Aardappeltortilla

Deze tortilla is zo lekker! Eenvoudig om te maken en je kunt het zowel warm als koud eten. Ideaal om de restjes als lunch te eten bijvoorbeeld! 

Ingrediënten

  • olie, om in te bakken
  • 2  aardappelen, geschild en in kleine blokjes gesneden
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1/2 rode paprika, in kleine blokjes gesneden
  • 60 gram kikkererwtenmeel
  • 200 ml. water
  • 1 tablespoon/15 ml. appelciderazijn
  • 1 eetlepel gerookte paprikapoeder (of gewone paprikapoeder)
  • 1 theelepel kala namak (geeft een eigeur en smaak, lees er hier meer over)
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

  • Bak de blokjes aardappel in wat olie in een koekenpan met goede anti-aanbaklaag. Bak ze op laag vuur voor een minuut of 10 tot ze beginnen te kleuren en je er makkelijk met een vork in kunt prikken. Doe de aardappelblokjes in een kom.
  • Voeg wat olie toe aan de pan en bak de ui en knoflook een paar minuten tot ze zacht worden. Voeg de paprika toe en bak een minuut of twee mee. Voeg dit mengsel toe aan de aardappelblokjes.
  • Meng in een andere kom het kikkererwtenmeel, water, appelciderazijn, (gerookte) paprikapoeder en kala namak en een snufje peper en zout. Meng tot een egaal beslag.
  • Voeg de groenten toe aan dit mengsel en roer goed door.
  • Vet de pan in met een klein beetje olie en schep het mengsel in de pan. Druk goed aan en bak goudbruin, leg voor het omdraaien een bord op de pan, hou ondersteboven en laat de tortilla voorzichtig met de andere kant weer in de pan glijden en bak ook die kant goudbruin.
  • Lekker met een salade.

Aangepaste versie van dit recept.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer