Soep met bloemkool, zoete aardappel en linzen

Een heerlijke soep die wat mij betreft hele jaar door kan. Eventueel wat brood erbij en je hebt een heerlijke maaltijd! 

Ingrediënten voor 6 personen

  • olie, om in te bakken
  • 1 kleine ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 theelepel gemalen gedroogde koriander
  • 1 theelepel gemalen komijnpoeder
  • 1 1/2 liter groentenbouillon
  • 1/2 bloemkool, in kleine roosjes gesneden
  • 1 grote zoete aardappel, geschild en in blokjes gesneden
  • potje linzen van 360 gram, afgespoeld en uitgelekt
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

  • Snij de ui en de knoflook heel fijn. Verhit wat olie in een grote pan en fruit de ui en knoflook voor een paar minuten en voeg dan de kruiden toe en roer goed door.
  • Laat 1 minuutje bakken en voeg dan de bouillon, bloemkool en zoete aardappel toe. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 20 minuutjes op een zacht vuur koken.
  • Schep wat van de groenten uit de soep en hou apart. Pureer de soep met een staafmixer of in de blender. Voeg de apart gehouden groenten weer toe samen met de linzen en verwarm goed door.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Variatietip

Voeg op het laatst nog wat verse spinazie toe en laat het op een zacht vuurtje al roerende slinken. Niet mee pureren, want dan krijgt de soep een onsmakelijke groen-bruine kleur. Dit kan misschien bij de keer voor ik bovenstaande soep maakte, bij mij gebeurd zijn. *kuch* De smaak is er zeker niet minder om, maar het oog wil ook wat, toch?

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer