Vegan pindakaas bananenijs

De combinatie van romige banaan, nutty pindakaas, zoete dadelstroop, een snufje zout en crunchy cacaonibs, oftewel: superyummy banana soft serve de luxe. Dat gezond zo lekker kan zijn!

Ingrediënten
2 rijpe bananen
merg van 1 vanillestokje
100 gram plantaardige yoghurt
1 eetlepel pindakaas
1 eetlepel dadelstroop
snufje zout
2 eetlepels cacaonibs

Bereidingswijze
Schil de bananen en snij ze in plakjes. Vries ze een nachtje in. Laat ze vervolgens iets ontdooien en doe ze samen met de overige ingrediënten behalve de cacaonibs in een keukenmachine of blender. Laat draaien tot het een romig mengsel is geworden. Schep de cacaonibs er door heen en laat eventueel nog even hard worden in de vriezer. Ik had hier geen geduld voor en daarom zie je ook op de foto’s dat het niet heel hard is, maar dit maakt voor de smaak niets uit. Bestrooi naar smaak met nog wat extra cacao nibs.

Vegan pindakaas bananenijs

Vegan pindakaas bananenijs

Vegan pindakaas bananenijs

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

3 reacties

 • Reply Anne

  Yum, bevroren banaan doet t altijd goed. Al moet ik wel zeggen dat ik met deze koudere dagen meer neig naar een warm eten..

  14 oktober 2016 at 09:55
 • Reply Roos

  Hmm, wat lekker! Ik ben helemaal geen fan van banaan, behalve als het warm in recepten verwerkt is.. Bijvoorbeeld bananenpannenkoeken of brood. Maar misschien dat ik dit ook wel lekker vind, ik ga het onthouden 🙂

  14 oktober 2016 at 12:31
 • Reply Rowan

  Ziet er heerlijk uit!

  14 oktober 2016 at 17:14
 • reageer