Vegan lasagne bolognese

Deze veganistische versie van de traditionele lasagne bolognese met gehakt is minstens zo lekker. Eenvoudig om te maken en ideaal om restjes groenten in te verwerken!

Afdrukken

Vegan lasagne bolognese

Benodigdheden

  • Steelpan
  • Garde
  • Ovenschaal van ongeveer 30 cm. x 18 cm., ik gebruik zelf deze
  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 6 porties 1x

Ingrediënten

Scale
  • olie, om te bakken
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1/2 courgette, in kleine blokjes gesneden
  • 1 winterwortel, in kleine blokjes gesneden
  • 4 champignons, in kleine blokjes gesneden
  • 1 stengel bleekselderij, in kleine blokjes gesneden
  • 1 schaal veganistisch gehakt, zoals deze
  • 1 fles passata basilicum, zoals deze
  • 25 gram plantaardige margarine, zoals deze
  • 25 gram bloem
  • 225 ml. plantaardige ongezoete melk zoals sojamelk
  • 2 eetlepels edelgistvlokken, dit kun je eventueel weglaten maar geeft een extra hartige smaak
  • 200 gram geraspte vegan mozzarella van bijvoorbeeld Violife
  • ongeveer 9 lasagnebladen, zoals deze
  • 1 tomaat

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Verhit wat olie in een wok of hapjespan en bak de ui en knoflook een minuut op hoog vuur.
  • Voeg de courgette, wortel, champignons en bleekselderij toe en bak een paar minuten tot de groenten zacht worden.
  • Voeg het gehakt toe en bak een paar minuten mee.
  • Voeg de passata toe en roer alles goed door en zet apart.
  • Smelt de margarine in een steelpan.
  • Voeg de bloem toe en roer met een garde door en voeg beetje bij beetje de plantaardige melk toe.
  • Roer 100 gram van de geraspte mozzarella er door en verwarm tot het een gladde en dikke saus is.
  • Voeg de edelgistvlokken toe en roer door tot ze opgelost zijn.
  • Bedek de bodem van de ovenschaal met een laag lasagnebladen, breek ze eventueel in stukken om 1 laag te maken.
  • Schep er een laag groenten-tomatensaus over.
  • Dek af met een laag lasagnebladen.
  • Verdeel er een laag bechamel-kaassaus over.
  • Dek af met een laag lasagnebladen.
  • Verdeel er de rest van de groenten-tomatensaus over.
  • Verdeel er de rest van de bechamel-kaassaus over en bestrooi met de rest van de geraspte vegan mozzarella over.
  • Snij de tomaat in plakken en leg bovenop.
  • Bak de lasagne in de oven voor 40 minuten.
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

7 reacties

  • Reply Esther

    Misschien lees ik niet goed, maar wanneer voeg je dan de edelgistvlokken toe?

    15 april 2020 at 18:05
    • Reply Suzanne

      Oops, dat stond er inderdaad niet bij! Ik heb het toegevoegd, dank voor de melding!

      15 april 2020 at 18:39
  • Reply Erik

    Deze lasagne op tweede kerstdag gemaakt en het was een succes! Mijn bechamel-kaassaus was iets minder vloeibaar dan zo te zien op de foto’s het geval was, maar dat deed niets af aan de smaak. Komende tijd perfectioneren. Bedankt voor dit recept! 🙂

    26 december 2020 at 21:57
  • Reply Therese

    Ik heb hem nu zo’n vier of vijf keer gemaakt. Heerlijk.
    De laatste keer met de passata en daardoor werd hij iets te dun.
    Maar nog steeds lekker !

    13 mei 2021 at 20:37
  • Reply Evert

    Heel lekker en is ook heel mooi en stevig! Nog een vraagje. Moet er tussen de tweede en derde laag bladen alleen maar een laagje kaassaus? Groet Evert

    25 september 2021 at 16:25
    • Reply Suzanne

      Dank je voor de rating en fijn dat het gesmaakt heeft! Qua laagjes is het net wat je zelf wil, ik doe het om en om tot er niks meer bij past. 🙂

      30 september 2021 at 10:33
  • Reply Evert

    Geef ook nog een rating 🙂

    25 september 2021 at 16:26
  • reageer

    Recipe rating