Pannenkoek met appel

Dit is typisch zo’n gerecht waarbij je echt geen dierlijke producten zoals ei nodig hebt voor een heerlijk resultaat. Deze pannenkoek smaakt precies zoals ik die vroeger at, maar dan helemaal plantaardig!

De hoeveelheid van het beslag is voldoende voor 2 á 3 pannenkoeken, afhankelijk van de grootte van de koekenpan die je gebruikt.

Afdrukken

Pannenkoek met appel

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 2 stuks 1x

Ingrediënten

Scale
  • 100 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • mespuntje zout
  • 1 eetlepel suiker
  • 200 ml. plantaardige melk zoals ongezoete amandelmelk
  • plantaardige margarine, om te bakken
  • 1/2 appel
  • poedersuiker

Bereidingswijze

  • Meng de bloem, bakpoeder, zout, suiker en plantaardige melk met een garde tot een beslag.
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij in dunne plakken.
  • Smelt wat plantaardige margarine in een koekenpan en verdeel plakjes appel in de pan naast, leg ze naast elkaar.
  • Bak de plakjes appel kort aan beide kanten tot ze iets beginnen te kleuren.
  • Schenk er beslag over tot de bodem is bedekt.
  • Bak de pannenkoek tot de bovenkant droog is en draai ‘m dan met een spatel voorzichtig om en bak aan de andere kant ook goudbruin.
  • Serveer naar smaak met poedersuiker.

Appel over? Maak overnight appeltaart oats!

Nog meer lekkers uit de Hollandse keuken? Wat dacht je van:

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star