Vegan Hollandse pot #2: groentesoep met ballen

Net als vroeger maar dan helemaal plantaardig: groentesoep met ballen! Deze soep is ideaal om restjes groenten mee op te maken, probeer bijvoorbeeld ook eens courgette en broccoli.

Balletjes: zelfgemaakt of kant en klaar

Voor deze soep heb ik de balletjes zelf gedraaid van plantaardig gehakt. Plantaardig gehakt is er van diverse merken. Zorg ervoor dat je het kneedbare gehakt kiest die op de foto staat afgebeeld. Op zich zijn alle merken prima, al heb ik zelf minder goede ervaring met het maken van soepballetjes met het vegan veldbonen gehakt van Albert Heijn. Die wordt niet goed ‘gaar’ en blijft slap en heeft weinig structuur.

Je kunt nu ook kiezen voor vegan soepballetjes uit blik van het huismerk van Albert Heijn. Ik heb ze geprobeerd en vind mijn zelfgemaakte honderd keer lekkerder. De balletjes zijn zeker niet vies, maar hebben weinig smaak en zijn heel klein. Leuk om geprobeerd te hebben, maar ik hou het bij zelfgedraaide balletjes!

Afdrukken

Groentensoep met vega ballen

Voor een pan met 2 liter soep.

  • Auteur: Suzanne

Ingrediënten

Scale
  • schaal plantaardig gehakt, zie hierboven
  • peper
  • zout
  • flinke scheut sojasaus
  • 4 groentebouillonblokjes van bijvoorbeeld Zonnatura
  • 2 liter water
  • 300 gram soepgroenten
  • ongeveer 80 gram vermicelli, ik gebruik krulvermicelli van Honig

Bereidingswijze

  • Breng het water aan de kook en voeg de bouillonblokjes toe en roer zodat de blokjes oplossen.
  • Voeg de soepgroenten toe en kook een minuut of 5 mee. Voeg dan de vermicelli toe en laat een paar minuten meekoken.
  • Meng het plantaardige gehakt met peper, zout en sojasaus en rol er kleine balletjes van.
  • Laat de balletjes een minuut of 10 meekoken met de soep op middelhoog vuur met het deksel schuin op de pan.

Wil je nog meer recepten uit de Hollandse keuken zien? Kijk dan hieronder!

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating