Afdrukken

Vegan Gado Gado

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediënten

Scale
  • 4 vastkokende aardappelen
  • 250 gram sperziebonen
  • 250 gram spitskool
  • 125 gram taugé
  • 1 grote winterwortel
  • komkommer
  • olie, om in te bakken
  • blok tofu naturel
  • emping, optioneel
  • pindasaus, kijk hier voor het recept

Bereidingswijze

  • Boen de aardappelen schoon en kook ze in water met wat zout voor 20 minuten tot ze gaar zijn.
  • Snij de uiteinden van de sperziebonen en snij ze doormidden. Kook ze in ongeveer 6 minuten beetgaar.
  • Snij de winterwortels in plakken en kook deze in ongeveer 6 minuten beetgaar.
  • Snij de spitskool in stukjes en kook deze in een een paar minuten beetgaar, niet te lang want dan ontstaat die typische nare koolgeur.
  • Spoel de taugé goed af en kook een minuutje.
  • Laat de tofu goed uitlekken, snij in blokjes en bak rondom goudbruin in een pan met wat olie.
  • Schil en snij de komkommer in plakjes.
  • Verdeel de doormidden gesneden aardappelen, de groenten en tofu over 4 borden en serveer met pindasaus. Zowel warm als koud lekker!

Notities

  • Lekker met emping, dat is plantaardige notenkroepoek die je in de supermarkt kunt vinden bij de gewone kroepoek.
  • Variatietip: vervang de aardappelen door zoete aardappelen of rijst.