Vegan peanut butter magnums

Op 1 april dit jaar begon mijn switch naar veganisme, na het goed doorstaan van de VeganChallenge besloot ik: ik ga het gewoon proberen om te kijken of het lukt om vegan te blijven. En dat lukt me nu prima sindsdien. Beetje bij beetje loop ik wel tegen dingen aan waarvan ik me nu pas realiseer ‘verrek…dat kan nu dus ook niet meer’. Zoals slasaus, dat ik als enige at (van huis uit gewend) bij stamppot rauwe andijvie. Of zure room bij chili sin carne en taco’s. Of magnums. Nu at ik die niet heel vaak, want word on the street is dat zo’n magnum gelijk staat aan een pakje boter al blijkt dat na een rondje googlen wel erg overdreven. Maar lekker is het wel, en dan mijn favoriet graag: wit. Het inspireerde me om zelf aan de slag te gaan en een vegan versie te maken. En ik kan je vertellen, die is heel goed gelukt! Zo lekker, dat ik ze eigenlijk Mag-noms wil noemen. Nom nom nom!

WINACTIE! – DE WINACTIE IS AFGELOPEN EN DE WINNAAR HEEFT PERSOONLIJK BERICHT GEKREGEN
Op Instagram en Facebook liet ik ze al voorbij komen, ik maakte verschillende versies. Met gewone chocolade, met witte chocolade en met pindakaas erdoor. De foto’s werden veel geliked en ik kreeg meerdere keren de vraag waar zowel de vegan witte chocolade als de vorm die ik gebruikt te koop zijn. Daarom als eerste die informatie: de witte chocolade (die sowieso op zichzelf al zo lekker is) is van het merk Veganz en is verkrijgbaar bij sommige grote filialen van Albert Heijn. De vorm om de magnums mee te maken is verkrijgbaar bij Søstrene Grene. Omdat er zo enthousiast gereageerd werd dacht ik: hoe leuk is het om dit recept te combineren met een winactie! Je kunt hierbij de vorm winnen om de magnums mee te maken en twee repen heerlijke vegan chocolade van Veganz in de smaken coconut-flakes en strawberry crisp.

Meedoen? Dat doe je zo:
♥ Laat een reactie hieronder achter (let op: zorg dat je een geldig emailadres invult waarop ik je kan bereiken mocht je de winnaar zijn. Dit emailadres is verder voor niemand zichtbaar!)
♥ Like wateetjedanwel op Facebook en like dit bericht over deze winactie en tag degene voor wie jij een vegan magnum gaat maken!
♥ Het bericht delen op Facebook is niet verplicht, maar waardeer ik enorm. <3

Je kunt tot en met zondag 11 juni 2017 20.00 uur mee doen. De winnaar maak ik daarna hieronder bekend en hij/zij ontvangt persoonlijk bericht. Succes!

Let op voor je deze gaat maken: de cashewnoten hebben minimaal 4 uur de tijd nodig om te weken in water. Je kunt dit ook de nacht er voor doen voor je de ijsjes wil maken.

Ingrediënten voor ongeveer 4-5 stuks
150 gram medjool dadels, ontpit (ongeveer 9 stuks)
75 gram rauwe cashewnoten, minimaal 4 uur geweekt in water
2 eetlepels pindakaas (liefst zo natuurlijk mogelijk, dus 100% pindakaas)
2 eetlepels maple syrup
20 ml. kokosolie, gesmolten
1 rijpe banaan
30 ml. volvette kokosmelk (ik gebruikte deze van AH)
1/2 theelepel zeezout
chocoladelaagje
vegan chocolade (van Veganz bijvoorbeeld)
kokosolie
eventueel extra pindakaas

Benodigdheden
blender of keukenmachine
siliconen ijsvormen, die ik gebruikte komt bij Søstrene Grene vandaan
houten ijsstokjes

Bereidingswijze
Meng de ingrediënten voor de ijsjes in de blender of keukenmachine tot het helemaal egaal glad is geworden. Giet dit mengsel in de ijsvorm en steek de houten ijsstokjes er in. Zet minimaal 4 uur in de vriezer. Smelt de chocolade die je wil gebruiken au bain marie (in een smeltkom boven een pannetje kokend water) en voeg een klein beetje kokosolie toe. De kokosolie zorgt ervoor dat de chocolade wat vloeibaarder wordt en wat krokanter opdroogt. Dit zorgt straks voor zo’n lekkere krokante krak-bite wanneer je je tanden zet in een magnum. 🙂 Wil je een extra pindakaas smaak? Smelt dan wat pindakaas (in de magnetron of au bain marie) en drizzle dit over de chocolade laag met een vork. Leg de ijsjes op een bordje met wat bakpapier en zet nog een minuut of 10 terug in de vriezer.

Ook met ‘gewone’vormpjes kun je deze ijsjes prima maken

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

68 reacties

 • Reply Dorien Belinfante

  Oehhhh jaaaa!! Meegedaan met de like, share & win actie vanuit Aruba!!

  7 juni 2017 at 13:33
 • Reply Amy

  Aah super lekker en leuke actie, I’m in! ?

  7 juni 2017 at 13:34
 • Reply Kathy de Neef

  Wat een ontzettend leuk idee. Het ziet er echt super lekker uit. Ik ga het dan ook zeker proberen. 😀

  7 juni 2017 at 13:35
 • Reply Lisa

  Oh dit lijkt me zo leuk en zooooooo lekker!!! #WANT #MAGNOMNOMNOM #VEGANFRIENDLY

  7 juni 2017 at 13:36
 • Reply Mia Corveleijn

  Ik doe ook mee met de like, share & win actie. En zou heel graag de ijsvorm winnen.

  7 juni 2017 at 13:38
 • Reply Rebecca

  Yessss dit heb ik nodig in mijn leven! Ik was altijd gek op die pure chocolade/framboos variant van Magnum, maar dat moet ook vast te doen zijn met deze vormpjes!

  7 juni 2017 at 13:41
 • Reply Robin

  Ze zien er echt zo lekker uit! Ik zou ze bijna maken zonder vorm maar… die vorm maakt het wel echt! Als het mooie weer er weer aan komt ga ik ze echt maken. 🙂

  7 juni 2017 at 13:48
 • Reply Nada

  Lekker! Die ga ik zeker een keer maken en die vormpjes en chocola komen dan natuurlijk erg goed van pas!

  7 juni 2017 at 13:49
 • Reply Lieke

  Zoo lekker! Ga ik snel proberen ?

  7 juni 2017 at 13:51
 • Reply Raymon

  Wat fijn een recept om een magnum te veganizen, kan niet wachten om ze te proeven! ??

  7 juni 2017 at 13:54
 • Reply Eef

  Super! Bedankt voor het recept 😛

  7 juni 2017 at 13:55
 • Reply Alyssa v L

  Lijkt me super! Dol op ijs en deze zijn nog verantwoord ook ?

  7 juni 2017 at 13:58
 • Reply Melodie

  Jaaaa dit wil ik graag winnen dus like je Facebook/instagram sowieso! Xx mede Rotterdamse Melodie

  7 juni 2017 at 14:00
 • Reply Ilona

  Aaaah zo lekker!
  Lijkt me super leuk om te maken met die vormpjes zo 😀

  7 juni 2017 at 14:07
 • Reply Ellen

  Meegedaan met de like, share & win actie vanuit Antwerpen/België 🙂
  Vegan magnums? klinkt als muziek in mijn oren, en als water in mijn mond 😉

  7 juni 2017 at 14:15
 • Reply Rowena van Ampt

  Ik kan niet wachten om ze te maken: voor mijn kids en mezelf! Alhoewel…. 1 lijkt mij zo weinig????

  ? Rowena (greenmomlife)

  7 juni 2017 at 14:21
 • Reply Liona

  Wat een leuke winactie! Ik zag je magnums al een paar keer voorbij komen en ja ze lijken me heerlijk dus dat is het proberen waard toch?

  7 juni 2017 at 14:24
 • Reply Lisa

  Ziet er heerlijk uit

  7 juni 2017 at 14:33
 • Reply karen ruijtenberg

  Dit is een geweldige win-aktie zeg, ik was al om bij het woordje ‘peanutbutter’ ?! Kan niet wachten om met dit recept aan de slag te gaan en ermee te gaan variëren ?

  7 juni 2017 at 14:40
 • Reply Shayra

  Toen ik deze zag op Instagram wilde ik die magnum vormpjes al super graag hebben! Wat fijn dat je er nu een winactie voor hebt 🙂 Zou ze heel graag willen winnen!

  7 juni 2017 at 14:57
 • Reply Angelique Schumann

  Deze lijken me heerlijk!! ??

  7 juni 2017 at 14:59
 • Reply Frieda Slikker

  Oh wauw,dat ziet er heerlijk uit!

  7 juni 2017 at 15:16
 • Reply Kayleigh

  Jaaa leuk en lekker! Ik ben zelf niet echt een magnum fan maar dit lijkt me dan wel weer heel erg lekker. Super dat je er een winactie van maakt. Laatst ook vegan chocolade van een ander merk gehaald en oh my wat is het lekker!

  7 juni 2017 at 15:17
 • Reply Sabine Holverda

  Ik moet moet moet deze echt maken voor mijn vriend ❤

  7 juni 2017 at 15:18
 • Reply Miranda

  Jaaa ik doe ook mee 🙂

  7 juni 2017 at 15:29
 • Reply Carolien Schutte

  Wauw lijkt super leuk voor me zoontje (5jaar) en mij hij is dol op ijs en mee helpen ijs te maken en hoe gezonder hoe lekkerder hebben al verschillende ijsjes gemaakt zo als bananen ijsjes en peren ijsjes deze vormen lijken me super handig en als we zouden winnen zouden we natuurlijk het recept van je gaan uitproberen ?

  7 juni 2017 at 15:31
 • Reply Kim Coenen

  Ooooh wat een supe rleuke winactie!! I’m in!! 😀 😀 😀

  7 juni 2017 at 15:48
 • Reply Ilja W

  Oh dat lijkt me echt superleuk zo’n ijsjesvorm! Ik doe graag mee.

  7 juni 2017 at 16:12
 • Reply Bibi Hensens

  Oehhh mijn favoriete guilty pleasure: DE MAGNUM ^_^ Het lijkt me heerlijk om ze zelf te maken en dan te weten en bepalen wat erin zit!! Ik maak dus graag een kans en heb alle stapjes uitgevoerd.

  7 juni 2017 at 16:25
 • Reply Marjolijne

  O wat ziet dat er heerlijk uit! Ik kan geen magnums eten door mijn lactose intolerantie, wat zou ik dit graag willen proberen

  7 juni 2017 at 16:27
 • Reply Lydia Rensink

  Meegedaan aan de winactie.. Zou toch super leuk zijn om ze van de zomer voor lieve vrienden in Duitsland te mogen gaan maken.
  Verantwoord smullen!! Mjammie..

  7 juni 2017 at 17:04
 • Reply Manon van Happen

  Wauw wat ziet dit er lekker uit!! Aangezien ik al een ijsmonster ben, komt dit recept goed te pas en kan ik heel de zomer lang zelf gemaakt ijsjes eten!

  7 juni 2017 at 17:22
 • Reply Josefien

  Ooo wat ‘n feestje! ? Dat ziet ‘r super lekker uit, dus ik maak graag kans, als keukenprinses ?

  7 juni 2017 at 18:16
 • Reply Samantha

  Oh, ik ben ook super enthousiast! Heb al super lekkere combinaties in gedachten om uit te proberen.. ? Nu nog de tools!

  7 juni 2017 at 18:54
 • Reply Marian B

  Super bedacht, knap! Ik zou het heel graag eens proberen, ziet er goed uit!

  7 juni 2017 at 19:17
 • Reply Renske

  Mag-nom!!! Die wil ik proeven!!! Heb meerdere recepten uitgeprobeerd dus ongetwijfeld zal deze ook om te smullen zijn!! Doe mij die maar ????

  7 juni 2017 at 20:30
 • Reply Kelly

  Zien er heerlijk uit:) Ik ben een beginnende vegetariër en nog best zoekende. Dit is een heerlijk begin?

  7 juni 2017 at 20:58
 • Reply angelique bayarslan

  Jaaa natuurlijk doe ik mee aan deze winactie ? wat leuk & wat zien je ijsjes er heeerlijk uit ? de vormpjes lijken mijn heel handig om echt een magnum idee te krijgen en het stokje goed in het midden te houden ? duimenn ?

  7 juni 2017 at 21:32
 • Reply Kim

  Wat lijkt me dit heerlijk! Heb al jaren geen magnums meer gegeten door mijn lactose intolerantie. Dat eerste hapje zal goed smaken ?? Daarbij zouden die vormpjes goed van pas komen ?

  7 juni 2017 at 21:58
 • Reply Aimée

  Het water loopt me in de mond. Wil ze heel graag zelf gaan maken. ?

  8 juni 2017 at 00:24
  • Reply Suzanne

   Gefeliciteerd, jij hebt gewonnen!

   11 juni 2017 at 20:04
 • Reply helma

  Zou dit pakkete graag willen winnen en maak er dan een voor mijn vriendin nicky.zei heeft een allergie en mag haast geen ijsjes hebben.zo kan ik zelf bepalen wat ik erin doen.zo kan zei ook genieten van het zomer van een lekker ijsje.

  8 juni 2017 at 04:56
 • Reply Nele

  Heerlijk gezond genieten in de zomer en tijdens de herexamens toch nog iets tof om tijdens de rust pauzes te doen xD

  8 juni 2017 at 07:45
 • Reply Annelore

  YUM !

  8 juni 2017 at 18:55
 • Reply Carmen

  wOOP wOOP! Lijkt me leuk om de zomervakantie met de ijsjesmonsters hier te overbruggen 😀

  8 juni 2017 at 19:34
 • Reply Laura

  Wow,wat lijkt dit me lekker! Echt geweldig bedacht! Een magnum met witte chocola was in mijn pre vegan tijdperk wel een van mijn guilty pleasures. Super dat je nu een vegan variant hebt bedacht. Zou het graag eens maken, want ben heel benieuwd naar de smaak. Die vormpjes lijken me ook leuk om andere ijsjes mee te gaan maken, dus zou ze graag winnen!

  8 juni 2017 at 19:47
 • Reply Adelaide

  Ziet er goed uit Suzanne! Die vragen om gemaakt te worden

  8 juni 2017 at 19:54
 • Reply Rick

  Wat een leuke winactie, die chocolade repen staan al heel lang op mijn verlanglijstje, ik ben er heel erg benieuwd naar!! En die magmumvormpjes zijn echt leuk. Ik ben zeker van plan deze vegan magmums te maken en mijn ouders en vrienden ze te laten proeven!! Ik zou deze winactie echt super graag
  willen winnen?? groeten’

  9 juni 2017 at 12:37
 • Reply Monique

  Mn lief getagd die wil.ik natuurlijk graag verrassen aangezien we al jaren geen.magnum iksjes meer gegeten hebben dus jaaaa peoberen te winnen…..en danders gewoon jouw receptje op een andere manier maken (of de vormen bestellen natuurlijk ?)

  9 juni 2017 at 21:19
  • Reply Monique

   Sorry voor de “dikke vingers” heb ik wel vaker last van met tikken op.mijn foon in alle enthousiasme ?

   9 juni 2017 at 21:20
 • Reply Tulay

  Jammieeeee, zo weet je precies wat er in zit en kan je er zelf ook nog eens liefde aan toevoegen omdat je ze zelf hebt gemaakt. Ik wil dit graag winnen omdat wij telkens rekening moeten houden met de dierlijke vetten. Eindelijk genieten van zelfgemaakte ❤❤❤❤❤!

  10 juni 2017 at 18:18
 • Reply Esther

  Jaaaa! Ik wil winnen! Dan kan ik heerlijke ijsjes maken voor mijn grote liefdes (vriend en kinderen) en mijn zus en vader zijn er ook dol op! Oh ja… ik ook!!!

  11 juni 2017 at 11:03
 • Reply Suus

  Oeh! Goed recept, leuke vormpjes en een super win actie, ik doe mee! 🙂

  11 juni 2017 at 11:05
 • Reply Evie

  Dit ziet er wel héél goed uit!?

  11 juni 2017 at 11:22
 • Reply Nelleke

  Oeh la la, dit zou leuk zijn om te winnen! Jouw ijsjes zien er super lekker uit en hoop dat ik ze ook kan maken. Met deze win actie kom ik al een heel eind! ?

  11 juni 2017 at 11:37
 • Reply Esther

  Yumz, was gister nog bij Sostrene Grene, maar kon ze toen helaas niet vinden ?

  11 juni 2017 at 11:43
 • Reply Nadika Mathlener

  Ah dit wil ik heel graag winnen! @therunningmuscle nu kunnen we verantwoord magnums eten dit jaar ??

  11 juni 2017 at 11:54
 • Reply Floortje

  Hoi Suzanne,
  Wat een leuke actie! Hier doe ik natuurlijk graag aan mee 🙂

  Liefs Floortje
  @huh_is_this_vegan

  11 juni 2017 at 11:55
 • Reply Macy

  Super leuk recept! Iedereen hier in huis is altijd gek geweest op magnums. Waaronder ik. Sinds ik vegan ben, ben ik dus wel weer toe aan een magnum! Kan ik gelijk de rest laten proeven hoe lekker vegan eten is. ?

  11 juni 2017 at 12:23
 • Reply Marije

  Ha superleuke actie! Dat wil ik wel gaan uitproberen : )

  11 juni 2017 at 12:28
 • Reply ouisam

  Wow wow? super leuke winactie!!! Ik doe zeker mee en heb alle stappen gevolgd! Mij lijkt het super leuk om deze ijsjes te maken❤

  11 juni 2017 at 13:04
 • Reply Veronique

  Al zo vaak een artikel over vegan magnums gezien!! Ik wil ze heel graag proberen, wanneer ik deze actie win heb ik geen excuus meer om het te proberen ;D

  11 juni 2017 at 13:10
 • Reply Lenie

  Wat leuk zelf magnumijsjes maken

  Ik hele genoeg liefhebbers in huis ?

  11 juni 2017 at 15:23
 • Reply Lotte

  Heel leuk! ???

  11 juni 2017 at 16:25
 • Reply Lisanne de Rooij

  Super leuk! Mijn grote carnivoor gaat vanaf morgen samen met mij 100% vegan! Dit zal een leuke zijn om hem enthousiast te maken?‍♀️?‍♀️?‍♀️

  11 juni 2017 at 17:24
 • Reply Véronique

  Deze zien er MEGA-lekker uit zoals de rest van jou recepten! Daar jou is mijn gezondheid weer op de rails! Nu ben ik bezig met een charme-offensief om ook hen mee over de streep te trekken. Dit zou heel veel helpen!
  #yummy!

  11 juni 2017 at 17:28
 • Reply Soraya

  Yes please

  11 juni 2017 at 17:54
 • Reply Annejet

  Nog net op tijd!! Ik doe graag mee met deze actie ?, ben namelijk heeeeel benieuwd naar deze Magnums

  11 juni 2017 at 18:03
 • reageer