar bij diverse verkooppunten zoals Ekoplaza.

Fruit- en waterijs

Solero’s

Deze Solero ijsjes zijn helemaal vegan en hartstikke lekker: ze hebben een zachte kern in de smaak citroen. Voor een doos met 5 stuks betaal je € 3,59 en je kunt ze kopen in verschillende supermarkten waaronder Albert Heijn.

 

Ice Kitchen

Een aantal van de ijsjes van het merk Ice Kitchen zijn vegan. Deze zijn onder andere verkrijgbaar bij Jumbo in de smaken Raspberry & Fresh Mint en Peach & Hibiscus. Een doos met 3 stuks kost € 3,99.

Jumbo fruitmix waterijsjes

Deze waterijsjesvan het huismerk van Jumbo kosten € 1,79 per doos met 12 stuks. In de doos zitten 3 smaken: peer, aardbei en sinaasappel.

Ola raket ijsjes

De raketjes van Ola zijn in de meeste supermarkten te koop en kosten rond de € 2,79 voor een doos met 12 stuks.

Festini

Festini peer- en aardbeien ijsjes zijn vegan en verkrijgbaar in de meeste supermarkten. De prijs ligt rond de € 3,09 voor een doos met 12 stuks.

Albert Heijn

Van het huismerk van Albert Heijn zijn er peren en perzikijsjes verkrijgbaar. Deze kosten€ 1,65 voor een doos met 12 stuks.

Albert Heijn biologisch waterijs bosfruit

Van het huismerk van Albert Heijn zijn deze waterijsjes in de smaak bosfruit vegan. Voor een doos met 6 stuks betaal je € 2,45.

Albert Heijn Basic vrieslollies

De vrieslollies van het huismerk van Albert Heijn zijn vegan. Per zak met 10 stuks betaal je € 0,49.

Frozzies

De ijsjes van Frozzies bestaanvoor 100% uit groente en/of fruit en zijn onder andere verkrijgbaar bij Albert Heijn en PLUS in verschillende smaken zoals aardbei-druif en sinaasappel-druif. Een doos met 4 stuks kost rond de € 2,79.

Ola Calippo’s

Ola Calippo’s zijn bij de meeste supermarkten te koop in verschillende smaken. Een doos met 5 stuks kost rond de € 3,29.

AH Basic Dubbel ijsjes

De dubbel ijsjes in de smaken cassis, sinaasappel, citroen en tuttifruttismaak van het huismerk van Albert Heijn kosten € 0,78 per doos met 12 stuks.

AH Potlood ijsjes

De potlood ijsjes van het huismerk van Albert Heijn kosten € 1,53 per doos met 9 stuks.

AH mini fruit ijsjes

De mini ijsjes van het huismerk van Albert Heijn in de smaken aardbei, ananas, citroen, sinaasappel en kersen kosten € 2,05 voor een doos met 15 stuks.

Sorbetijs

Albert Heijn sorbetijs

Het sorbetijs van het huismerk van Albert Heijn is vegan en verkrijgbaar in de smaken citroen, mango en bosvruchten. De prijzen variëren van € 1,29 tot € 1,43.

Albert Heijn Italiaans schepijs

De smaken Mandrino, melone, lampone en pompelmo zijn vegan en kosten per pot met 500 ml. € 4,10.

Zelf maken?

Vegan ijs kun je heel eenvoudig zelf maken, ook zonder ijsmachine. Kijk maar eens naar de ijsjes hieronder bijvoorbeeld!

Vegan chocolade taco’s met ijs – recept

Vegan chocolade taco's met ijs

Ananas ijs (2 ingrediënten!) – recept

Mango sorbet ijs (3 ingrediënten!) – recept

Vegan wafelijsjes met chocolade – recept

Chocolade avocado ijs – recept

Banana cheezecake soft serve met frambozensaus – recept

Vegan chocolade kokosijs – recept

Kokos fruit ijsjes – recept

Cookie dough caramel banana soft serve – recept

Frambozen ijsjes – recept

Supersnel en healthy vegan frambozen yoghurtijs – recept

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer