Deze cake is heel eenvoudig maar zo lekker. Je kunt ‘m ook verder verwerken in andere gerechten zoals deze frambozen tiramisu.
Ingrediënten
- 100 gram vegan margarine (ik gebruik AH plantenmargarine)
- 150 gram suiker
- 200 gram zelfrijzend bloem
- 1 teaspoon bakpoeder
- 200 ml. plantaardige melk
- scheutje vanille extract of nog lekkerder: merg van een vanillestokje
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng alle ingrediënten in een kom en meng met de hand of met een mixer.
- Stort het mengsel in een ingevet bakblik en bak 30 minuten in de oven.
- Wanneer een satéprikker schoon uit de cake komt wanneer je deze er in steekt, is de cake gaar.
2 reacties
Ziet er lekker uit! 🙂 Denk je dat ik hier bv. ook stukjes peer in kan doen voor een vegan perencake?
8 oktober 2019 at 10:44Ik maakte deze net, maar verving 1/3 van de zelfrijzende bloem door kokosmeel en roerde er op het einde nog 2 handenvol diepvries frambozen door … heerlijk! (ik moet me haasten om ze op te krijgen, voor manlief en de kinderen alles op hebben)
16 februari 2021 at 14:11