Eetdagboek #25

Ik vind het altijd interessant om te zien wat mensen eten. Eetdagboeken op blogs zijn dan ook een favoriet item! Op Wat eet je dan wel laat ik dan ook regelmatig zien wat ik zoal eet. Hierbij een greep uit mijn maaltijden en tussendoortjes van de afgelopen weken!

Dinsdag 28 mei 2019

Vanavond at ik frietjes uit de airfryer met de nieuwe vegan gehaktballetjes in satésaus van Albert Heijn. Deze liet ik laatst hier ook zien.

Dinsdag 29 mei 2019

‘s Avonds stonden deze weer op het menu: deze harde tacoschelpen zijn omhuld door een zachte tortilla wrap en gevuld met sriracha mayonaise, ijsbergsla, tomaat, rode ui en gebakken vegan krokante kipschnitzel. Geïnspireerd door de taco’s die Fabien graag eet bij KFC, maar dan vegan uiteraard.

Vrijdag 31 mei 2019

Mijn favoriete take-away: van Spirit! Bij Spirit hier in Rotterdam (en Amsterdam) kun je opscheppen van het vega en vegan buffet en je betaalt voor het gewicht dat je opschept. Je kunt het ter plekke in het restaurant opeten maar ik nam mijn maaltijd mee naar huis in een take-away bak. Zo heerlijk!

Zaterdag 1 juni 2019

Dit is toch zo’n heerlijk tussendoortje: in wat olie gebakken oesterzwammen met zwarte peper en zeezout.

Zondag 2 juni 2019

‘s Middags lunch ik bij een leuk zaakje vlak bij Rotterdam Centraal genaamd Altijd in de Buurt. Ze hebben diverse vegan opties op de kaart en ik ga voor de vegan bun. Erg lekker!

Het was een hete dag vandaag, heel heet. Om af te koelen kocht ik bij Starbucks een iced mocha latte macchiato met kokosmelk. En ja, ik weet het: geen herbruikbare beker bij me en een plastic rietje. Ik weet het. Ik werd er al in een DM op gewezen op Instagram. Maar ik ben niet perfect! Terug naar het drankje: deze is lekker, doet denken aan een vloeibare Bounty. Viel wel zwaar op de maag en heb ‘m niet helemaal op gekregen.

‘s Avonds staken we de barbecue aan. Ik had voor mezelf de gemarineerde BBQ spiesjes van Albert Heijn gekocht. Ik vind deze erg lekker! Ik at ze met sla, stokbrood en verse olijven.

Woensdag 3 juni 2019

Tussen de middag at ik deze noodlesoep. De noodles kocht ik bij Amazing Oriental, dat zijn deze, in de zakjes:

Ik deed er nog wat rode ui, paksoi, champignons bij en edelgistvlokken. Die geven de noodlesoep zo’n heerlijke smaak!

‘s Avonds at ik Turkse pizza’s met ijsbergsla, komkommer, tomaat en een knoflooksausje gemaakt van Remia mayolijn, verdund met wat water en wat verse geperste knoflook, fijngehakte peterselie en zwarte peper er door.

Deze Turkse pizza’s vind je op de diepvriesafdeling van sommige grotere filialen van Albert Heijn. Kun je ze niet vinden, dan zijn de vegetarische Turkse pizza’s van de Lidl een goed alternatief, die zijn ook vegan en heel lekker!

Woensdag 5 juni 2019

Ik ga door een noodlesoep fase lijkt het, vandaag at ik het weer tussen de middag. Deze keer met Hollandse wokgroenten van Albert Heijn en tempeh die ik de dag ervoor gemarineerd had in een mengsel van olijfolie, ketjap en sojasaus. Oh ja, en ook hier deed ik nog wat edelgistvlokken door. Erg lekker!

Vrijdag 7 juni 2019

Deze was een enorme baaldag. Ik at ‘s avonds alleen en had geen zin meer om te kopen. Dus iets makkelijks: noodles van Eazie Wok met tofu, garlicious sauce en ramen noodles to go. Ik vond het niet zo lekker als wanneer ik het ter plekke eet daar. Geen idee waar het aan lag, misschien omdat de noodles iets afgekoeld waren toen ik thuis kwam. Welja, het was toch al een baaldag, kan er ook wel bij! 🙂

Zondag 9 juni 2019

Tussen de middag eet ik iets heel lekkers op Zuidplein. Ik was er al vaak langsgelopen maar besloot het nu eens te proberen: kumpir. Dit is een Turks gerecht en lijkt op de gepofte aardappel zoals wij die kennen. Alleen wordt deze iets anders bereid: nadat de aardappel in de oven wordt gebakken wordt de binnenkant fijngeprakt, vermengd met boter en kaas en getopt met allerlei groenten en saus. Uiteraard liet ik de boter en kaas achterwege en koos voor allerlei groenten en een heel lekkere peterseliesaus. Ik vond het heerlijk! Het zaakje waar ik het kocht heet trouwens King Kumpir en ze verkopen ook broodjes met falafel.

Maandag 10 juni 2019

Niet het meest fotogenieke maar wel heel lekkere ontbijtje: appeltaart havermout. Met stukjes appel en rozijnen die ik mee kookte met de havermout, kokosbloesemsuiker en kaneel.

Tussen de middag bestond de lunch uit avocado toast, tomaat, sesamzaadjes, tahin en zwarte peper.

En ‘s avonds maakte ik een vegan versie van rendang met deze kruidenpasta van Fairtrade original. Ik hield de bereidingswijze op de verpakking aan, maar verving de 500 gram runderlappen door 2 doosjes kipblokjes van de Vegetarische Slager en een doosje witte champignons, die ik in grove stukken sneed. Wat was dat smullen! Ik at er sperziebonen en rijst bij.

Eerdere eetdagboeken bekijken? Kijk hieronder!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

  • Reply Moniek

    Hoi! Waar heb je die rendang kruidenpasta gevonden? Heb al in verschillende supermarkten gekeken (in Rotterdam) maar ben hem nog nergens tegen gekomen en wil hem graag proberen!

    14 juni 2019 at 20:00
    • Reply Suzanne

      Ik heb deze opgestuurd gekregen door Fairtrade. Het beste is om ze zelf even een berichtje te sturen met de vraag waar het te koop is.

      17 juni 2019 at 08:36

    reageer