Groentensoep met vega ballen

Het eerste dat ik met het nieuwe plantaardige gehakt van Naturli maakte waren balletjes voor in de soep. Wat superlekker! En precies zoals ik me herinner van vroeger. 

Afdrukken

Groentensoep met vega ballen

Voor een pan met 2 liter soep.

  • Auteur: Suzanne

Ingrediënten

Scale
  • schaal Naturli plantaardig gehakt, verkrijgbaar bij Albert Heijn
  • peper
  • zout
  • flinke scheut sojasaus
  • 4 groentebouillonblokjes van bijvoorbeeld Zonnatura
  • 2 liter water
  • 300 gram soepgroenten
  • ongeveer 80 gram vermicelli, ik gebruik krulvermicelli van Honig

Bereidingswijze

  • Breng het water aan de kook en voeg de bouillonblokjes toe en roer zodat de blokjes oplossen.
  • Voeg de soepgroenten toe en kook een minuut of 5 mee. Voeg dan de vermicelli toe en laat een paar minuten meekoken.
  • Meng het plantaardige gehakt met peper, zout en sojasaus en rol er kleine balletjes van.
  • Laat de balletjes een minuut of 10 meekoken met de soep op middelhoog vuur met het deksel schuin op de pan.
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

7 reacties

  • Reply Anna

    Ohhh die gehakt is echt net echt! Hoewel ik wist dat het gehakt plantaardig is, moest ik toch even over een drempel heen, zo realistisch ziet het eruit. De soep was erg lekker, dank voor het recept!

    28 januari 2019 at 17:36
  • Reply Susan

    Gebruik je het hele bakje ‘gehakt’ in de soep?

    26 februari 2019 at 16:48
    • Reply Suzanne

      Ja, al hangt het af van je smaak hoeveel balletjes er in wil. Je kunt ook de helft van de schaal gebruiken.

      26 februari 2019 at 18:08
  • Reply H

    Ik ben niet echt heel erg fan van het Naturli gehakt. Ik vind het erg proeven zoals het ruikt in de soep: muf/stoffig.
    Hoewel ik al zout heb weggelaten vind ik het gerecht erg zout.

    2 maart 2020 at 20:30
  • Reply Evert

    Kan je die balletjes gewoon in het kokende water gooien? Vallen ze niet uit elkaar?

    11 maart 2021 at 09:43
    • Reply Suzanne

      Nee, ze vallen niet uit elkaar maar door het kokende water schroeien ze meteen dicht als het ware. Net als bij soepballetjes van vlees!

      11 maart 2021 at 09:46
  • Reply Evert

    Dank je. Nooit balletjes van echt vlees gemaakt. Dus dat wist ik niet vanuit de praktijk :-).

    11 maart 2021 at 15:20
  • reageer

    Recipe rating