Vegan berenklauw uit de airfryer

Sinds kort heb ik weer een airfryer! Ik maakte er deze heerlijke vegan berenklauwen mee.

Spijt

We hadden er één, maar die stond na een poosje een beetje te verstoffen en hij nam wel heel veel plek in op het aanrecht. Dus maakten we er iemand anders blij mee. En toen kregen we spijt. We waren aan het rondkijken voor een nieuwe tot ik een prachtig pr pakket ontving met de nieuwe snacks van Mora en de Vegetarische Slager (waarvan de kipkorns vegan zijn!) mét een superdeluxe airfryer!

Experimenteren

Ik heb ‘m inmiddels al meerdere keren gebruikt en deze airfryer is zo fijn. De onderdelen zijn makkelijk schoon te maken en hij zorgt voor heerlijke frietjes in weinig tijd. En nu wilde ik eens kijken of ik er ook een vegan snack mee kon maken.

Berenklauw

Al eerder deed ik een poging om een vegan berenklauw te maken, maar dat mislukte helaas. De vegan gehaktballen die ik bakte met het plantaardige gehakt van Naturli zijn heel lekker, maar in de pan werden ze niet zo stevig dat ik er plakken mee kon maken die aan een satéprikker bleven zitten. Het werd een bende. Toen bedacht ik me dat in de airfryer de structuur wel eens heel anders zou kunnen worden en ik ging aan de slag.

Succes

Dit experiment is zeker een succes te noemen. De gehaktballen maakte ik er ook mee en die zijn ook superlekker geworden in de airfryer en een heel stuk slanker! Hoe ik de gehaktballen heb gemaakt volgt in een volgend artikel, voor nu als eerste de berenklauwen!

Afdrukken

Vegan berenklauw uit de airfryer

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

Voldoende voor ongeveer 5 stuks, afhankelijk van hoe groot je de ballen draait.

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 5 stuks 1x

Ingrediënten

Scale
  • 1 schaal Naturli plantaardig gehakt
  • 1 kleine ui, fijn gesnipperd
  • scheut sojasaus
  • zwarte peper
  • 2 witte uien, in plakken gesneden
  • pindasaus, zie notities

Bereidingswijze

  • Meng het gehakt met de gesnipperde ui, sojasaus en zwarte peper met je handen.
  • Draai er gelijkmatige ballen van.
  • Verwarm de airfryer voor op 200 graden.
  • Snij de ballen met een scherp mes in 3 of 4 (afhankelijk van de grootte) gelijke plakken.
  • Rijg om en om een plak gehaktbal en plak ui aan een satéprikker.
  • Leg een stuk bakpapier in het mandje van de airfryer.
  • Leg de berenklauwen naast elkaar op het bakpapier en bak voor ongeveer 15 minuten tot het gehakt goudbruin is en de ui begint te kleuren.
  • Schep er pindasaus over en serveer.

Notities

  • De pindasaus van Remia is vegan, deze kun je in de meeste supermarkten kopen. Op de verpakking staat dat je het in de magnetron moet verwarmen maar ik verwarm het zelf in een pannetje en dat gaat prima!
  • Je kunt de pindasaus natuurlijk ook zelf maken, kijk hier voor een recept.

Dit artikel bevat een affiliate link. Dat betekent dat wanneer jij via de link iets koopt (of iets anders op de website van Bol.com) ik daar een klein percentage over krijg. Dat gebruik ik vervolgens weer om wateetjedanwel.nl zo goed mogelijk te laten werken. 

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

10 reacties

  • Reply Elise

    Wat een goed en lekker idee!

    16 maart 2019 at 11:18
  • Reply Tessa

    Nooooohhh!!!! Just what I needed! Ik ga ze ook maken ??

    16 maart 2019 at 17:15
  • Reply Kelsey

    Ik had hamburgertjes gemaakt met het Naturli gehakt, en in een pan gebakken, maar die waren heel slap en zompig. Smaak prima, structuur niet zo. Is het echt een stuk steviger uit de Airfryer?

    16 maart 2019 at 17:50
  • Reply Laura

    Ik dacht altijd dat het een berenhap heette, een berenklauw is toch een plant..? hihi

    25 maart 2019 at 13:31
  • Reply recepten bloggers

    Dit ziet er goed uit, ik ga er eentje voor mijn familie klaarmaken tijdens de vakantie.

    25 juli 2019 at 15:18
  • Reply Jitske

    We hebben gesmuld van de Berenklauw met zoete aardappelfriet en een groene salade met Bedda aioli!

    24 oktober 2020 at 18:38
  • Reply Nicole

    Heel lekker!!






    29 september 2022 at 11:09
  • reageer

    Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star