Wat is dat nieuwe plantaardige gehakt van Naturli toch fantastisch! Je kunt er zoveel kanten mee op. Al eerder maakte ik er balletjes mee voor in de soep en nu had ik zin in een broodje bal. Met een flinke lik mosterd natuurlijk.
Naturli gehakt
Het gehakt van Naturli kun je kopen bij Albert Heijn waar je het kunt vinden op de afdeling met vleesvervangers. Het ziet er heel echt uit en je kunt het net zo bereiden zoals je met gehakt van vlees zou doen. Het is heel veelzijdig en heeft geen sterke geur of smaak. De mogelijkheden zijn eindeloos!
Vegan broodje bal
Dit recept is gebaseerd op het klassieke recept voor gehaktballen zoals vermeld op de website van Albert Heijn.
- Genoeg voor: 4 personen 1x
Ingrediënten
Scale
- 15 gram plantaardige boter
- 200 gram plantaardig gehakt van Naturli
- 50 gram appelmoes (dit vervangt het ei)
- 1/2 ui
- 1 theelepel nootmuskaat
- 2 beschuiten, zie notities
- peper
- zout
- 1 1/2 eetlepels bloem
- scheut water
- 4 zachte bollen, zie notities
- mosterd
Bereidingswijze
- Snipper de ui fijn.
- Verhit wat boter in een koeken- of braadpan en fruit de ui tot het zacht wordt. Haal de ui uit de pan en laat afkoelen.
- Meng het gehakt met de appelmoes en nootmuskaat in een kom.
- Verkruimel de beschuiten er over en breng op smaak met peper en zout. Voeg de gebakken ui toe en kneed het goed door.
- Verdeel het gehakt in 4 gelijke stukken en draai er ballen van.
- Wentel de ballen door de bloem.
- Bak de de ballen rondom bruin in de achtergebleven boter in de pan.
- Zet het vuur laag en voeg een scheutje water toe. Leg de deksel schuin op de pan en braad de gehaktballen in ongeveer 20 minuten gaar. Keer ze af en toe.
- Serveer de ballen op een bolletje met mosterd.
Notities
- De meeste soorten beschuit bevatten ei. Ik gebruik het vezelrijke beschuit van Bolletje, die bevat geen ei.
- En ook zijn de meeste zachte broodjes niet veganistisch, meestal bevatten ze melk en/of ei. De Waldkorn bakkersbollen die je bij Albert Heijn kunt kopen bevatten dat niet en zijn vegan.
1 reactie
Zagen er super uit, maar het gehakt werd zowel in de soep als in deze ballen echt heel zompig en zacht. Heb je tips? Ik heb wel beide recepten gevolgd.
23 maart 2019 at 06:56