Eetdagboek #18

Ik vind het altijd interessant om te zien wat mensen eten. Eetdagboeken op blogs zijn dan ook een favoriet item! Op Wat eet je dan wel laat ik dan ook regelmatig zien wat ik zoal eet. Hierbij een greep uit mijn maaltijden en tussendoortjes van de afgelopen tijd! 

Donderdag 14 juni 2018

Tussen de middag lunch ik bij New Fork hier in de stad in Rotterdam. Lang nadenken over mijn keus hoef ik niet: sinds ik de sandwich met pindakaas, komkommer en sambal heb ontdekt wil ik daar (voorlopig) niet anders meer. De huisgemaakte pindakaas is daar zo lekker!

Vrijdag 15 juni 2018

Vandaag proef ik ‘m dan eindelijk, nadat ‘ie de hele week overal uitverkocht was: de Biefstukc van Vivera. De meningen zijn erg verdeeld over deze bijzondere vleesvervanger. De één vindt ‘m te echt en de ander vindt ‘m juist helemaal niet op een biefstuk lijken. Ik vind het lastig, het is al zolang geleden dat ik een biefstukje at. Ik vind het vooral gewoon erg lekker! Nog meer nieuwe vegan producten uit de supermarkt zien? Kijk dan naar de serie vegan in de supermarkt!

Zaterdag 16 juni 2018

Vanavond eet ik een groene curry. Heel snel en makkelijk gemaakt met de groene currypasta van Fairtrade, champignons, broccoli, tofu en kokosmelk en ik eet er basmati rijst bij.

Zondag 17 juni 2018

Vandaag gaan Fabien een dagje naar Utrecht. We lunchen op Hoog Catherijne bij Burger Barn. We zijn er nog nooit eerder geweest maar wel benieuwd, er zit in Rotterdam ook een filiaal maar het is er nog niet van gekomen om er te eten. Ze hebben een vegan burger en wat vegan zoetigheden, dus fijn dat ik hier terecht kan! Het smaakte lekker. Wel heel apart om een paar dagen later te lezen dat de Burger Barn failliet is en alle vestigingen zijn gesloten. Nou ja, waren we nog net op tijd zal ik maar zeggen!

Maandag 18 juni 2018

Tussen de middag eet ik pannenkoeken, kijk hier voor het recept.

Tussendoor eet ik een appeltje met notenpasta van de Aldi. Die is zo lekker!

Dinsdag 19 juni 2018

Vandaag doe ik boodschappen bij de Turkse supermarkt. Kijk hier om te zien wat ik allemaal heb gekocht! Ik eet tussendoor een stuk halva, yummy!

Woensdag 20 juni 2018

’s Middags eet ik een nieuw bapaobroodje van Boon, de variant met saté. Ik vind het heel erg lekker! Ik eet wel vaker vegan bapao broodjes maar die zijn altijd gevuld met vega gehakt. Lekker, maar het is voor de afwisseling fijn om wat meer keuze te hebben. Te koop bij Jumbo!

Daarna ga ik aan de slag met mijn mooie nieuwe Blendtec blender. Wat een apparaat… hij maakt niet alleen soep, maar verwarmt het ook meteen! En die verwarmfunctie kun je ook toepassen voor bijvoorbeeld chocolademelk. Zo fijn! Ik experimenteer met wat soepen en maak een gezonde versie van Nutella. De Blendtec heeft nergens moeite mee!

Nog even over die biefstuk. Als ik dan een vervanger zou moeten aanwijzen die in mijn herinnering echt op biefstuk lijkt, in elk geval qua structuur zou dat deze zijn:

de vegan seitan madaillons van Wheaty. Deze kun je onder andere bij Ekoplaza kopen. Even aan beide kanten bakken in wat plantaardige boter of olie en dan heb je een vervanger die ik zelf echt veel op biefstuk vind lijken. Probeer het maar eens. Ik ben heel benieuwd wat jullie er van vinden! Laat het me vooral weten!

Vanavond eet ik zo’n madaillon met een gepofte aardappel, doperwtjes, appelmoes en twee vegan vissticks van het huismerk van Albert Heijn.

Donderdag 21 juni 2018

Vandaag maak ik iets nieuws: Çiğköfte! Ik zag dit een tijdje geleden voorbij komen in een video van Mascha van Beautygloss en haar enthousiasme werkte zo aanstekelijk dat ik het ook wilde proberen. Het is veel werk, maar zo lekker. Kijk hier hoe je het maakt!

Zaterdag 23 juni 2018

Vandaag ontvang ik heerlijke foodpost: de nieuwe vegan super green pizzabodems én de nieuwe vegan pizza van Magioni! Ik probeer als eerste de pizza, die Pitza Falafel heet. Superlekker en echt een aanrader! Fijn, meer vegan keuze in het kant en klaar schap!

Zondag 24 juni 2018

Vandaag gaan Fabien en ik voor het eerst naar de Swan Market, die staat vandaag in Rotterdam. Al vaak van plan geweest om er eens een te bezoeken, nooit van gekomen tot nu! Het is precies zoals ik het me had voorgesteld. Superleuke dingen gezien maar wat duur allemaal. Leuk om een kijkje te nemen, maar meer ook niet. Het vegan aanbod van eten viel me erg tegen. Ik zag wel één kraam met een vegan optie maar daar stond een lange rij en er stonden geen prijzen bij. Ik hield het maar bij een veilig patatje met curry.

’s Avonds eet ik gekookte aardappelen, bloemkool, komkommersalade en een vegan braadworst. Die laatste is van het merk Fry’s en liet ik hier zien.

Maandag 25 juni 2018

’s Avonds eet ik een lekkere zelfbelegde pizza. De bodem is de nieuwe Super Green van Magioni belegd met een vegan versie van het broodje Philly Cheese steak. Het bestaat uit seitan, champignons, groene paprika, uien en een vegan kaassaus. Ik gebruikte voor de kaassaus dit recept, waar ik zelf nog edelgistvlokken voor de kaassmaak en kurkuma voor de gele kleur aan toevoegde. Erg lekker!

Donderdag 28 juni 2018

Vandaag steken we de barbecue weer aan! Ik maak allerlei lekkers en het is smullen geblazen. Kijk hier om te zien wat ik allemaal heb gemaakt.

Vrijdag 29 juni 2018

’s Avonds gaan we naar de Fenix Food Factory en schuiven aan bij Meneer Tanger. Daar kun je zo lekker eten. Heel eenvoudig, maar gewoon lekker. Ik koos voor brood met allerlei tapas. Uiteraard vegan!

Zaterdag 29 juli 2018

Het is zo warm vandaag dat ik weinig zin heb om lang in de keuken te staan. Ik maak daarom een hele simpele pasta met vegan pesto, zongedroogde tomaatjes en geroosterde pijnboompitten.

Zondag 1 juli 2018

Vandaag gaan we naar België, want de uitverkoop is begonnen! Die wordt daar twee keer per jaar gehouden in tegenstelling tot hier, waar het zo’n beetje het hele jaar door uitverkoop is. Je kunt tijdens die twee periodes profiteren van flinke kortingen. We gaan naar het grote mooie winkelcentrum Wijnegem. Het is zo fijn winkelen daar en bovendien kun je er gratis parkeren! ’s Avonds komen we door de hitte vermoeid weer thuis en hebben geen zin om lang in de keuken te staan. Pasta pesto maar weer, met sla er bij!

Donderdag 5 juli 2018

Ik heb ineens zo’n trek in summer rolls! Dat maak ik dan ook ’s avonds als avondeten met een heel lekkere pindadip erbij. Een vergelijkbaar recept plaatste ik hier al eens eerder. Zo lekker!

Zaterdag 7 juli 2018

’s Avonds eet ik noodlesoup. Ik gebruik daarvoor een zakje vegan noodlesoup dat ik bij Amazing Oriental heb gekocht, ik liet al eens eerder zien welke dat is in dit artikel. Ik voeg er zelf nog gebakken courgette, champignons en tofu aan toe en doe er nog wat gebakken uitjes over.

Zondag 8 juli 2018

Vandaag is het feest! En wel bij mijn vader thuis waar ik een heleboel lekkers uitstal voor bij de barbecue. Het gaat er in als koek, zoals je hier kunt zien!

Eerdere eetdagboeken bekijken? Kijk hieronder!

Print Friendly, PDF & Email

Kijk ook eens naar

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer