Veggie Burger bij De Beren

Er komen steeds meer vega en zelfs vegan opties bij in restaurants. Er was een restaurant waarvan ik al tijden hoopte dat ze iets veganistisch op de kaart zouden zetten. Mijn (niet-vega) vriend Fabien verzuchtte wel eens dat hij het zo leuk zou vinden om daar eens samen te eten. Nou, dat kan nu! De Beren heeft van de huidige seizoensburger een veganistische gemaakt: hoe cool is dat? Ik probeerde ‘m uit en vertel je in dit artikel wat ik ervan vond! 

De Beren
De Beren heeft in Nederland maar liefst 31 restaurants en 19 bezorgrestaurants. Grote kans dat er dus eentje bij jou in de buurt zit. Van de Beren mochten Fabien en ik aanschuiven in één van de restaurants om de burger te proberen. Er zit er eentje in het centrum van Rotterdam, dus de keuze was snel gemaakt!

Seizoensburger
Ieder seizoen staat er een andere speciale burger op de kaart. Dit najaar is dat de Veggie Burger die ook nog eens helemaal vegan is! De burger wordt geserveerd op een broodje met sla, walnoten en wortel. Geef bij het bestellen aan dat je veganistisch bent, dan wordt de mayonaise weggelaten want die is niet vegan. Ik vind deze burger echt superlekker. Geen droge schijf die je wel eens geserveerd krijgt op een broodje: deze burger is heel smaakvol en juicy. Ik keur hem helemaal goed!

De Veggie Burger wordt trouwens leuk gepresenteerd: in plaats van een mes zoals je veel ziet bij hamburgers is er een wortel in gestoken. Ik dacht van te voren dat dit alleen voor de foto op het menu was gedaan, maar was verrast toen het ook echt zo werd geserveerd. Origineel!

Ik vind het super dat ook een grote keten als De Beren nu een optie biedt aan de steeds groter groeiende groep veganisten. Fijn is ook dat je hier met een gemixed gezelschap naar toe kunt, zoals ik met Fabien nu kan. Hij blij met zijn steak, ik blij met mijn Veggie Burger! En ja, natuurlijk zou een ei-vrije mayo en plantaardige saus op de burger het helemaal af maken maar ik vind dit al een meer dan goed begin. En hopelijk loopt ‘ie zo goed dat de Veggie Burger een permanent plekje op de kaart krijgt, dus: ga ‘m allemaal massaal proberen!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

 • Reply Rosalie

  De kerrie hummus is gelukkig wel vegan (het is die van Maza).
  Antwoord van De Beren:
  “(…)
  Onze leverancier van de hummus is niet gecertificeerd om de hummus als vegan te verkopen, al voldoet de hummus wel aan de vegan ingrediënten. Vandaar dat wij dit ook niet mogen communiceren.
  (…)”

  11 december 2017 at 10:35
  • Reply Suzanne

   Wat super Rosalie, dank je voor deze informatie!

   11 december 2017 at 13:22

  reageer