Nicecream met vegan cookie dough

Bananenijs en koekjesdeeg: samen vormen ze een geweldige combinatie! Beiden moeten wel vooraf gemaakt worden: de banaan moet een nachtje in de vriezer en de cookie dough heeft minimaal twee uur vriestijd nodig.

NICECREAM BANANENIJS VOOR 2 PORTIES
Ingrediënten

3 rijpe bananen
scheutje plantaardige melk

Bereidingswijze
Schil de banaan en snij in plakjes en vries deze een nachtje in. Meng de bevroren plakjes in een keukenmachine en doe er een scheutje melk bij. Eerst zullen de plakjes een kruimelige substantie aannemen. Schraap eventueel de zijkanten van de keukenmachine en meng verder: ineens zul je zien dat het transformeert in ijs!

VEGAN COOKIE DOUGH VOOR ONGEVEER 5-6 PORTIES
Ingrediënten
1 cup/90 gram amandelmeel
1/4 teaspoon zeezout
2 flinke eetlepels amandelpasta
1 eetlepel kokosolie
2 tablespoons/20 gram kokosbloesemsuiker
flinke scheut maple syrup
1 teaspoon vanille extract
1 tablespoon plantaardige melk
vegan chocolade: chocolate chips of een tablet in kleine stukjes gehakt

Bereidingswijze
Meng de amandelmeel, zout, baking soda en kokosbloesemsuiker en zet apart. Doe de amandelpasta met kokosolie in een schaaltje en smelt dit in de magnetron of au bain marie. Voeg de maple syrup, vanille extract en melk hier aan toe. Voeg dit mengsel vervolgens aan de droge ingrediënten toe, voeg de chocolade toe en meng tot een deeg. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Draai kleine balletjes van het deeg en druk ze iets plat (of pak gewoon stukjes deeg met je vingers en laat ze zoals ze zijn) en leg op de bakplaat. Dit gaat het fijnst wanneer je je handen even vochtig maakt met water. Zet de stukjes deeg een uur of 2 in de vriezer tot ze stevig zijn. Meng wat van de stukjes deeg met het ijs en serveer. De over gebleven stukjes deeg kun je in de vriezer bewaren tot een volgende keer.

Variatietips
Voeg wat bevroren fruit toe aan het bananenijs, kersen bijvoorbeeld. Of maak een chocolade-ijs variant door wat cacaopoeder toe te voegen aan de bananen.

Kijk ook eens naar

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer