Het eerste dat ik met het nieuwe plantaardige gehakt van Naturli maakte waren balletjes voor in de soep. Wat superlekker! En precies zoals ik me herinner van vroeger.
Groentensoep met vega ballen
Voor een pan met 2 liter soep.
Scale
Ingrediënten
- schaal Naturli plantaardig gehakt, verkrijgbaar bij Albert Heijn
- peper
- zout
- flinke scheut sojasaus
- 4 groentebouillonblokjes van bijvoorbeeld Zonnatura
- 2 liter water
- 300 gram soepgroenten
- ongeveer 80 gram vermicelli, ik gebruik krulvermicelli van Honig
Bereidingswijze
- Breng het water aan de kook en voeg de bouillonblokjes toe en roer zodat de blokjes oplossen.
- Voeg de soepgroenten toe en kook een minuut of 5 mee. Voeg dan de vermicelli toe en laat een paar minuten meekoken.
- Meng het plantaardige gehakt met peper, zout en sojasaus en rol er kleine balletjes van.
- Laat de balletjes een minuut of 10 meekoken met de soep op middelhoog vuur met het deksel schuin op de pan.
4 reacties
Ohhh die gehakt is echt net echt! Hoewel ik wist dat het gehakt plantaardig is, moest ik toch even over een drempel heen, zo realistisch ziet het eruit. De soep was erg lekker, dank voor het recept!
★★★★★
28 januari 2019 at 17:36Gebruik je het hele bakje ‘gehakt’ in de soep?
26 februari 2019 at 16:48Ja, al hangt het af van je smaak hoeveel balletjes er in wil. Je kunt ook de helft van de schaal gebruiken.
26 februari 2019 at 18:08Ik ben niet echt heel erg fan van het Naturli gehakt. Ik vind het erg proeven zoals het ruikt in de soep: muf/stoffig.
Hoewel ik al zout heb weggelaten vind ik het gerecht erg zout.
★★
2 maart 2020 at 20:30