Vegan ijscake (2 ingrediënten!)

Wat een leuke ontdekking: met slechts 2 ingrediënten maak je een heerlijke ijscake! Het wordt ook wel ijsbrood genoemd, hoe dan ook is dit echt de moeite om eens te maken. Ik probeerde het uit met plantaardig ijs en dat gaat prima!

Ijs en zelfrijzend bloem

Voor zover ik heb kunnen nagaan is het recept oorspronkelijk afkomstig van Tasty, je weet wel: die website vol leuke korte food filmpjes. Wat een uitvinding: je laat (room) ijs smelten, mengt het met zelfrijzend bakmeel, bakt het in de oven en dan heb je een lekkere cake!

Plantaardig ijs

Ik vroeg me af of het ook lukt met plantaardig ijs en probeerde het uit met het vegan ijs van Alpro. Ik heb verschillende smaken geprobeerd: amandel zeezout karamel, kokos en vanille. Alle drie hartstikke lekker. Ik heb wel wat geëxperimenteerd met de hoeveelheid zelfrijzend bakmeel en uiteindelijk op de verhouding 1 beker gesmolten ijs met 150 gram meel uitgekomen.

Toevoegingen

Je kunt ook zelf nog ingrediënten toevoegen om de cake nog lekkerder te maken. Zo gooide ik nog een handje chocolate chips (van Dr. Oetker) door het vanille ijs beslag. Een een bolletje (of twee) ijs erbij is ook zeker niet verkeerd.

Afdrukken

Vegan ijscake (2 ingrediënten!)

  • Auteur: Suzanne
Scale

Ingrediënten

  • 1 beker met 500 ml. plantaardig ijs naar keuze
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel

Bereidingswijze

  • Laat het ijs smelten.
  • Verwarm de oven op 180 graden.
  • Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en roer door het ijs tot je geen meel meer ziet.
  • Vet een cakeblik in en schep het beslag er in.
  • Bak de cake voor ongeveer 40 – 45 minuten tot het begint te kleuren.

Recepten met 4 of minder ingrediënten

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

4 reacties

  • Reply Paola

    Ik heb nog een vraag, op hoeveel graden zet ik de oven?

    18 juli 2019 at 08:55
    • Reply Suzanne

      Op 180 graden, zoals hierboven staat. 🙂

      18 juli 2019 at 09:03
  • Reply Mariska

    Hoi, dank voor het lekkere recept! Ik had wat vragen: blijft dit een koude cake of wordt het warm? En moet je het laten afkoelen voor je het eet? En kan je het een dag bewaren? Moet het dan in de koelkast? Alvast bedankt!

    22 juli 2019 at 22:47
    • Reply Suzanne

      Hi, het wordt een gewone cake! Je kunt het wel een dag bewaren.

      22 juli 2019 at 22:59

    reageer