Vegan Gado Gado

Gado Gado is een Indonesisch groentegerecht waar ik dol op ben. Traditioneel wordt het geserveerd met gekookt ei en kroepoek, maar het is heel eenvoudig om er een vegan versie van te maken. Hoe ik dat doe lees je in dit artikel! 

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 vastkokende aardappelen
  • 250 gram sperziebonen
  • 250 gram spitskool
  • 125 gram taugé
  • 1 grote winterwortel
  • komkommer
  • olie, om in te bakken
  • blok tofu naturel
  • emping, optioneel

Bereidingswijze

  • Boen de aardappelen schoon en kook ze in water met wat zout voor 20 minuten tot ze gaar zijn.
  • Snij de uiteinden van de sperziebonen en snij ze doormidden. Kook ze in ongeveer 6 minuten beetgaar.
  • Snij de winterwortels in plakken en kook deze in ongeveer 6 minuten beetgaar.
  • Snij de spitskool in stukjes en kook deze in een een paar minuten beetgaar, niet te lang want dan ontstaat die typische nare koolgeur.
  • Spoel de taugé goed af en kook een minuutje.
  • Laat de tofu goed uitlekken, snij in blokjes en bak rondom goudbruin in een pan met wat olie.
  • Schil en snij de komkommer in plakjes.
  • Maak de pindasaus.
  • Verdeel de doormidden gesneden aardappelen, de groenten en tofu over 4 borden en serveer met de pindasaus. Zowel warm als koud lekker!
  • Lekker met emping, dat is plantaardige notenkroepoek die je in de supermarkt kunt vinden bij de gewone kroepoek.

Variatietip

Vervang de aardappelen door zoete aardappelen of rijst.

Print Friendly, PDF & Email

Kijk ook eens naar

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer