Vegan wafelijsjes met chocolade

In de drie maanden nadat ik de stap naar vegan heb gemaakt, kom ik regelmatig dingen tegen waarvan ik denk: hee! Ah, oh ja. Dat kan dus ook niet meer. Een voorbeeld daarvan is het ijsje dat ik je in dit artikel laat zien. Je kent ze vast wel: van die vierkante platte blokken roomijs, vaak met een laagje chocolade en dan met aan beide kanten een dun wafeltje. Ik kreeg daar ineens zo’n trek in dat ik besloot om een vegan versie te maken. En ik kan je vertellen: die is heel goed gelukt!

Ik kom er steeds meer achter dat gerechten en lekkernijen veganizen eigenlijk helemaal niet lastig is. Je moet niet te moeilijk denken. In dit geval ging dat ongeveer zo:

Waar bestaat zo’n ijsje uit?
– roomijs
– laagje chocolade
– wafels

Hoe ga ik het veganizen?
– roomijs: is vervangen door iets dat ik de laatste tijd sowieso al vaak maak: bananenijs. Simpel en hartstikke gezond!
– laagje chocolade door pure chocolade met een hoog cacaogehalte (70%) die vegan is
– wafels: de koffiewafels van het huismerk van Albert Heijn zijn vegan! Zal best lekker zijn toch? Banaan+chocolade+koffie. Klinkt goed!

Ingrediënten
rijpe bananen, in plakjes ingevroren
scheut plantaardige melk
pure chocolade
kokosolie
Albert Heijn koffiewafels

Benodigdheden
keukenmachine
diepvriesdoos
bakpapier

Bereidingswijze
Maak het ijs door de bananen met een scheut plantaardige melk te mengen in de keukenmachine. Giet dit mengsel in een met bakpapier beklede diepvriesdoos en zet een paar uur in de vriezer tot het hard is geworden. Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron en roer en wat kokosolie door, dit zorgt er voor dat de chocolade wat vloeibaarder wordt. Snij de koffiewafels doormidden en snij even grote blokken van het blok ijs. Leg een koffiewafel op en onder elk blok en doop deze voor de helft in de gesmolten chocolade. Leg ze op een bord bekleed met bakpapier zodat de chocolade hard kan worden. Ik heb ze daarna direct weer ingevroren en ook dan smaken ze nog prima!

Recepten met 4 of minder ingrediënten

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

 • Reply Marianne

  Dat ziet er echt heel goed uit! Ga ik zeker een keertje maken! Eerst een blender/keukenmachine kopen die dat aankan ^^

  29 juni 2017 at 12:04
 • Reply Maud - Maudgeniet.nl

  Wat ziet dat er heerlijk uit! Lijkt me een heeel goed alternatief. Ik ben benieuwd!

  29 juni 2017 at 21:06
 • reageer