Je weet wel: het mengsel genaamd Aardappel Anders uit een pot in allerlei smaken die je over aardappelschijfjes doet en vervolgens in de oven bakt. Vroeger at ik het wel eens toen ik nog vegetariër was. Laatst vroeg ik via Instagram Stories wat men graag zou willen zien en dit gerecht werd een aantal keer genoemd en dan specifiek de bacon-ui versie, ik dook de keuken en heb mijn best gedaan om een plantaardige versie te maken die zo dichtbij mogelijk in de buurt van the real thing komt. En hoewel ik de bacon-ui versie zelf nooit gegeten heb ik ‘m wel eens van dichtbij gezien en geroken toen anderen het aten. En ik denk dat het resultaat heel dichtbij het origineel komt. Heerlijk is het sowieso!
Vegan andere Aardappels
- Genoeg voor: 4 - 6 personen 1x
Ingrediënten
- 800 gram aardappelschijfjes, ik gebruikte deze
- olie, om in te bakken
- 1 schaal plantaardige spekjes
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 3 eetlepels bloem
- 1 pakje plantaardige kookroom
- 200 ml. groentebouillon
- 100 gram plantaardige geraspte mozzarella
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Verhit wat olie in een hapjespan of wok en bak de ui en knoflook een minuutje of 2.
- Voeg de spekjes toe en bak een minuut of 3 mee op hoog vuur, schep regelmatig om.
- Strooi er 3 eetlepels bloem over en bak nog een minuut of 2 mee, roer alles goed door.
- Voeg de groentebouillon en plantaardige kookroom toe en meng.
- Voeg dan de plantaardige geraspte mozzarella toe en verwarm een paar minuten mee tot het gesmolten is en de saus wat dikker begint te worden.
- Vet een grote ovenschaal in en doe de aardappelschijfjes er in.
- Verdeel de saus erover en bak 25 – 30 minuten in de oven tot het begint te kleuren.
- Lekker met een groene salade.
Nog meer lekkers uit de Hollandse keuken? Wat dacht je van:
1 reactie
Echt een heerlijk recept. Ik heb deze al een aantal keer gemaakt en vind het echt superlekker. En ook makkelijk om te maken.
16 juni 2020 at 08:28