Vegan Gado Gado bowl

Een lekkere twist aan het van origine Indonesische groentegerecht inclusief een plantaardige versie van gekookt ei!

Deze bowl kun je helemaal aanpassen naar jouw smaak. Ideaal om restjes groenten op te maken die op moeten! Bekijk hieronder hoe ik ‘m heb samengesteld:

  • Zoete aardappel parten uit de oven: verwarm de oven op 200 graden. Was de zoete aardappel grondig en snij in parten. Meng met een klein beetje olie en breng op smaak met peper, zout en naar smaak chilipoeder. Leg de parten op een met aluminium beklede bakplaat (glimmende kant naar boven!) en bak de parten in ongeveer 20 minuten gaar, keer halverwege de baktijd om. De aardappel is gaar wanneer je er makkelijk met een vork in kunt prikken.
  • Gekookte broccoli en bloemkool
  • Taugé
  • Komkommer
  • Pindasaus, kijk hier voor een lekker recept
  • Gebakken uitjes
  • Gebakken tofu: laat de tofu uitlekken, snij het in gelijke plakken en bestrijk aan beide kanten lichtjes met wat olie en breng op smaak met zwarte peper. Verhit een grillpan en bak de plakjes tofu aan beide kanten goudbruin en tot er grillstreepjes ontstaan.
  • Vegan gekookte eieren, kijk hier om te zien hoe je die maakt

En kijk hier voor een versie van Gado Gado die ik eerder al eens maakte. Ook heel lekker!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer