Eetdagboek #23

Ik vind het altijd interessant om te zien wat mensen eten. Eetdagboeken op blogs zijn dan ook een favoriet item! Op Wat eet je dan wel laat ik dan ook regelmatig zien wat ik zoal eet. Hierbij een greep uit mijn maaltijden en tussendoortjes van vorige week!

Maandag 11 maart 2019

’s Ochtends start ik met een lekker ontbijt dat bestaat uit Alpro Go On en deze zelfgemaakte matzes granola.

Tussen de middag maak ik tosti’s van volkoren casinobrood met vegan kaas van Violife en vegan ham van Quorn. Allemaal verkrijgbaar bij Albert Heijn!

Tussendoor eet ik op visite bij mijn schoonzus een paar Oreo’s bij de thee.

’s Avonds eet ik Vlaamse frieten uit de airfryer met doperwten en de nieuwe Meester Burger van Vivera. Ik vind de burger okay, maar hij lijkt meer op de vegan biefstuk dan op een hamburger.

Als snack neem ik later op de avond een golden milk met havermelk en een appel in partjes met notenpasta.

Dinsdag 12 maart 2019

’s Ochtends maak ik een smoothie die lekkerder smaakt dan ‘ie er uit ziet: met banaan, havermelk, spinazie en agave siroop.

Tussen de middag maak ik weer tosti’s met vegan kaas en vegan ham.

’s Avonds maak ik een van alles wat maaltje met Hollandse wokgroenten, een handje volkoren pasta, blokjes tofu met wat bloem uit de airfryer en daar een sausje overheen van hummus, wat water, edelgistvlokken en zwarte peper. Superlekker!

Later op de avond eet ik wat Jolly Ranchers, dat zijn heel lekkere zuurtjes uit Amerika en een golden milk met havermelk.

Woensdag 13 maart 2019

Op nuchtere maag drink ik een sap van bleekselderij. Dit is momenteel echt een hype en schijnt supergezond voor je te zijn. Ik ben er benieuwd naar en probeer het uit! Ik merk er tot nu toe nog weinig van en verwacht ook geen wonderen. Als je er meer over wil weten kun je hier klikken.

Daarna ontbijt ik met een smoothie waarvan ik vergeten ben een foto te maken.

Tussen de middag maak ik een lekkere salade van kikkererwten, mosterd, vegan mayonaise en bleekselderij en eet dat op Oberlander brood met ijsbergsla. Zo heerlijk!

’s Middags bak ik een heel goed gelukte vegan cheesecake waarvan je het recept binnenkort kunt zien hier. Hij is echt heel lekker! Ik maak er als extra een dadel caramelsaus bij zoals je op de foto bovenaan deze pagina kunt zien.

’s Avonds eten Fabien en ik bij Burger King. Ik neem zoals altijd de Veggie King burger, wanneer je deze bestelt zonder saus is ‘ie helemaal vegan samen met twister fries. Ik had mijn eigen vegan mayonaise van Remia Mayolijn meegenomen.

Donderdag 14 maart 2019

Vandaag begin ik de dag weer op nuchtere maag met een sap van bleekselderij! Het is niet het lekkerste drankje dat ik ooit gedronken heb, dat geef ik toe, maar het is te doen.

Daarna eet ik een schaaltje Alpro Go On met vegan granola.

Tussen de middag eet ik de restjes van de kikkererwtensalade die ik gisteren maakte op Oberland brood.

’s Avonds maak ik burrito’s met Mexicaanse groenten, vegan gehakt en burrito kruiden en tomatenpuree en rijst en eroverheen wat vegan kaas, die vervolgens over de burrito’s smelt in de oven. Erg lekker!

Vrijdag 15 maart 2019

’s Ochtends eet ik een schaaltje vegan kersen yoghurt van Alpro.

Tussen de middag eet ik de overgebleven wraps van gisteravond.

’s Middags maak ik vegan berenklauwen uit de airfryer. Smullen! Ik ben zo blij dat dit experiment goed heeft uitgepakt! Ik ga dit gehakt voortaan op deze manier bereiden, zoveel lekkerder dan uit de pan en veel slanker zonder olie of boter.

Ook maakte ik er gehaktballen mee die superlekker zijn geworden. Het recept daarvoor volgt nog!

’s Avonds eet ik zoete aardappel uit de airfryer, sla met balsamico dressing en bruine bonen.

 

Later op de avond eet ik zoute popcorn.

Zaterdag 16 maart 2019

’s Ochtends komt het er niet van te ontbijten.

Dus wordt het eigenlijk een soort brunch die bestaat uit mijn favoriet bij keten Eazie: ramen noodles met tofu en groenten met garlicious sauce.

’s Avonds eten we wat gehaktballetjes en vegan berenklauwen van de avond ervoor en later op de avond stokbrood met hummus en komkommer.

Zondag 17 maart 2019

’s Ochtends vergeet ik een foto te maken, ik eet een schaaltje Alpro vegan kersen yoghurt.

’s Middags eet ik geroosterd Brabants roggebrood met hummus, komkommer en zwarte peper.

Tussendoor drink ik een hele grote kop chai tea latte. Klik hier voor het recept van het concentraat wat ik ervoor gebruik om die te maken!

’s Avonds eet ik de vegan gevulde pasta van Albert Heijn: de mezzelune ceci e lenticchie, dat is gevulde pasta met kikkererwten, linzen en rozemarijn. Ik maak er een saus bij door wat kastanjechampignons in plakjes te bakken in wat olie, er spinazie bij te doen en roeren tot die geslonken is. En daar vervolgens een saus van maken door er een scheut Alpro soya cuisine bij te doen en op smaak te brengen met wat vegan bouillonpoeder. De saus gaat over de gekookte pasta en daaroverheen wat vegan Parmezaanse kaas. Heerlijk!

Eerdere eetdagboeken bekijken? Kijk hieronder!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Mariëlle

    Super leuk om te zien! Ik wil de Violife kaas écht kopen, maar geen AH in de buurt heeft hem nog… Probeer het binnenkort maar eens bij de Xl dan haha!

    20 maart 2019 at 07:46
  • reageer