Je bent vast al bekend met bananenijs: bananen in de keukenmachine of blender, scheutje plantaardige melk erbij en voilá: heerlijk romig ijs. Maar wist je dat dit ook prima met ananas kan? Leuk om te serveren in doormidden gesneden ananas, steek er wat lepels in en zet op tafel. Een heerlijk toetje om samen te delen!
Krachtige keukenmachine
Voorwaarde is wel dat je beschikt over een keukenmachine of blender die uitgerust is met een krachtige motor. Zelf gebruik ik al jaren een kleine heel betaalbare krachtpatser van Kenwood, die geen moeite heeft met bevroren fruit, ijs en zaken als noten en dadels. Inmiddels heb ik mijn tweede in gebruik en ben er nog steeds heel tevreden over, ideaal voor kleine porties malen of even snel een bananen- of ananasijsje maken tussendoor. Hier lees je meer over dit apparaat en waar je ‘m kunt bestellen.
Ingrediënten voor voldoende ijs om 1 ananashelft mee te vullen
- 250 gram ananas, in blokjes ingevroren
- scheut plantaardige melk
Bereidingswijze
- Meng de ananasblokjes met de melk in de keukenmachine. Eerst zal het een korrelige substantie worden, schraap met een spatel tussentijds het mengsel van de wanden van de keukenmachine en meng nogmaals tot een romig ijs.
- Lekkere tropische twist: strooi er wat geraspte kokos over!
geen reacties