Wat een ontdekking: geroosterd roggebrood! Ik vind het op die manier veel lekkerder dan gewoon zo uit het pakje. Ik heb zowel zwaar roggebrood (vaak de goedkoopste) als de wat duurdere en lichtere roggebrood getoast en vond ‘t beiden heel geslaagd.
Ingrediënten
roggebrood (standaard roggebrood of bijvoorbeeld Brabants roggebrood)
hummus*
avocado
kiemen
*ik koos de hummus met ras el hanout van de Aldi die ik hier liet zien
Bereidingswijze
Toast het roggebrood. Smeer er een laagje hummus op, beleg met fijngeprakte avocado en bestrooi met wat paprikapoeder. Top met kiemen en serveer.
Deze combinatie pakte zo goed uit, zo eenvoudig maar wat een smaakexplosie! Toast met een laagje hummus, rucola en romige gebakken kastanjechampignons met knoflook en tijm. Binnen 10 minuten op tafel en lekker als lunch of met een kop soep erbij als avondmaaltijd. Eet smakelijk! ...
Heb je wel eens geroosterd roggebrood geprobeerd? Dat is zo lekker! Mijn favoriet om te roosteren is Brabants roggebrood. Ik maakte deze lekkere combinatie met avocado, geroosterde kikkererwten, cherrytomaatjes en Everything but the bagel seasoning. Om je vingers bij op te eten zo lekker! ...
Momenteel ga ik door een tosti fase. Vrijwel iedere middag eet ik als lunch een tosti, komt vast door het koude weer dat ik daar onbewust zo'n zin in kreeg ineens! En deze tosti is favoriet op dit moment. Zo superlekker dat ik 'm graag met je wil delen! ...
Het is vandaag 3 november en ook is het sandwichdag! Een goede reden om een extra lekker broodje te maken. Wat dacht je van deze sandwich met tofu omelet, avocado en kastanjechampignons? ...
Wist je dat je met wortels een heel overtuigende plantaardige versie van gerookte zalm kunt maken? Ik doe dat met behulp van liquid smoke, een goedje dat voor de onmisbare rookgeur- en smaak zorgt ...
Deze salade is regelmatig aangevraagd om te veganizen en nu is het er eindelijk van gekomen. Het smaakte me nog beter dan verwacht: dit is écht heel erg lekker! Maak het zo pittig als je zelf wil door de hoeveelheid sambal aan te passen of eventueel weg te laten wanneer ...
Wat een zalige lunch had ik vandaag: croissants belegd met babyspinazie, tomaat en bleiersalade! Met een knipoog naar het woord eiersalade, want eieren zitten hier natuurlijk niet in. Al zou je dat misschien niet eens doorhebben als je het proeft, dankzij de kala namak oftewel zwart zout ruikt en smaakt ...
Dit is een heerlijke lunch: toast van plakken zoete aardappel getopt met fijngeprakte avocado en gebakken kikkererwten en kastanjechampignons en getopt met everything but the bagel seasoning ...
Met currypasta kun je natuurlijk een lekkere curry maken, maar wist je dat je er nog veel meer mee kunt? Zo maakte ik deze heerlijke curried scrambled tofu. Het geeft gewone vegan scrambled eggs zoveel meer smaak, absoluut aan te raden en voor herhaling vatbaar! ...
geen reacties