Chiapudding met dadel-cacao pasta en frambozen

Dit is een heel lekker en verantwoord ontbijt of dessert. Of gewoon voor tussendoor natuurlijk, kan ook. Een pudding van chiazaadjes en amandelmelk, een laag dadelpasta met cacaopoeder en framboos. Een geweldige combinatie zonder toegevoegde suiker, de dadels zorgen voor een zoete smaak!

Ingrediënten voor 2 porties (of meer wanneer je kleine glaasjes of glazen potjes gebruikt)

  • 250 ml. amandelmelk, ongezoet
  • 6 eetlepels chiazaadjes
  • 125 gram bevroren frambozen
  • scheut amandelmelk, ongezoet
  • 100 gram dadels
  • scheut water
  • 1 – 2 eetlepels cacaopoeder
  • verse frambozen en blokje pure chocolade om te garneren, optioneel

Bereidingswijze

  • Doe de chiazaadjes in een glas of glazen pot en schenk de amandelmelk erbij. Zet een paar uur in de koelkast, de zaadjes nemen de melk op en wellen.
  • Meng de dadels en cacaopoeder met een scheut water in een keukenmachine of blender tot pasta.
  • Meng de frambozen met een scheut amandelmelk in de keukenmachine of blender.
  • Verdeel een laag chiapudding over twee glazen. Schep een laag dadelpasta er over en vervolgens een laag gepureerde frambozen.
  • Garneer met verse frambozen en een blokje chocolade.

Nog meer lekkers met chiazaadjes? Kijk eens hier.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer