Curry met vega kip

Onlangs schreef ik over een heerlijke curry die ik bij het restaurant van Amazing Oriental in Ypenburg at. Ik heb deze inmiddels al meerdere keren gegeten en besloot ‘m thuis na te maken. Ik plaatste dit op Instagram Stories en kreeg toen zoveel vragen om het recept, dat ik nu laat zien hoe ik de curry heb gemaakt. 

Dit is de heerlijke curry uit het restaurant:

En dit is mijn versie met courgette, cashewnoten en diepvrieserwten erbij:

Curry zonder garnalen

Het was even zoeken in de toko naar een vegan curry pasta. De meesten bevatten namelijk garnalen en dat wil ik als veganist natuurlijk niet. Gelukkig vond ik een potje currypasta zonder dierlijke ingrediënten:

In de supermarkt kun je ook terecht voor veganistische rode currypasta, van het merk Fairtrade Original bijvoorbeeld.

Afdrukken

Curry met vega kip

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 2 personen 1x
Scale

Ingrediënten

  • olie, om in te bakken
  • 1 blik vega kip, zie notities
  • 1 kleine ui
  • 1 rode paprika
  • 1/2 courgette
  • 1/2 blik mini maiskolven
  • handje diepvrieserwten
  • handje cashewnoten
  • paksoi
  • rode currypasta, zie notities

Bereidingswijze

  • Spoel de stukjes kip uit blik af onder koud water in een vergiet en laat uitlekken. Snij de grote stukken klein.
  • Snij de ui en rode paprika in stukjes, de courgette doormidden en vervolgens in plakjes en de mini maiskolven doormidden.
  • Verhit wat olie in een wok of hapjespan en bak de ui een paar minuten tot het zacht wordt.
  • Voeg de paprika, courgette en mini maiskolven toe en bak een paar minuten mee.
  • Voeg de currypasta toe volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Voeg als laatste de diepvrieserwten en cashewnoten toe en verwarm deze een minuut of 5 mee.
  • Bak de paksoi in wat olie aan beide kanten kort in een koeken- of grillpan.
  • Serveer de curry met de paksoi en eventueel rijst.

Notities

  • Vega kip uit blik kun je in Aziatische supermarkten zoals Amazing Oriental kopen. Klik hier om er meer over te lezen.

Trefwoorden: vegan, veganistisch, curry

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Caitlin

    Wat moet je met de kip doen na het uitlekken? 🙂 Tegelijk toevoegen met de groente? En zou het ook kunnen met Vega kipstuckjes van de appie of vegetarische slager?

    17 maart 2019 at 12:42
  • reageer