Chocolade avocado ijs

Niet alleen bananen, maar ook avocado’s dienen als prima basis voor een heerlijk ijsje. Deze versie is met chocolade en cacao nibs. Verantwoord genieten!

Ingrediënten voor 4-6 porties
2 rijpe avocado’s
120 ml. plantaardige melk
2 tablespoons/30 ml. kokosolie, gesmolten
2 á 3 eetlepels maple syrup
4 eetlepels cacaopoeder
1 theelepel vanille extract
cacao nibs

Bereidingswijze
Meng alle ingrediënten behalve de cacao nibs in een blender tot een romig geheel. Voeg eventueel wat extra maple syrup en/of cacaopoeder toe naar smaak. Schep het ijs in een vriezerbestendige kom of bak en zet minimaal 3 uur in de vriezer, roer elk half uur even door. Verdeel over schaaltjes en garneer met cacao nibs. Let op: maak zoveel je denkt op de eten. Het vriest namelijk niet goed nog een keer in, ook aangebroken wordt het naar mijn ervaring heel hard en niet zo lekker meer.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Anne

    Ohhh, dit moet ik proberen! Ik ga het opslaan voor aankomend weekend 🙂

    12 juli 2017 at 08:18
  • reageer