Vegan vanille cake

Deze cake is heel eenvoudig maar zo lekker. Je kunt ‘m ook verder verwerken in andere gerechten zoals deze frambozen tiramisu.

Ingrediënten

  • 100 gram vegan margarine (ik gebruik AH plantenmargarine)
  • 150 gram suiker
  • 200 gram zelfrijzend bloem
  • 1 teaspoon bakpoeder
  • 200 ml. plantaardige melk
  • scheutje vanille extract of nog lekkerder: merg van een vanillestokje

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng alle ingrediënten in een kom en meng met de hand of met een mixer.
  • Stort het mengsel in een ingevet bakblik en bak 30 minuten in de oven.
  • Wanneer een satéprikker schoon uit de cake komt wanneer je deze er in steekt, is de cake gaar.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

  • Reply Kirsten

    Ziet er lekker uit! 🙂 Denk je dat ik hier bv. ook stukjes peer in kan doen voor een vegan perencake?

    8 oktober 2019 at 10:44
  • Reply Julie

    Ik maakte deze net, maar verving 1/3 van de zelfrijzende bloem door kokosmeel en roerde er op het einde nog 2 handenvol diepvries frambozen door … heerlijk! (ik moet me haasten om ze op te krijgen, voor manlief en de kinderen alles op hebben)

    16 februari 2021 at 14:11
  • reageer