Eetdagboek #19

Ik vind het altijd interessant om te zien wat mensen eten. Eetdagboeken op blogs zijn dan ook een favoriet item! Op Wat eet je dan wel laat ik dan ook regelmatig zien wat ik zoal eet. Hierbij een greep uit mijn maaltijden en tussendoortjes van de afgelopen tijd! 

Maandag 9 juli 2018

Vanavond eet ik eén van mijn lievelingssalades: de detox salade die je hier je hier kunt vinden. Ik eet er vegan vissticks van Vegafit bij.

Woensdag 11 juli 2018

Vanavond een simpele pasta met vegan pesto en courgette, cherrytomaatjes en geroosterde pijnboompitten.

Donderdag 12 juli 2018

‘s Middags schuiven Fabien en ik aan bij Mr. Salad in de stad voor een heerlijke vegan health-tea! Bekijk hier wat we allemaal voor lekkers hebben gegeten.

Vrijdag 13 juli 2018

‘s Ochtends ontbijt ik met een kersensmoothiebowl getopt met gojibessen, aardbeien, incabessen en hennepzaad.

‘s Avonds eet ik de heel lekkere saté in satésaus van Sofine met gebakken uitjes, rijst en spitskool.

Zondag 15 juli 2018

‘s Middags eet ik platbrood met spicy hummus, kiemen, wortel en komkommer.

‘s Avonds hebben we wat te vieren: Frankrijk is wereldkampioen geworden met voetballen! Eerlijk gezegd hou ik me er echt totaal niet mee bezig, maar ik ben blij voor Fabien die als van origine Fransman heel erg blij is hiermee natuurlijk. En ach, iedere aangelegenheid om te eten in één van onze lievelingsrestaurants Little V hier in Rotterdam grijp ik aan! Het was weer heerlijk. Er staan geen specifiek vegan gerechten op de kaart, maar er is van alles mogelijk.

Maandag 16 juli 2018

‘s Avonds eet ik voor het eerst de vegan Gouda kaasnuggets die je kunt kopen bij Ekoplaza. Er zijn ook schnitzels van. Wow, wat zijn deze lekker! Ik eet er een gepofte aardappel met witte bonen in tomatensaus en sla bij.

Dinsdag 17 juli 2018

Deze heerlijke chiapudding eet ik ‘s middags als tussendoortje. Zalig! Kijk hier hoe je ‘m maakt.

En ik maak deze drie soorten vegan cookiedough, waarvan de recepten nog volgen. Superlekker!

‘s Avonds eet ik deze soep met bloemkool, zoete aardappel en linzen, kijk hier voor het recept.

Donderdag 19 juli 2018

‘s Avonds eet ik deze quinoa bowl met geroosterde groenten, tofu en tahin saus.

Later op de avond eet ik deze chocolade mug cake, oftewel cake uit een mok uit de magentron en hij is lekkerder dan ik verwacht! Het recept volgt nog.

Vrijdag 20 juli 2018

Wat is het warm! Ik heb trek in burgers, maar kies vanwege het warme weer voor ijsbergsla bladeren in plaats van een broodje er om heen. Kijk hier voor het recept!

Zaterdag 21 juli 2018

‘s Avonds eet ik een simpele pasta met vegan gehakt, courgette en een tomatensaus.

Ik kreeg van verschillende mensen de tip om eens Alpro rode vruchten te proberen, omdat deze op Fristi lijkt. Inderdaad! Het is net Fristi!

Zondag 22 juli 2018

‘s Middags eet ik een vegan kaascroissant die ik bij Heavenly Cupcakes heb gekocht hier in Rotterdam. Superlekker!

‘s Avonds maak ik gado gado. Zo lekker! Kijk hier voor het recept.

Maandag 23 juli 2018

‘s Avonds eet ik zelfgemaakte lasagne met kaassaus. Ook maken? Kijk hier!

Dinsdag 24 juli 2018

‘s Avonds eten we bij mijn vader en neem ik mijn eigen eten mee. Ik eet een restje lasagne, een stuk tortilla en olijven.

Woensdag 25 juli 2018

Wat is het weer warm vandaag. Gelukkig heb ik een kant en klare lunch, ik neem weer een stuk lasagne en tortilla en eet er watermeloen bij.

Donderdag 26 juli 2018

‘s Avonds eet ik nachos. Oftewel een schaal met tortillachips, vegan gehakt met tacokruiden, tomaat en vegan kaas.

Vrijdag 27 juli 2018

‘s Avonds eet ik weer eens een gepofte aardappel met witte bonen in tomatensaus, sla en een bamischijf van de Vegetarische Slager. Die ziet er misschien een beetje bleek uit, maar hij smaakte prima! Dat komt omdat ik ‘m niet frituurde maar in de oven heb bereid.

Zaterdag 28 juli 2018

Gisteren heb ik een tweede poging gedaan om vegan Lions te maken. De eerste poging lukte aardig, maar had wat finetuning nodig. Dat heb ik gisteren gedaan en vanochtend proef ik ze voor het eerst. Wat waanzinnig lekker! Ik ben heel tevreden. Ook maken? Kijk hier!

‘s Avonds eet ik broccoli, rijst met doperwten en sojasaus, vegan nuggets van Vegafit en een sausje van plantaardige yoghurt, knoflook, peterselie en peper en zout.

Zondag 29 juli 2018

‘s Middags gaan we even naar IKEA en eten er een hapje in het restaurant. De groenteballetjes vind ik best okay, maar ben er inmiddels echt helemaal op uitgekeken. Er is helaas weinig vegan keus dus kies ik voor een bakje friet met appelmoes. Wist je trouwens dat je binnenkort terecht kunt bij IKEA voor vegan hotdogs? Er was even wat onduidelijkheid over de broodjes, die niet vegan zouden zijn. Die zullen dat toch zijn, al is het wel aan te raden het van te voren even te checken bij de vestiging waar jij naar toe gaat.

‘s Avonds eten we op Schiphol bij LEON, altijd lekker! Ik neem de cauliflower en sweet potato box en erbij een bakje crushed peas met mint. Van die laatste ben ik niet zo weg, ik vind het niet vies maar zou het niet snel nog een keer bestellen.

Maandag 30 juli 2018

‘s Avonds eet ik weer de detox salade, dit keer met een seitan medallion die je kunt kopen bij Ekoplaza en gebakken aardappels. Die seitan medallion vind ik persoonlijk erg lijken op biefstuk!

Dinsdag 31 juli 2018

‘s Middags lunch in met volkorenwraps belegd met spicy hummus, avocado, tomaat, wortel, ijsbergsla en peper en zout.

‘s Avonds eet ik weer gado gado, dit keer met cassave crackers.

Eerdere eetdagboeken bekijken? Kijk hieronder!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer